Május 21,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ordibálni kevés lesz most

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,617,520 forint, még hiányzik 1,382,480 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Sajtóinformációk szerint havonta 20 milliárd forinttal nő a kórházak adósságának az összege, a gyógyítást már közvetlenül akadályozzák a kifizetetlen számlák. Ezzel március végén már 130 milliárd forintnál tartunk, máskor ennek a fele is gondot okoz – év végén. Most pedig még csak 3 hónap telt el.

Az Árnyékkormány szerint nem kétséges, mi Orbán terve: a kórházakban uralkodó katasztrofális állapotokkal azt akarja elérni, hogy az emberek inkább a magánegészségügyet válasszák, ha gyógyulni akarnak. A kórházi osztályok ötödét eszközhiány miatt függesztik fel, egyre nagyobb a gyógyszerhiány, a kormány részéről hónapok óta csak az ígérgetés megy, hogy majd valamikor a jövőben segítenek a kórházaknak. Nem számít, hogy a betegek életét veszélyeztetik a kórházak kivéreztetésével, ők még több pénzt akarnak kipréselni a gürcölő magyarokból.

Ezért Orbánnak mennie kell: mi, ellenzékiek nem egymást, hanem Orbán Viktort akarjuk legyőzni, ezért hoztuk létre a szociáldemokrata-zöld szövetséget. Ha Orbán június 9-én az EP-választáson elveszíti a többséget, akkor már másnap előrehozott választást fogunk követelni, hogy ne kelljen 2026-ig várni a kormányváltással.

Dr. Komáromi Zoltán

Egészségügyi árnyékminiszter

Kiadó: Demokratikus Koalíció (MTI-OS)

Rendben, igaz a hír, a kórházak adósságállománya valóban az egekben van. A kérdés egyrészről az, hogy a második legnagyobb parlamenti párt erről miért a sajtóból értesül, másrészről pedig az, hogy ezt a helyzetet mennyiben oldaná meg az előrehozott választás? Mondjuk kipróbálni nem fogjuk, mert nem lesz előrehozott választás, legalábbis azért biztosan nem lesz, mert az árnyékkormány ezt követeli. Az egészségügy nem fél-, nem egy év múlva omlik össze – ennyi idő kell egy előrehozott választás lebonyolításához is -, hanem most. Szerintem ez már nem arról szól, hogy át akarják terelni a betegeket a magánellátásba, hanem arról szól, hogy üres a kassza. A kétségtelenül hangzatos, de lényegében totálisan értelmetlen handabandázás helyett meg kellene találni a módját annak, hogy az emberek megértsék, mekkora nagy a baj, és ezért ki a felelős. Bármennyire hangosan kiabál Dobrev Klára, akármennyire felhevülten csapkod Kunhalmi Ágnes, az önmagában semmit nem ér. Meg kellene mozdítani az embereket. Nem holnap, nem jövőre, hanem tegnap. Orbánt pedig baromira nem érdekelte a lelkén száradó halottak száma a Covid-járvány idején sem, most sem fogja érdekelni, hányan halnak meg. Sajtótájékoztatókkal ez nem megoldható probléma, dolgozni kellene. Most.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.