Május 21,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Pánik üzemmódban

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,617,520 forint, még hiányzik 1,382,480 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Létfontosságúnak nevezte a június 9-i európai parlamenti választást Menczer Tamás, mivel a tétje az, hogy háború lesz vagy béke. A Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című, majd az M1 aktuális csatorna műsorában beszélt erről pénteken.

    Menczer Tamás értékelése szerint sok fontos választás van már mögöttünk, de ilyen létfontosságú még nem volt. Ukrajnában két éve dúl a háború, az egész világon háborús készülődést lehet látni, a harmadik világháború, a NATO és Oroszország konfliktusának kockázata soha nem volt akkora, mint napjainkban.  
    Ezért a június 9-i választás egyszerűen megfogalmazható tétje: „háború vagy béke” – jelentette ki.
    Elmondta, a Fidesz választási manifesztumában, amelyet ma délután mutat be Orbán Viktor miniszterelnök, benne van minden a választás tétjéről és a párt álláspontjáról. A dokumentum világosan és röviden úgy foglalható össze: „mi nemet mondunk a háborúra, nemet mondunk a bevándorlásra és nemet mondunk az LMBTQ-propagandára is” – fogalmazott a kormánypártok kommunikációs igazgatója.
    Menczer Tamás hangsúlyozta: Magyarország békéjének és biztonságának megőrzése nem lezárt folyamat, hanem folyamatos küzdelem. A magyar miniszterelnöknek, a kormány tagjainak és az európai parlamenti képviselőknek alkalomról alkalomra, tárgyalásról tárgyalásra meg kell őrizniük Magyarország békéjét és biztonságát és a békepárti pozíciójukat.
    Ez egy folyamatos küzdelem, amely csak a magyar emberek támogatásával lehetséges, hiszen óriási és folyamatosan nő a háborúpártiak nyomása – mondta.
    A politikus a súlyosodó nyomás jeleként értékelte a héten Brüsszelben tartott konzervatív konferencia bezárását. Felidézte: a brüsszeli főpolgármester és a kerületi polgármesterek akadályozták, a szélsőséges, baloldali Antifa mozgalom fenyegette, és a politikai nyomásgyakorlás, valamint a fenyegetés hatására az első két helyszín lemondta a konferenciát, majd a harmadik helyszínen elkezdték, de az oda érkező rendőrök nem biztosították és megvédték a konferencia résztvevőit, hanem hazaküldték őket. Mindez azért történet, mert a békepártiaknak, köztük a magyar miniszterelnöknek már azt sem akarják megengedni, hogy megszólaljanak – értékelt Menczer Tamás.
    A kommunikációs igazgató meggyőződése szerint akik háborúpártiak, politikai és/vagy gazdasági érdekek miatt azok. A háborúban azonban csak vesztesek vannak, tehát ez teljesen szembemegy a magyar és az európai érdekkel.
    „A mi érdekünk a béke, az azonnali, feltétel nélküli tűzszünet és a béketárgyalás”. Ezért kell minél több olyan embert küldeni Brüsszelbe, aki valóban az európai és a magyar érdeket képviseli – tette hozzá Menczer Tamás. (MTI)

Hát persze! Tudjuk mi azt, hogy az Orbán-rezsim túlélése szempontjából létfontosságú az EP-választás, de én úgy gondolom, az önkormányzati választások nagyságrendekkel fontosabbak ennél. Hogy az EP-be 8, vagy 10 fideszes papagáj kerül be, nem oszt, nem szoroz az Európai Unió szempontjából. Jól mutatja a rogáni hatalomgyár döglődését, hogy semmi újat nem tudtak kisütni, előszedték a parlamenti választáson már rongyosra használt háborús retorikát, hátha megint beszopja a nép, hogy csak a csúti és bandája tudja megmenteni a világot. Meglátjuk, ez most mire lesz elég. Elnézve a friss felméréseket, remélhetőleg nem sokra.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.