Május 21,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Keresem a szavakat

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,617,520 forint, még hiányzik 1,382,480 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Méltatta az ortodox egyház és más keresztény felekezetek társadalmi szerepét Vlagyimir Putyin orosz elnök az ortodox húsvét alkalmából vasárnap a Kreml honlapján közzétett üdvözlőtáviratában.

    „Fontos kiemelni az orosz ortodox egyház és más keresztény felekezetek kreatív és gyümölcsöző munkáját, amelynek célja gazdag történelmi, kulturális és szellemi örökségünk megőrzése, a család intézményének megerősítése, a fiatalok nevelése, valamint az olyan maradandó értékek és erkölcsi irányelvek megerősítése a társadalomban, mint a felebaráti szeretet, az irgalom és az együttérzés. A lelkipásztorok mindig is együtt voltak az emberekkel. És ma, a súlyos kihívások közepette a keresztény vallási szervezetek hatékony, önzetlen segítséget nyújtanak azoknak, akiknek támogatásra és odafigyelésre van szükségük” – állt az államfői az üdvözletben.
    „Ma külön imádkozunk orosz országunkért, amely nehéz, talán bizonyos értelemben sorsdöntő megpróbáltatásokon megy keresztül. Kérjük az Urat, hogy védje meg országunk szent határait” – mondta Kirill, Moszkva és egész Oroszország pátriárkája a Megváltó Krisztus székesegyházban megtartott húsvét éjszakai liturgia utáni prédikációjában.
    A pátriárka azt is hangoztatta, hogy ma a híveknek imádkozniuk kell „a hatóságokért és a hadseregért” is, valamint azokért, akik ma, a sokak számára békés időszakban „nemcsak az egészségüket, hanem az életüket is elveszítik a haza védelmében”.
    Kirill reményét fejezte ki, hogy az Úr megállítja az Oroszország és Ukrajna közötti „testvérháborút”, és hogy a jelenlegi nehéz megpróbáltatások által tovább erősödik az emberek hite és Istenbe vetett reménye.
    Az éjjeli liturgián az államfő is jelen volt, Szergej Szobjanyin moszkvai polgármester társaságában. (MTI)

Nehéz megtalálni a megfelelő szavakat erre az egészen kompakt történetre. Nem azért, mert az ex-KGB-s Putyin vallási áhítatba esett abban a pillanatban, amikor felismerte, hogy az egyházzal közösen tudja uralni az orosz néplelket és így az országot is. Erre ő már régen rájött, a mi kis helyi diktátorunk csak lopta az ötletet, ráadásul még ezt is szarul csinálta, mert ebben az országban a hit mélysége és jelentősége meg sem közelíti azt, ami Oroszországban jellemző. Itt mostanra visszájára fordul a történet, inkább árt az egyháznak is, a kormánynak is a nagy összeborulás. Szóval nem Putyin köszöntője a meglepi, nem is az, hogy mekkora baromságokat hordott össze a multimilliárdos KGB-ügynök Kirill pátriárka, más itt az érdekesség. Mégpedig az, hogy miért érezte úgy valaki – felteszem, Rogán körül kell keresni az illetőt -, hogy ez olyan fontos világpolitikai esemény, aminek mindenképpen helye van a Magyar Távirati Iroda közleményeinek sorában, hogy aztán tudjon róla írni a sajtó, hivatkozási alap lehessen a propagandistáknak. Egyrészt mi közünk nekünk az ortodox egyház húsvéti akármicsodájához, másrészt mi közünk Putyin köszöntőjéhez, de legfőképpen mi a bánatos franc közünk van Kirill képmutató, aljas, sunyi hazudozásaihoz? Leszóltak a Kremlből, hogy ez legyen hír Magyarországon? Ejnye, nertársak! Nem ártana kicsit okosabban árulni a hazát.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.