Május 21,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Helyben sütött álom

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,617,520 forint, még hiányzik 1,382,480 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nagy Márton és a Nemzetgazdasági Minisztérium delegációja Németországba utazik – tájékoztatta a szaktárca közleményben az MTI-t vasárnap.

    A miniszter tárgyalni fog Robert Habeck gazdasági és klímaügyi miniszterrel, Florian Toncar pénzügyminisztériumi parlamenti államtitkárral, továbbá a BMW, a Mercedes és az AUDI felsővezetőivel.
    A közlemény ismerteti: a kormány célja, hogy idén újraindítsa, jövőre pedig tovább emelje a gazdasági növekedést, amelyben a munkaerőpiaci aktivitás, a beruházások és a fogyasztás növelése mellett kulcsszerepet játszik a gazdaság dualitásának oldása. Ennek elérése érdekében 40-re kell növelni a nemzeti bajnokok számát, 20 ezerre szükséges emelni az exportképes kkv-k számát és nullára kell csökkenteni a profitegyenleg hiányát. Emellett a hazai „Tier 1” és „Tier 2” beszállítók részarányát 50 százalékra szükséges emelni. Mindezeket szem előtt tartva a delegáció célja a magyar-német gazdasági kapcsolatok további megerősítése mellett a hazai beszállítói arány növelésének elősegítése.
    A minisztérium hangsúlyozza: hazánk abban érdekelt, hogy Németország, mint legfontosabb külpiacunk, gazdasági teljesítménye és versenyképessége tovább javuljon, a gazdasági kapcsolatok erősödjenek.
    A megbeszélések egyik központi eleme az autóipar jövője lesz, különös tekintettel a Magyarországon jelen lévő nagy német autógyárakra és az elektromos járműgyártásra. Hazánk egységes, uniós támogatási program létrehozására törekszik, amely érdemben növeli az elektromos autók iránti keresletet – írja közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium. (MTI)

Nincs nekem azzal különösebb problémám, hogy Nagy Márton hetente többször mesél az álmairól, vágyairól. Tervnek nehéz lenne nevezni ezeket, mert ahhoz konkrétumok is kellenek, valamint szilárd alap, amire a tervet fel lehet építeni -, bár ezt banki alkalmazottként – nem Lölö bankjában, hanem egy piaci alapon működőben – is megtehetné, nekünk kevesebbe kerülne. Minden értelemben. De ha már ott lesz Nagy Márton, esetleg érdemes lesz arról is csacsognia a vendéglátóival, hogy ők mennyire örülnek a kis hazánkat egyik végétől a másikig ellepő kínai gyáraknak és üzemeknek. Az azért már bebizonyosodott néhányszor – van is erre vonatkozó ősi dakota közmondás, csak most nem jut eszembe -, hogy egy seggel két lovat megülni nem nagyon lehet. Azt tudom persze, hogy a kormányban nem csak egy van ezekből az ülőfelületekből, de talán mégis érdemes lenne időnként önmagukon kívül mást is meghallgatni, hátha nem hülye mindenki, aki nem fideszes.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.