Május 21,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nagy Márton és a kalapács

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,617,520 forint, még hiányzik 1,382,480 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A technológiai fejlesztések megszüntethetik a nemzetközi nagyvállalatok, valamint a magyar kis- és közepes vállalkozások közötti termelékenységi különbséget – mondta a Smart Manufacturing Festival (Smartman) hétfői záróeseményén Budapesten a nemzetgazdasági miniszter.

Nagy Márton a gazdaságpolitika egyik legsürgetőbb feladatának nevezte a többszörös termelékenységi különbségek megszüntetését.

Minden olyan kezdeményezés jó tehát, amely összeköti a kevésbé fejlett vállalkozásokat a piacvezetőkkel, és hozzásegíti őket a legjobb technológiai megoldásokhoz – mondta a Smartman jelentőségét méltatva. A rendezvény több mint 30 iparvállalat és technológiai cég, felsőoktatási intézmény és kutatóhely részvételével jött létre. Az ipari digitalizációs eseménysorozat február 26. és március 8. között gyárlátogatásokkal, laborbemutatókkal, szakmai és ismeretterjesztő programokkal várta az érdeklődőket. Nagy Márton támogatást ígért a kezdeményezés folytatásához, ami a szervezőknek is célja. (MTI)

Eddig is gyanítottam, hogy nem Nagy Márton a legélesebb kés a fiókban – vagy ha mégis, akkor sokkal nagyobb a baj, mint elsőre gondolná az ember -, hiába igyekeztek elterjeszteni azt a mesét, hogy valóságos zseni ő a gazdaságban. Alig hiszem, hogy akár csak egy józan paraszti ésszel megáldott civilnek is eszébe jutna az az ökörség, hogy a nemzetközi nagyvállalatokhoz akarja felzárkóztatni a magyar kis- és közepes vállalkozásokat. A két struktúrának más a feladata, nem egymással versengenek. És szerintem első lépésként nem a technológiát kellene erőltetni, hanem előtte, vagy azzal párhuzamosan az oktatást kell rohamtempóban fejleszteni, különben eljutunk oda, hogy nem lesz, aki használni tudná a technológiát. Márpedig a legmodernebb gép is csak annyit ér, amennyit használni tudnak belőle. Ha szöget vernek be vele, akkor nem több, mint egy kalapács.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.