Május 21,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Állami kunyera

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,617,520 forint, még hiányzik 1,382,480 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Támogassuk adónk 1 százalékával a tehetséges magyar fiatalokat! – írta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében.

    Hornung Ágnes emlékeztetett: május 21-e a határideje az idei személyijövedelemadó-bevallás benyújtásának, amely során adónk 1+1 százalékának felajánlásáról is rendelkezhetünk. A Nemzeti Tehetség Program, amely évente 300-350 ezer tehetséges magyar fiatalt támogat, idén is várja a felajánlásokat a 1823-as technikai számon – jelezte.
    Az államtitkár rámutatott: „hazánk jövője a jelen fiatal tehetségeinek sikereire is épül. A Nemzeti Tehetség Program (NTP) költségvetési forrásból és az adózók 1 százalékos felajánlásaiból támogatja a legkiválóbb magyar fiatalokat határainkon innen és túl. Magyarország kormánya elkötelezett a tehetséggondozás ügye iránt, ezért a Nemzeti Tehetség Programon keresztül évente 300-350 ezer magyar fiatalt segítünk céljai elérésében – írta.
    „Büszkék vagyunk rá, hogy az elmúlt 15 évben megközelítőleg 20 ezer pályázat kapott támogatást összesen több mint 37 milliárd forint összegben. Minél több adófelajánlás érkezik, annál magasabb az összeg, amelyet a program a magyar fiatalok támogatására fordíthat. Ezért is érdemes a családoknak fontolóra venni, hogy a Nemzeti Tehetség Program számára ajánlják fel az adójuk második 1 százalékát” – fogalmazott.
    Ismertetése szerint a Nemzeti Tehetség Program nagykövetei idén is olyan elismert emberek, akik hisznek a tehetségek felkarolásában, és abban, hogy a tudomány, a művészetek és a sport nélkülözhetetlenek az ország fejlődéséhez. Ezúttal a Bagossy Brothers Company, Illés Fanni paralimpiai-, világ- és Európa-bajnok úszó és Kis-Tóth Ágnes asztrofizikus álltak nagykövetként a program mellé.
    „Mindenki ismer a saját szűkebb vagy tágabb környezetében olyan fiatalokat, akik valamilyen területen kiemelkedően tehetségesek. Ahhoz, hogy a tehetségük kibontakozhasson, sok esetben támogató környezetre és olyan szakavatott mentorokra van szükség, akik végigkísérik a tehetségeket fejlődésük útján, akár a nemzetközi sikerekig. A Nemzeti Tehetség Program ösztöndíjakkal, tehetséggondozó projektekkel segíti a kiemelkedő tudással és képességekkel rendelkező fiatalokat, hogy tehetségterületükön a legjobbakká válhassanak” – írta az államtitkár.
    Bárki dönthet úgy, hogy személyi jövedelemadója második százalékát a Nemzeti Tehetség Programnak ajánlja fel, ezzel is segítve a jövő tehetségeit. Az adóbevallás során a rendelkező nyilatkozaton a Nemzeti Tehetség Program technikai számát kell feltüntetni, amely 1823 – jelezte. hozzáfűzve, hogy a program indulása óta az adófizetők összesen több mint 19 milliárd forint összegű felajánlást tettek a program céljainak megvalósulása érdekében.
    Kísérjük közösen fiataljainkat a tehetség útján! – fogalmazott Hornung Ágnes. (MTI)

Eddig is tudtuk, hogy mimagyarok mások vagyunk, mint bármelyik másik nép, de azért az még ebben az összefüggésben is rendkívüli, hogy a minisztérium az adófizetők pénzéből próbál kunyerálni olyan programra, amit az államnak, a minisztériumnak kellene finanszíroznia. A felajánlható adószázalék civileknek juttatható részét próbálják megcsapolni, miközben a tehetséggondozás alapvetően is állami feladat lenne, amire éppen elég adót fizetünk be minden rohadt hónapban. Ha jól számolom, durván évi kétmilliárd forintot költenek a programra, miközben a szélsőjobbos vándorcirkusz egyetlen előadása kerül nekünk durván egymilliárdba. Szóval nem kell azt megrendezni, az összeg fele máris megvan, Szijjártó fele annyit röpköd feleslegesen, megvan a másik fele is. És nem kell kunyerálni, pláne nem azok elől elszipkázni, akik fontos társadalmi feladatot látnak el, és semmi másra nem számíthatnak, mint az adószázalékokra és az emberek jóindulatára.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.