Május 1,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A politikai kereszténység ócska paródiája

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,614,500 forint, még hiányzik 385,500 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Azt gondolná az ember, hogy ahol napi 160 millió, azaz havi közel 5 milliárd forintot költ propagandára a Rogán-központ egy olyan időszakban, amikor gazdasági recesszióban fuldoklik az ország és Európa dobogós szegényháza polgárainak fizetését, nyugdíját és egyéb tisztességesen megkeresett jövedelmét az Európa-bajnok infláció zabálja fel (az állampárti propagandagyárrá züllesztett közpénzmédia hírhamisító seggfeje ne vegye magára, az ő bruttó 3,5 milliós fizetése nem tartozik az össznépi nyomorúság kategóriájába), nem kell a vasárnapi ebéd előtt másfél órával kitaszajtani a moszkovita elhajlással teljes joggal vádolható külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős felfele bukott sportriporterét államtitkárát a Nagy-Szénás hegyre hisztérikus rohamot kapni. Nem azért, mert Kínában, Azerbajdzsánban, Törökországban és egyéb Orbán-barátságukról is ismert diktatúrákban üldözik a keresztényeket, hanem mert

Magyarországon modernkori keresztényüldözés folyik.

Nos, az ember aki azt hiszi, hogy az állampárt bármit is a véletlenre bíz, bármilyen népzsibbasztási alkalmat elszalaszt, az marha rosszul gondolja. Ugyan a népszámlálási statisztikai adatok szerint a magyar lakosság viszonylag nagy ívben tesz a vallásra, az ún. keresztény Magyarország politikai termékre valószínűleg vevő annyi ember, amennyi minden választáson üzembiztosan hatalomban tartja a Fideszt. Ezért bár teljesen egyértelmű, hogy a vallási elköteleződés/el nem köteleződés szempontjából Magyarország nem keresztény ország, hanem egy olyan ország, ahol nagy számban élnek keresztények is, Texastól Ausztráliáig, Pápua Új-Guineától a Nagy-Szénás hegyig házalnak a politikai termékükkel, a politikai kézből etetett egyházi vezetők nagy többségének egyetértése, cinkos támogatása által kísérve.

Már eleve, amikor a tavalyi népszámlálás eredményei nyilvánosságra kerültek pár héttel ezelőtt, és számszerűen bebizonyosodott, hogy az elmúlt tíz évben drasztikusan, milliós nagyságrendben csökkent a katolikus hívők száma, a politikai kereszténység zászlóshajója, Külön Semjén Zsolt, előállt fennállása egyik legabszurdabb valósághajlításával. Szerinte Gyurcsány és a DK történelmi keresztény egyházakkal szemben megnyilvánuló egyházellenes propagandája megfélemlítette az egyébként vallásos embereket a tavalyi népszámláláson, akik úgy megijedtek, hogy nem merték vállalni a vallásukat. Ám mivel ezeket a rettegő magyarokat amúgy sem lehet a vallástalanok közé sorolni, ergo a népszámlálási adatok alapján bebizonyosodott, hogy Magyarország keresztény ország. Azt gondolta akkor a naiv, idióta ember, hogy ezt a paródiába illő magyarázatot nem lehet alulmúlni, vagy ha igen, hátha nem érjük már meg.

Megint csak tévednünk kellett: Menczer professzor felöltötte a vasárnapi farmergatyáját, a legcinikusabb keresztényvédő ábrázatát, felslattyogott a Nagy-Szénás-hegyre és a magával hurcolt kockás (?) papírjából belebődülte a pofánkba, hogy Magyarországon tulajdonképpen a környezetvédők üldözik modern módszerekkel a keresztényeket, basszameg. Hogy nyomatékot adjon az ízléstelen paródiának, amit előadott, meg is nevezte azt a két környezetvédő szakembert (jelentése: Fidesz-ellenség), aki akadályozza, hogy az augusztus 20-án ismeretlenek által felgyújtott pár éve felállított fa kereszt helyére újat állítsanak. Azt állította, hogy az augusztusban felgyújtott kereszt esetében

a valláson messze túlmutató kérdésről van szó.

Elpanaszolta, hogy ő mindent megtesz azért, harcol azért, hogy a kereszt ismét álljon, a kormányhivatal ki is adta az engedélyeket, ám vannak, akik ezt nem akarják. Ilyen embernek nevezte Füri Andrást, a Duna-Ipoly Nemzeti Park igazgatóját, aki szerint a keresztállítással kipusztítanák a leánykökörcsint, az árvalevelű lent és a borzas vértőt. A Nagykovácsi Természet- és Környezetvédő Egyesület sem akarja a kereszt felállítását, a szervezet elnöke, Vojczek Judit megtámadta a kormányhivatali engedélyt a bíróságon, így bírósági eljárás lesz az ügyben, ő a nagy rókalepke, a fűrészlábú szöcske és a kövér daravirág elpusztulásával érvelt. De szerencsére jött Szijjártó inasa és átlátott a szitán: jó, persze, hogyne lenne fontos a környezetvédelem, de NYILVÁNVALÓ, hogy itt nem erről van szó. Hanem miről?

