Május 21,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Piaci folyamatok és a NER

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,617,520 forint, még hiányzik 1,382,480 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A gazdasági tevékenység nem nyerészkedés, az nem szolgálhatja pusztán az egyén gazdagodását, mert a közösség érdekeit is figyelembe kell venni – hangsúlyozta Trócsányi László, a Károli Gáspár Református Egyetem rektora az intézmény Gazdaságtudományi, Egészségtudományi és Szociális Karán (KRE-GESZK) szervezett keddi tudományos konferencián Budapesten.

    A korábbi igazságügyi miniszter felhívta a figyelmet: óriási szerepe van az államnak abban, hogy számon kérje a vállalkozókat, betartják-e a szabályokat. Ugyanakkor a cégek innovációs képessége is fontos – tette hozzá.
    Trócsányi László úgy fogalmazott: egy gazdasági tevékenységnek stratégiával, értékrenddel kell rendelkeznie, továbbá felelősséggel kell tartoznia a társadalom, valamint a munkavállaló iránt, és bizalomra kell épülnie.
    Vitathatatlan tény, hogy differenciák vannak egy társadalomban – jelentette ki, hozzátéve: az individualizmus vagy kollektivizmus között meg kell találni a harmóniát, az összhangot.
    Trócsányi László kitért arra is, hogy egy országnak szüksége van erős vállalkozókra, jó gazdasági befektetőkre, olyan emberekre, akik innovatív képességeik alapján értéket tudnak megvalósítani. (MTI)

Oké, Trócsányi László kihátrált a Fidesz mögül, már mondhatja azt, amit gondol. Legalábbis részben. A kérdés az, hogy az elmondottak mennyiben érvényesek például a magasan képzett, hihetetlenül okos magyar vállakozózsenikre, amilyen például Mészáros Lőrinc, Tiborcz István, Matolcsy György fia és annak baráti köre, Rogán Cecília és a többi feltörekvő tehetség. Mert úgy tűnik, a kormány szerint ők azok, akik nem nyerészkednek, ellenben tehetségesek, innovatívak és van nekik értékrendjük meg stratégiájuk, a multi üzletláncok viszont nyerészkednek, és nem is értenek a piaci folyamatokhoz. Érdekes lesz megfigyelni, hogy a NER bukása kiket fog magával rántani, és kik maradnak talpon. Én nem fogadnék a fideszes üzleti zsenikre.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.