Május 21,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Itt már minden rendben?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,617,520 forint, még hiányzik 1,382,480 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Amennyiben afrikai fejlesztési programok helyett az Európai Unió továbbra is inkább a migrációt fogja ösztönözni, akkor a kontinenst el fogják árasztani a bevándorlók, ami beláthatatlan biztonsági kihívást jelenthet – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten.

    A minisztérium közleménye szerint a tárcavezető a Magyarország és Sierra Leone közötti gazdasági vegyes bizottság ülését követően arról számolt be, hogy Afrika népessége a következő húsz évben 750 millió fővel fog nőni, ami óriási kihívást jelent, ennyi embernek kell majd oktatást, egészségügyi ellátást és ivóvízellátást, munkahelyeket biztosítani.
    „Ezért hogyha az Európai Unió továbbra is arra biztatja az embereket, hogy induljanak meg Európa felé, ahelyett, hogy inkább fejlesztési programokat vinne Afrikába, akkor az Európai Uniót el fogják árasztani a migránsok, és beláthatatlan biztonsági kihívással fogunk szembesülni” – figyelmeztetett.
    „Annak érdekében, hogy itt, Európában, meg tudjuk őrizni a biztonságunkat és identitásunkat, arra van szükség, hogy komoly fejlesztési programokat hajtsunk végre az afrikai országokban, és nem arra, hogy illegális migránsokat ösztönözzünk a megindulásra” – tette hozzá.
    Tudatta, hogy ehhez felelősségteljes afrikai országokra és kormányokra van szükség, mint amilyen például Sierra Leone is, amely határozottan fellép a terrorizmussal szemben, kiáll a biztonsági érdekei mellett, illetve kész a lakosság megtartását elősegítő együttműködés építésére Európával.
    „Mi pedig készen állunk arra, hogy együttműködjünk a felelősségteljes afrikai országokkal, támogassuk a gazdasági fejlődésüket, s támogassuk azt, hogy az életkörülmények javításával képessé váljanak arra, hogy megtartsák a növekedő lakosságukat” – jelentette ki. (MTI)

Mennyire csodálatos lenne, ha a magyar kormány és a Fidesz minden egyes tagja nem ragadna meg minden alkalmat – vagy ha nincs alkalom, akkor teremtenek, mert még egy kosárpalánk átadóján is képesek ezt produkálni -, hogy az Európai Uniót támadják. Én nem kétlem, hogy a most elfogadott migrációs paktum nem hibátlan, de legalább már a jó irányba halad. Szijjártó rosszul tudja, nem biztat arra senkit, hogy induljon meg Európába. Baromira nagy öröm, hogy olyan jóban vagyunk Sierra Leonéval, de érdemes lenne esetleg elugrani Szabolcsba, Nógrádba, valójában bármelyik vidéki településre és felmérni, ott milyen hiányosságok vannak. Ha az már rendben van, ha mindenhol van vezetékes ivóvíz, normális lakhatási körülmények, elfogadható infrastruktúra, munkalehetőség, jó iskola, elérhető orvosi ellátás, utána kellene Afrikában fejleszteni. Mert lassan ott tartunk, hogy tőlünk kezdenek menekülni az emberek a lehetetlen életkörülmények miatt. Kétségtelen, hogy szükség van fejlesztésekre az elmaradott országokban, de azt nem a hatalmas gazdasággal rendelkező, kőgazdag Magyarország fogja megoldani, értelme akkor van, ha sok ország összefogásával, összehangoltan történnek a fejlesztések. Ez így nem más, mint pénzszórás. És akkor még igen optimista és jóindulatú vagyok.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.