Május 15,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ordas eszmék térnyerése, avagy a Fidesz receptjével választást nyerni Európában

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 734,189 forint, még hiányzik 2,265,811 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az az igazság, hogy a hétfő reggel van érzés szemléltetésére alkalmasabb fotót nem találtam, úgyhogy ez a helyzet, így érzem magam. Mint a fent látható kutyu. Magánügyileg. Nem magánügyileg mindenkinek elviselhető jóreggelt kívánok október 16-án, hétfőn.

Valaki nyert a lottón? Akkor jó, mert én se. De legalább jó meleg lesz, nem lehet egy szavunk se a vénasszonyok nyarára. Többfelé akár 24-25 fok is lehet (nem bent a lakásban, hanem a természet lágy ölében benne), ami – lássuk be – októberben nem annyira magától értetődő. Mármint hogy ősszel nyár van. Viszont ahhoz képest, hol élünk mi, nehogy már az időjárás kövesse a hagyományokat. Nem mintha nem örülnék a kellemes időnek, de akkor is. Túltárgyaltam.

A hétvége egyik legfontosabb történése – azon kívül, hogy a kutya nem jár a milliárdos stadionokba szar magyar focit nézni, és ezt már a futballmániás magyar miniszterelnök  és elvetélt focista kedvenc lapja is szóvá tette – a szomszédos Ausztriához kapcsolódik, ahol előrehozott választásokat tartottak. A Fidesz, valamint a barnanyelvű propaganda-kontingens már napok óta azon köszörülte a nyelvét, hogy nagy eséllyel véget ért a nagykoalíció korszaka, miután a büdösbaloldali szociáldemokrata SPÖ a harmadik helyen végzett. Hatalmas nagy gratulációt nyomtak minden felületen Sebastian Kurznak meg az újrafazonírozott konzervatív Osztrák Néppártnak, és természetesen alig titkolt örömmel nyugtázták, hogy az exit-pollok a második helyre a bevándorlásellenes, populista Osztrák Szabadságpártot (FPÖ) várták. Aztán kiderült, hogy nem, nem, mégiscsak a szocdemek végeztek a második helyen, szélsőjobbos fanatikuséknak nem jött össze a bravúr, a Zöldek viszont kiesnek a parlamentből.

Ettől függetlenül szép jövő elé néznek a sógorok, de minden bizonnyal egész Európa is. A legvalószínűbb az, hogy kibaszottul kormányra kerülnek a szélsőségesek, noha Kurz első reakciója az volt: nem tudja még kivel alakít kormányt. A szélsőjobbal kényelmes többsége lenne. Azt hiszem, ez már a sokadik figyelmeztetés az Európai Uniónak az ordas eszmék térnyerésével kapcsolatban, én azért még mindig táplálok némi halovány reményt azzal kapcsolatban, hogy észbe kapnak a hölgyek és urak.

(Zárójel: Horogkereszttel firkálták össze az ELTE campusának falát. Ez mi a fasz? Valakinek van tippje, sejtése? Köszi.)

A Fidesz-kormány seggéből kilógó Nézőpont Intézet tejfelesszájú zsenije, bizonyos Deák Dániel a bevándorláspárti európai baloldalt ért újabb pofont ünnepelte, és egyenesen arról lamentált, hogy a magyar megoldások átvételével ma már választást lehet nyerni Nyugat-Európában. Magyar megoldások: Soros-terv, mindmeghalunk, csakafidesz, kilopjuk a szemeteket is, de nektek az a dolgotok, hogy rettegjetek, majd mi jól megvédünk. Akkor stimmel.

Amúgy Angela Merkel sem lehet túl boldog, Alsó-Szászországban tartományi választást tartottak, ott viszont a szocdemek (SPD) kapták a legtöbb szavazatot, ez pedig megnehezíti a kormányalakítást, miután a baloldali párt ellenzéki szerepre készül.

A Fidesszel és holdudvarával szemben nem mindenki örül ennek az eredménynek, majd lehet büdöszsidózni is, mert az mindig bejön: a Zsidó Világkongresszus (WJC) vasárnapi közleményében óva intett attól, hogy részt vegyen a következő osztrák kormánykoalícióban az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ), amely szerintük pártolja a rasszizmust és az antiszemitizmust, illetve indulatokat szít a kisebbségek ellen. Najó, tudjuk, ezek mind gumicsontok, nincs is antiszemitizmus, csak a libernyákok vinnyognak.

Mivel tegnap október 15-e volt, elérkezett a nagy pillanat a Momentum számára, hogy bemutassa választási programját. Az örökéletingyensörön kívül alig van olyasmi, amit nem ígért meg Fekete-Győr András pártja: határőrség, kerítés (!), áfa- és adócsökkentés, segély, nyugdíjemelés, Paks2 felmondása, pedagógusok fizetésemelése, stb. Nekem ez túl sok, helyenként nem látszik a hogyan, miként, mibű, de legalább van program, nem lehet hányást tenni a szemükre, hogy ha már összefogni senkivel nem hajlandóak, még azt sem tudjuk, mit akarnak.

Az egyik hányásszagú propagandaoldalon olvasgatom a címeket. Szembejött a tuti. A libsik kihisztizték: a faji egyenlőtlenségről szóló regényt nem kell a diákoknak elolvasni. Elolvastam ugyanezt egy normálisabb oldalon: Kivették a tantervből a Ne bántsatok a feketerigót! Mississippi államban. Kurvára érdekelne, hány szalagmunkás olvasta a könyvet és van fogalma arról, hogy mit ír le, és miért. Az tény, hogy ezek a szánalmas szarlapátolók bele fognak zavarodni a libsikbe. A libsik basztatása és mindenbe belekeverése életcélnak büdös gyenge. Akkor is, ha fizetnek érte.

A tegnapi nap hőse – és nem győzőm hangsúlyozni, noha a kolléga utalt már rá tegnap este, mert ilyen nincs, bazmeg – minden kétséget kizáróan Tállai András, mellékállásban NAV-vezető, főállásban szalagátvágó, kolbászkóstoló, pörköltfesztiválozó nagy arc. A csávó felért a csúcsra, de nem az átvágott szalagok, elfogyasztott finomságok okán, hanem azért, mert saját képével és aláírásával díszített csokival köszöntötte az időseket. Megmég kalácsot is applikált a csoki mellé. Ez ám a kampány, András bácsi nem cicózik, nem bízza a véletlenre. Eme csodálatos hírről beszámoló lap információi szerint korábban nem volt példa arra, hogy a fideszes képviselő ajándékot adott volna az időseknek. Nade majd most. Meg megy a választási zsák krumpli is, de ez a csokis megoldás akkor is lenyűgöző.

Más: a magyar fiatalok 30 százaléka közösségi média függő (MTI). Átlagosan napi két órát töltenek közösségi oldalak előtt és az életük felét már online térben élik az úgynevezett Z generációhoz tartozó magyar fiatalok, akik már többet kommunikálnak az interneten, mint személyesen. Szerintem van ennyire tragikus, bár erről az MTI-nek nem szokása beszámolni, hogy a magyar oktatási rendszer meg rátesz erre jó sok lapáttal. Persze, hogy a kettőnek semmi köze egymáshoz, de ha mégis.

No, azt hiszem, hogy időszerű lesz búcsút intenem. Kellemes szép nyarat, hetet, októbert, munkát, pihenést (kinek mit) kívánok mindenkinek. Ha minden igaz, a szokott időben jövünk az első témával. Csókpuszimuzsika! 🙂

 

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.