Május 21,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Erre nem kellene olyan nagyon büszkének lenni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,617,520 forint, még hiányzik 1,382,480 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Magyarország álláspontja szerint a migráció helyett megfelelő családpolitikára és a gyermekvállalás ösztönzésére van szükség – mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára a Családjaink jövője Európában az ENSZ családok éve 30. évfordulójának tükrében című rendezvényen szerdán Budapesten.

Hornung Ágnes úgy fogalmazott: az a kormány, amelyik nem támogatja a gyermekvállalást, voltaképpen háttérbe szorítja a jövőjét, lemond önrendelkezéséről és erejének legnagyobb részéről.

Kiemelte, a migráció helyett a saját erőnkre, a saját belső forrásainkra kell támaszkodnunk. „Kultúránkat és hagyományainkat a megszülető gyermekeinken keresztül őrizhetjük meg” – jelentette ki.

Elmondta: idehaza már a baloldali pártok is megértették, hogy Magyarországon a családok az elsők, ám az Európai Parlamentben ez a vita még nem jutott nyugvópontra.

Hornung Ágnes emlékeztetett, a kormány 2010 óta már több mint 30 intézkedést hozott a családok támogatására. „Olyan átfogó rendszert dolgoztunk ki, amely távlatos jövőképet és kiszámíthatóságot biztosít a gyermeket tervezőknek, és a gyermeket vállalóknak” – közölte, megjegyezve: a magyar családpolitika sajátossága, hogy az intézkedések a teljes életutat lefedik, „egyfajta hidat képezve a fiatalság és az időskor partjai között”. (MTI)

Aha. Ehhez képest sehol, semelyik országban és az Európai Unióban sem vitatja senki a család és a gyerek fontosságát. Csak éppen más országokban nem a tehetősebb családokat támogatják a szegények rovására, hanem minden gyermek azonos értéket képvisel. Nem célcsoportokat pénzelnek a máséból, hanem azon dolgoznak, hogy mindenki tudjon elegendő pénzt keresni a normális megélhetéshez. Akinek ez valamilyen okból nem sikerül, azt segítik, nem pedig azt, akinek nincsen szüksége segítségre. Továbbá más országokban azt is tudják, hogy szükség van a munkaerőre más országokból, mert mire egy gyerek munkaképes korú lesz, összedől a gazdaság, ha nincs, aki dolgozzon és befizessen az államkasszába. Ezért van az, hogy a baromira nagyszerű magyar családpolitika ellenére csökken a születések száma, az országot elhagyók többsége fiatal, akik más országban alapítanak családot és vállalnak gyereket, aki marad és itt vállal gyereket, az jó eséllyel a következő évtizedeket nélkülözésben fogja tölteni. Erre nem kellene olyan nagyon büszkének lenni.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.