Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az elégedetlenség érthető

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,552,800 forint, még hiányzik 447,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ahogy korábban a Mandiner is megírta, Magyar Péter tüntetést szervezett az ügyészség elé, a Markó utcához. A tüntetésen ott volt a Hír TV stábja is, Futó Boglárka a csatorna Napi Aktuális című műsorába jelentkezett be élőben. A riportert a tüntetők először csak hangos fújolásokkal és kiabálással zavarták, később egy kisebb tömeg körbe is állta. A bejelentkezést végül félbe is kellett szakítani. Velkovics Vilmos, a stúdióban ülő műsorvezető hozzátette: „Látjuk, hogy a demokrácia nagyobb dícsőségére körülvettek téged a kormánydöntésre készülő tüntetők”.

A Hír TV propagandacsatorna főcíme ezzel kapcsolatosan nem is más volt, mint hogy provokálták a Hír TV stábját. Ezúttal nem beszéltek támadásról, mint annak idején, amikor is egy rendőr „menekítette” ki a hős propagandistát az elégedetlen tüntetők gyűrűjéből, most csupán provokációról volt szó. Lényegében annyi történt, hogy a tüntetésen jelenlévő fiatalok meglátták, hogy a közpénzből is finanszírozott állampárti propagandacsatorna, a Hír TV éppen élőben jelentkezik be a tüntetésről azért, hogy szokás szerint lódítson, mire a tüntetők hangosan és érthetően kifejezték a véleményüket. Nos, a demokrácia ilyen is tud lenni, hiszen a szólásszabadság és a szabad véleménynyilvánítás ilyen módon is meg tud mutatkozni. Ez persze jól láthatóan nem tetszett a propagandistáknak, akik közül az egyik delikvens a fenti sorokat bírta kipréselni magából cinikusan.

Demokrácia – akármennyire vannak még a mai napig is foszlányai Magyarországon – idehaza már sajnos igen régóta nem létezik. Valódi demokrácia talán soha nem is volt és ez az oka annak is, hogy sokaknak fogalmuk sincs erről. Nem értik meg, hogy egyetlen kormánynak, főként egy szűk érdekcsoportnak soha nem lehet teljhatalma. De ideje sem volt sajnálatos módon kialakulni a demokráciának Magyarországon, hiszen amikor ennek eljött volna az ideje – a második világháborút követően – a szovjetek úgy döntöttek, hogy felszabadítókból inkább megszállók lesznek, és itt maradtak negyven évig Magyarországon. Ezt követően 1989-ben egy újabb lehetőséget kaptunk arra, hogy éljünk jogainkkal és végre kiépítsük a demokráciát. Erre voltak próbálkozások is, de aztán Orbán Viktor jött, úgy gondolta, hogy ez a társadalom még nem áll erre készen, és szépen kiépítette a teljhatalmát.

Orbán már a legelső bukását követően pontosan tudta, hogy mi az, amin változtatnia kell ahhoz, hogy a kezében tarthassa a hatalmat, szinte örökre. Tudta, hogy ha sikerül a sajtót propagandaeszközzé tenni, akkor megtörténhet az, hogy egy párhuzamos valóságot hoz létre a szavazói számára, akiknek teljesen mindegy, hogy mit mond, el fogják neki hinni, mert a tv-ben látták és az újságban olvasták. Ne felejtsük el, hogy itt olyan emberek agymosásáról van szó, akik évtizedekig egy pár újságból és egyetlen csatornáról tájékozódtak az országban történő események kapcsán. Az internet megjelenésével ez gyökeresen megváltozott, de a szokásokat igen nehéz legyőzni. Az emberek ragaszkodnak ahhoz, amit ismernek és szeretnek, ezért évtizedek után már nem nagyon akarnak változtatni ezen.

Az, ami tegnap a Vértanúk terén történt, nem volt provokálás, vagy agresszió a tüntetők részéről, csupán az érthető elégedetlenség és felháborodás manifesztációja. A Hír TV ugyanis egyike azoknak a propagandacsatornáknak, amelyek terjesztik Orbán Viktor hazugságait és amelynek munkatársai ilyen formán lényegében elárulják a saját hazájukat. Lehet, hogy ez erős kifejezés, de végső soron ahhoz asszisztálnak, hogy magyarok millióihoz olyan téves információk jussanak el, amelyek aztán befolyásolják a szavazáson való döntésüket. Lényegében elérik, hogy egyetlen pártra adják le a voksukat, hiszen nekik köszönhető az, hogy ilyen országgá váltunk. Mármint azzá az országgá, amelyet a propagandisták lefestenek a sajtóban, és amelyik nem létezik a valóságban. Mi nem győztük le Brüsszelt – nem is lett volna miért -, mint ahogy nem harcolunk fél Európával és a liberálisokkal szemben sem. Mi saját magunkkal állunk harcban, méghozzá azért, mert vannak még olyanok, akik ellenállnak a kormány hülyítésének. Itt arról van szó, hogy a drága magyar hazafi szembeszáll akár a rokonaival, vagy szomszédjaival azért, hogy megvédje az állampártot. Itt Mari nénik és Pista bácsik szorítják ökölbe a kezüket azért, hogy megvédjék a hazát a mocskos komcsiktól és liberálisoktól, akik manapság a propaganda szerint lényegében egy és ugyanaz.

Ezek után senki se lepődjön meg, ha a fiatalság dühös ezekre a provokátorokra, és el kívánja mondani a sommás véleményét róluk. De senki sem támadta meg ezeket az embereket, sem verbálisan, sem pedig fizikailag. Annyi történt csupán, hogy a Hír TV riportere megtapasztalta, hogy milyen hatást vált ki az, hogy ő a munkájával átveri magyarok millióit, akik rokonai ezért nem annyira boldogok. A felvételen látható fiatalok szülei, esetleg nagyszülei vélhetően a propagandamédia áldozataivá váltak, ezért dühük érthető. Egy demokráciában olyan csatorna, mint a Hír TV, nem is létezhetne és nem azért, mert el kell hallgattatni mindenkit, aki nem ért velünk egyet, hanem azért, mert az újságírásnak vannak bizonyos normái, amelyeket be kell tartani. Nem azért, mert így fogadható el morálisan, hanem azért, mert ezek figyelmen kívül hagyása egyenlő a hazugsággal. De mivel a Fidesz maga írja a szabályokat, ezért semmi meglepő sincs abban, hogy a Hír TV munkatársai ahelyett, hogy szégyenükben inkább elbújnának, kikérik maguknak a nemtelen „támadást”. Nem kellene reggel, délben és este hazudni, akkor talán nem ez lenne a fiatalok véleménye a csatorna „munkájáról”.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.