Május 21,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem Brüsszelt kell elfoglalni, hanem orvoshoz kell fordulni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,617,520 forint, még hiányzik 1,382,480 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A gazdatársadalom érdekében is változást kell elérni a júniusi EP-választás során, mert a brüsszeli agrárpolitika veszélyezteti az európai termelők jövőjét és az EU élelmiszerbiztonságát – mondta szerdai budapesti sajtótájékoztatóján az agrárminiszter.

Nagy István hangsúlyozta, hogy a magyar agrárpolitika a modern és versenyképes termelésben érdekelt. A belföldi mezőgazdaság 2010 óta nagy utat tett meg, termelékenysége európai összevetésben is kiugró mértékben javult, a magyar vidék növekedési pályára állt – mondta. Hozzátette, hogy 2024 a támogatások éve, a kormány minden gazdának biztosít fejlesztési lehetőséget.

Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója azt mondta, a 60 nap múlva esedékes EP-választások tétje óriási, a választóknak dönteniük kell, hogy a háborút vagy a békét, az európai egyesült államokat vagy az európai nemzetállamok szövetségét támogatják. Közölte, hogy a Fidesz-KDNP a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarát (NAK) vezető Győrffy Balázs személyében felkészült, hiteles gazdaképviselőt akar Brüsszelbe küldeni. (MTI)

Jó. Ha a magyar agrárpolitika a modern és versenyképes termelésben érdekelt, akkor csak azt kellene eldönteni végre, miféle termelésben? Magyarországon minden adott ahhoz, hogy kiemelkedő minőségű zöldségeket, gyümölcsöket termeljünk, azt feldolgozzuk, mellette pedig megterem az ország számára szükséges gabona és olajos magvak, takarmányok is.

Ehhez képest az ég alja is be van vetve búzával, kukoricával és napraforgóval, a földek jókora részét elzsákmányolta a NER, generációkra visszamenően gazdálkodással foglalkozó családok maradtak föld és legelő nélkül. A fokhagymát Kínából hozzuk, a krumplit mindenhonnan, Hollandiától Lengyelországig, eper, málna, ribizli, cseresznye, meggy alig van, és az is olyan áron, hogy felnő egy generáció úgy, hogy cseresznyét nem, legfeljebb ananászt és kivit evett, a dinnye általában pocsék és túlságosan sok, a felvásárlók fillérekért veszik át, ahogy az almát, körtét légyümölcsnek, hogy leszedni sem érdemes, szilva már csak mutatóban, hagyma, paprika, paradicsom üvegházi és import, nincsenek hűtőházak, nincsenek feldolgozók, de Csányi szupergépei még a talajt is elemzik, hogy aztán majd Mészáros malmaiban megőröljék a búzát.

A vidék haldoklik, néhány nagybirtokos az uniós támogatásokra van ráállva, semennyire nem szempont, mi lenne az ország hosszútávú érdeke, a biogazdálkodás nem terjed, a vízgazdálkodás sehol, holott tudjuk, hogy égető szükség van az öntözésre, hiszen a bolygó melegszik. A mezőgazdaságban szerkezetváltásra lenne szükség, ennek nyoma sincs, az ipari növénytermesztést erőltetik, holott abból eleve túltermelés van egész Európában, a családi gazdaságok néhány NER-es családját fedik, amúgy pedig a mezőgazdasági miniszter Brüsszelt akarja elfoglalni.

Komolyan mondom, ennek az országnak elsősorban elmeorvosokra lenne szüksége, de sürgősen.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.