Május 21,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem lesz jobb

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,617,520 forint, még hiányzik 1,382,480 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az európai parlamenti választások tétje, hogy hány voksot kapnak a háború-, és hány voksot a békepárti erők – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

    A kormányfő úgy fogalmazott: valójában a tét a háború.
    Elmondta, van esély arra, hogy a háborúellenes képviselők többségben legyenek az Európai Parlamentben. Önbizalomra adhat okot, hogy ma a békepárti erők egyáltalán eljutottak odáig, hogy nyitottá tudták tenni az európai választást, egy éve még nem így nézett ki a helyzet.
    A béke irányába tolódik az európai emberek gondolkodása, amit a választás segítségével is ki kell fejezni – hangsúlyozta.
    Magyarországon a békére csak az szavaz, aki a Fideszre szavaz, akik a baloldalra szavaznak, a háborúra adják a voksukat – mutatott rá. (MTI)

Ez már tényleg a vég, amikor ennyire semmi mondanivalója a vezérnek, azt ismételgeti ő is, a papagájkommandó is, hogy ők a béke, mindenki más a háború. Ez az itthoni híveknek szól, az uniós polgárokat piszkosul nem érdekli, mit beszél a magyar kormány és az ő feje. Ők úgy szavaznak, ahogy jónak gondolják. A Fidesznek pedig ezek szerint nincs más ötletük, de céljuk sem, mint elérni, hogy ne 8, hanem mondjuk 12 képviselőt küldhessenek az EP-be, holott ennek az ország szempontjából az égvilágon semmi jelentősége nincsen szerintem. Aminek lett volna, ami Magyarország érdekérvényesítő képességét növelte volna, az a unió legnagyobb pártcsaládjához való tartozás, de azt elintézte Orbán, ahogy a Norvég Civil Alapok pénzét és az uniós támogatásokat is. Most meg a mások nyomorával kampányol, hátha attól majd jobb lesz. Nem lesz jobb. Akkor sem, ha halálra rémíti a híveit. Azt pedig jó lenne tisztázni, eddig hány háborút indítottak liberális, demokratikus kormányok, és hányat jobboldali, pláne szélsőjobboldali kormányok. Esetleg.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.