Amit Füri András, a Duna-Ipoly Nemzeti Park igazgatója és Vojczek Judit elnökasszony csinál, az a modernkori keresztényüldözés.

Márpedig valamirevaló politikai keresztény nem hagyhatja, nem engedheti, hogy a kereszteket keresztényeket üldözzék, úgyhogy Menczer nertárs harcolni fog, mert ő már most tudja, hogy komoly küzdelem várható, lehet csatlakozni hozzá mindenkinek, aki szerint ma Magyarországon a környezetvédők üldözik a keresztényeket. Túl azon az aljas, környezetvédő szakemberek elleni uszításon, amit a beton kormányának okleveles cselédje a papírjában leírtak szerint előadott, nem szívesen írom le azt a bokros közhelyet, hogy nincs ma senki Magyarországon, aki a kereszténységnek annyit ártana, mint a bibliai tanításokat, a legalapvetőbb parancsolatokat naponta meghágó Orbán-féle állampárt. Pedig közhely vagy nem, senki nem űzött csúfot olyan mértékben az érdek nélkül hívő keresztényekből, a kereszténység éthoszából, mint ez a se embert, se Istent, se felebarátot nem ismerő, a más tulajdonát nem tisztelő, eszelős hatalommániával megvert bagázs.

Itt állnak több mint 13 év Fidesz-KDNP uralommal a hátuk mögött, egy minden korábbinál durvább kétharmad után másfél évvel a keresztény szabadság európai fellegvárában, a könyvdarálás és fóliázás ötven árnyalatában tündökölve, és önmaguk legócskább paródiáját alakítják. A miniszterelnök vallási fundamentalista helyettese pár hete azzal hülyítette a nyilvánosságot, hogy azért kevés a keresztény, mert megfélemlítette őket Gyurcsány. Azt állította, hogy a katolikusok annyira gyávák, hogy inkább Gyurcsánynak dőltek be ahelyett, hogy a saját egyházukra hallgattak volna, amelyik arra bíztatta őket, hogy nyilatkozzanak a vallási hovatartozásukról. Az nem zavarta össze a műsorában, hogy ha Gyurcsány akkora hatalmú Isten, akkor tíz éve vajon hogy nem sikerült megfélemlítenie annyira azt a sok millió létező katolikust, hogy eszük nélkül rongyoljanak a DK-ra szavazni. Erre jön ez a rossz kiállású botcsinálta keresztény, és a véleményük mögé érveket felsorakoztató környezetvédelemmel foglalkozó, ahhoz Menczerrel ellentétben értő szakembereket (alighanem a Duna-Ipoly Nemzeti Park igazgatóját már nem sokáig hívják Füri Andrásnak) vádol modernkori keresztényüldözéssel. Egy fakereszt miatt.

Tehát Magyarország annyira rohadt erős bástya a keresztény világban, hogy miközben lerohasztják az állami oktatást az egyházi oktatás javára, miközben állami ingatlanok tömkelegét adják ajándékba az egyházaknak, miközben a szekularizációt naponta megerőszakolva mossák össze az államot az egyházzal, miközben mindenféle közpénzpapok és egyházi vezetők ugatnak bele a politikába, miközben minden kanálison ömlik a keresztény hozsanna, miközben Iványi Gábor egyházát karhatalmi, rendeleti bosszúval igyekeznek eltüntetni a Föld színéről, Semjén azt állítja, hogy Gyurcsány üldözi és megfélemlíti a keresztényeket Magyarországon, a teremfutballista minisztérium államtitkára meg azzal hajhássza a szenzációt és igyekszik szavazattá konvertálni a lájkokat, hogy egy fakeresztbe kapaszkodva környezetvédők ellen hergeli a fideszes vallású híveit, és modernkori keresztényüldözést kiált.

Tudom, az lenne a helyes viszonyulás, ha az ember ordítva röhögné ki ezeket a nyomorult politikai parodistákat, de ezen elég nehéz önfeledten röhögni. Ez nem vicces, nem szánalmas, hanem közveszélyes. Bár az kivételesen helyes meglátás, hogy a valláson messze túlmutató kérdésről van szó. A gonosz, aljas, kereszténységből gúnyt űző, mindent felülíró népbutításról van szó. Pedig igazán ránk férne egy valóban keresztény, valóban demokrata kurzus. Menczer és csuhásidomárból lett politikai keresztény cinkostársai megnézhetnék magukat.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.