Május 21,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Harcosok és társak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,617,520 forint, még hiányzik 1,382,480 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Régi harcostársának nevezte Mateusz Morawiecki korábbi lengyel miniszterelnököt Orbán Viktor kormányfő, a Fidesz elnöke, amikor pénteken fogadta őt a Karmelita kolostorban – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

    Orbán Viktor – csakúgy, mint a budapesti CPAC-rendezvényen csütörtökön – felidézte: a magyarok és a lengyelek együtt küzdöttek Brüsszelben a szuverenitásért, a migráció megállításáért, a családok és a gyermekek védelméért.
    A lengyelek és magyarok a jövőben is kiállnak amellett, ami számukra fontos, és amit a baloldal el akar törölni, és ellenállnak annak, amit ránk akarnak erőltetni – fejtette ki a két vezető. (MTI)

Orbán Viktor kissé meg van kavarodva, ha jól látom. Lehet neki harcostársa Mateusz Morawiecki magánemberként, de a kormánya történetesen megbukott. Az majd később derül ki, a lengyel emberek kiket akarnak Brüsszelbe küldeni, hogy őket képviseljék. Amúgy pedig a nagy lengyel-magyar szabadságharc következménye az lett, hogy mindkét ország – köszönhető a szélsőjobbos kormányaiknak – kispadra került, a leépített jogállamiság eredménye az uniós források befagyasztása, és számtalan eljárás lett. Az új lengyel kormány csatlakozott az uniós ügyészséghez, korrigálta a szükséges pontokon a törvényeket, ennek következtében ők már hozzáférnek a forrásokhoz, melyekhez Magyarország nem, és ha Orbán Viktoron múlik, ez továbbra is így marad.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.