Május 21,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az még kevés, ha a rendszer egyik eleme működik, ha közben az összes többi nem

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,617,520 forint, még hiányzik 1,382,480 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Időpontfoglalási funkcióval bővül nyáron az EgészségAblak – közölte a „legjobb közszolgálati alkalmazás” díját elnyerő applikációval kapcsolatban a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

    Rétvári Bence elmondta, az informatikusokból álló zsűri által odaítélt rangos szakmai elismeréssel díjazott alkalmazást már 2,9 millióan töltötték le, abba havonta átlagosan két és fél milliószor jelentkeznek be, és kilencmillió dokumentumot töltenek le onnan.
    Az ingyenes alkalmazást bárki, bármilyen okostelefonra letöltheti. Lakosságbarát, csak az első belépésnél kell megadni a taj-számot, az Ügyfélkapu-azonosítót és -jelszót, utána már a telefonon használt azonosítóval lehet hozzáférni az információkhoz. Minden, rólunk nyilvántartott egészségügyi adathoz hozzáférhetünk, ezek a dokumentumok „ott lehetnek a zsebünkben” állandóan – fejtette ki az államtitkár.
    Megjegyezte, az applikáció családbarát, a szülők gyermekeik dokumentumait, receptjeit, leleteit is láthatják.
    A mai kor elvárásainak megfelelő rendszer a lakosság kényelmét szolgálja, „mindent, amit az állam tud az egészségünkről, mi is láthatjuk” – mondta Rétvári Bence. Hozzáfűzte, az alkalmazásban bárhol, bármikor hozzáférhetők a laboreredmények, a kiváltott és ki nem váltott receptek, a gyógyszerek betegtájékoztatói, a zárójelentések, a már letöltött dokumentumok offline állapotban is elérhetők.
    Annak is utánanézhet a beteg, hogy korábban milyen gyógyszert kapott, vagy ellenőrizheti, mikor jár le a recept – magyarázta az államtitkár. Megemlítette, hogy a beérkezett laboreredményről a telefon értesítést küld, így nem kell többször érdeklődni, és az is hasznos lehet, hogy a szükséges leleteket nem az orvosnak kell előkeresnie, hanem a beteg a mobilján megmutathatja neki.
    Szinte hónapról hónapra bővülnek az alkalmazás funkciói, ezen a nyáron az időpontfoglalást fejlesztik majd fokozatosan – tudatta Rétvári Bence. Emlékeztetett, hogy a járóbeteg-szakrendeléseknél már most is lehet látni az időpontokat a pontos helyszínnel, és adott esetben le is lehet mondani az időpontot. Ezután viszont már a beteg maga foglalhat majd időpontot, a szakrendelők fokozatosan bővülő körénél – közölte az államtitkár.
    Hangsúlyozta, a régóta várt funkció tehermentesíti az orvosokat is, mert nem nekik kell ezzel foglalkozniuk, több idő marad a gyógyításra, a fő cél pedig, hogy csökkenjenek a várólisták.
    A Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában Rétvári Bence kijelentette, a digitális egészségügy Magyarországon sokkal előrébb jár, mint sok más, akár nyugat-európai országban.
    Az EgészségAblak alkalmazásról megemlítette, hogy abban a személyes dokumentumokon kívül általános információk is találhatók, van egy jól kereshető, Egészség A-Z nevű összeállítás, amelyet betegségekről, tünetekről írtak orvosok, továbbá a „TB-lámpa”, ahol bárki ellenőrizheti, hogy a munkáltatója befizette-e utána a járulékot. (MTI)

Miközben ez a szolgáltatás valóban hasznos, jó és előremutató, több tekintetben egyszerűsíti a dolgokat, azért nem ártana odatenni a szoftver mögé a hardvert, mert hiába tudunk időpontot foglalni immár az applikáció segítségével, ha nincs orvos, pláne nincs szakorvos, vagy ha van, de piszkosul nem érdekel senkit, hogy nekünk időpontunk van. Ez eléggé magyar sajátosság, és nem most kezdődött, és nem is csak az állami ellátásban van így. Már évekkel ezelőtt és a magánellátásban sem volt ritka, hogy az előre foglalt időpont ellenére 1-2-3 órát kellett várni, és ezért még nem kevés pénzt is elkértek az embertől. Azt nem tudom, azóta mennyit romlott a helyzet (nem feltételezem, hogy javult). Az átláthatatlan betegutak, a túlterhelt egészségügyi dolgozók – akik sok esetben vagy kiégtek, vagy eleve sem voltak alkalmasak arra, hogy élő emberekkel foglalkozzanak – udvariatlan, durva, adott esetben embertelen viselkedése, a végtelenbe nyúló várakozás, a vizsgálat elmaradása  hamar kiüti ám annak az örömét, hogy nem kellett előtte napokon át lógni a telefonon egy időpontért. Szóval az még kevés, ha a rendszer egyik eleme jó, modern és működik, ha közben az összes többi nem.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.