Május 21,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


És ezt hogy tetszik érteni?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,617,520 forint, még hiányzik 1,382,480 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

 Európában Magyarországon költik a legkevesebbet a nyugdíjakra, idős honfitársainkra – mondta a Demokratikus Koalíció (DK) EP-képviselője szombati online sajtótájékoztatóján.

    Dobrev Klára arra a kormányzati bejelentésre reagálva, hogy az idén nem lesz nyugdíjprémium, azt mondta: az a kormány, amely „rokonokból és barátokból csinál milliárdosokat”, amely telekommunikációs céget, repteret, és nemzetközi televíziót vesz magának százmilliárdokért, „kifordítja zsebeit és széttárja a karját” amikor szüleinkről és nagyszüleinkről van szó.
    Hozzátette: Orbán Viktor miniszterelnök szerint rendben van, hogy az idősek semmilyen segítséget nem kapnak „az Európa-rekorder magyar drágulás éve” után.
    A magyar nyugdíjasok azonban nem azért dolgozták és adózták végig az életüket ebben az országban, hogy most azt mondják nekik: rájuk nem jut, ők nem fontosak – fogalmazott az ellenzéki politikus.
    Dobrev Klára szerint „ha nem állítjuk meg Orbánt”, akkor tovább fog haladni a megszorítások útján, és velünk marad a drágulás, az elértéktelenedő nyugdíjak, bérek, valamint a „szétrohadó állami szolgáltatások”.
    Ezért ha június 9-én Orbán veszít, a DK ki fogja harcolni, hogy előrehozott választás legyen Magyarországon – jelentette ki. (MTI)

Ez így jól hangzik, de ugye nyugdíjprémium eleve akkor jár – vagyis adható -, ha a gazdaság teljesítménye elér egy bizonyos szintet, amit most nem fog elérni. Szerintem is nagyon fontos lenne emelni a legalacsonyabb ellátásban részesülők nyugdíját, mert az nem lehet, hogy egy ember – főként gyerek, vagy idős, aki nem tud már-, vagy még dolgozni, nem tud a helyzetén változtatni – nélkülözzön alapvető dolgokat. De az ellátások szerintem tartósan és hatékonyan úgy emelhetők, ha a gazdaság hatékonysága, a termelékenység növekszik. Ugyanis nem csak a nyugdíjasok vannak gondban, hanem a dolgozók is, nagyon magas a dolgozói szegénység aránya, a gyermekes családok hónapról hónapra élnek, a kedvezményeket azok tudják igénybe venni, akik eleve is jól keresnek. Az egész országnak – leszámítva a NER tényleges haszonélvezőit – komoly gondjai vannak, nem biztos, hogy szerencsés így kiemelni egy réteget. Arról azonban örömmel hallanék bővebben, hogy a DK miként óhajtja kiharcolni az előrehozott választást, amikor eddig egyetlen egy ellenzéki párt sem tudott kiharcolni a világon semmit. Ja, azt is jó lenne tudni, miként lehet veszíteni egy EP választáson.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.