Április 30,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Kocsis Máté szerint Gyurcsány sokkal rátermettebb, mint Orbán

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,578,300 forint, még hiányzik 421,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó, láttam már az első repülő szardarabon, hogy megint a fideszes agytröszt dolgozott, a lakájmédia pedig teszi a dolgát, ahogy az szokása. Gyurcsány Ferencről készült egy videó valamelyik lakossági fórumon, abból vágtak ki egy három másodperces részletet. Szelfizés közben Gyurcsány lába megakadhatott valami peremben, mert egy pillanatra megtántorodott, amikor hátrálva közelített egy kirakathoz. A lejáratóvideót remekül összevágták, tántorodás, majd autóba ül a DK elnöke és elhajt. Ez elég is az értő közönségnek, de azért persze mindenhol le is hozták a bombahírt: Gyurcsány csatakrészegen tartott lakossági fórumot, majd még autóba ült és vezetett! Ez az őszödi beszéd végtelenségig lebutított vizuális verziója, a végtelenségig lebutított híveknek.

Azért ez már talán a legalja, vagy azt közelíti, gondoltam én, a hülye fejemmel. Hogy a mocsármédia minden egyes darabja lehozta ezt a baromságot, az egyáltalán nem meglepő, ezért fizetik őket. Cseléd nem vitázik, teszi, amit a gazda parancsol. Azonban az még engem is mellbe vágott, amit Kocsis Máté faragott ebből az alapvetően is bűzös szardarabból. Valami olyan mélységesen penetráns bejegyzést posztolt a közösségi oldalán, hogy abba talán még Finkelstein mester is belepirult volna.

Ittasan vezetett volna Gyurcsány?
Kizárt dolog, nem követi el ezt a hibát.
Megjelentek a napokban olyan hírek, melyek szerint a bukott miniszterelnök a gyöngyösi fóruma előtt alkoholt ivott, aztán – egy videó tanúbizonysága szerint – nekiesett egy kirakat üvegének, majd ittasan kocsiba ült, és elhajtott.
Elnézést, de nem tartozom azok közé, akik elhiszik, hogy Gyurcsány a kamerák kereszttüzében, rendőrök szeme láttára részegen vezet. Sokkal dörzsöltebb és rafináltabb annál, mint hogy ilyen szarvashibát elkövessen. Egyébként sem az a fő probléma vele, hogy olykor iszik, vagy az, hogy ez látszik is rajta. Magyarország szempontjából ez teljesen lényegtelen.
Az viszont nem lényegtelen, hogy megszámlálhatatlan kormányzati bűn elkövetése után ismét vissza akar térni a hatalomba. Az elmúlt 5-6 évben maga a alá gyűrte a teljes ellenzéket, köztük azokat a pártokat is, amelyek épp ellene politizálva gyűjtötték a szavazóikat, mint a Jobbik és az LMP. Mindeközben összeroppantotta egykori anyapártját, az MSZP-t, és olyan brutális hálózatot épített ki, melynek köszönhetően már nincs egyetlen riválisa sem a baloldalon. Csicskáztatja Jakab Pétert, pitizteti a Momentumot, dróton rángatja Karácsonyt, egykori kormánytagjai ellepték a városházát, minden politikai döntésnél övé az utolsó szó, és vele kell alkudozni, ha egy baloldali be akar kerülni a következő parlamentbe. Leuralt mindent. Ő lett újra a baloldal megkérdőjelezhetetlen vezére, vele kell számolni 2022-ben is.
Abban egészen biztos vagyok, hogy azt a hazai és nemzetközi (akna)munkát, melyet saját hatalma visszaszerzése érdekében elvégzett vagy el fog elvégezni, nem teszi kockára holmi ittas vezetésért. Igen, jó lenne, ha egész héten csak piálna, de nem ezt teszi. Szervezkedik, készül az ország újbóli kiárusítására, a migránspárti döntésekre, az adóemelésekre, a bosszúra, Magyarország meghurcolására. Ez a baj vele. Ezért kell legyőzni jövőre, és nem azért mert olykor iszik.

Nem a teret akartam kitölteni, nem azért másoltam be a teljes szöveget, hanem azért, mert nincs mindenkinek Facebook-fiókja. Natehát. Itt van ez a csodálatos fideszes politikus, akiről én nem állítom, hogy az vele a legnagyobb baj, hogy MIÉP-tag volt, bár állítása szerint csak ifjúkori botlás volt, ő nem náci egy kicsit sem. Azt tudjuk, hogy nem is buzeráns, ezt személyesen jelentette be, pedig a sánta kutyát nem érdekelte soha. Sokkal nagyobb gond az, hogy vezető politikusként ilyen sunyi módon igyekszik előnyt szerezni a pártjának. Az már csak bónusz, hogy nagy igyekezetében eltaknyol a saját lábában, zuhanás közben pedig parádés öngólt fejel.

Ez már tényleg az a pont, amikor a 12 éve teljhatalomban tobzódó egypártrendszer semmi olyat nem képes érvként felmutatni, ami miatt rájuk kellene szavazni. Helyette a lejáratásnak a legsunyibb, leggusztustalanabb formáját választják, amihez még csak nem is az Origo névtelen szerzője nem adja a nevét, hanem Kocsis Máté adja. Azt én nem tudom, honnan olyan biztos Kocsis abban, hogy Gyurcsány gyakorta néz a pohár fenekére. Már amennyiben nem együtt szoktak iszogatni, de ezt annyira nem találom életszerűnek.

Nézzük a nagyszerű posztot: egy olyan erős, agyafúrt ember portréját rajzolta meg Kocsis Máté, aki egyszál egymaga legyűrte az összes – Fideszhez képest – ellenzéki pártot, uralma alá hajtott mindenkit, brutális hálózatot épített ki, amivel a teljes baloldalt (benne persze az újabban baloldali Jobbikot) uralja, ő utasítgatja az összes párt összes vezetőjét, ráadásként ő irányítja a fővárost is.

Erre csak azt tudom mondani, ha Gyurcsány ennyire tehetséges, ilyen óriási munkát el tudott végezni úgy, hogy a kormánypárt az összes közpénz és a teljes közmédia birtokában sem volt képes meggátolni, pedig évek óta harcolnak ellene, akkor Gyurcsány sokkal, de sokkal tehetségesebb ember, mint Orbán Viktor valaha is volt. Orbánnak kellett több év ahhoz, hogy a közösből kapott pártszékház árának szétcsatornázásával ki tudja építeni a saját hátországát, neki kellett Simicska Lajos aktív segítsége, rengeteg simlis húzás, törvények méretre igazítása, a független média eltaposása, a jogállamiság leépítése, vásárolt szavazatok tömkelege, választási manipulációk, ezer évre titkosított piszkos alkuk, Oroszországgal és Kínával kötött háttéregyezségek és mérhetetlen uniós forrás ahhoz, hogy hatalomban maradhasson. És úgy tűnik, így sem fog sikerülni, pedig volt 12 éve arra, hogy megszilárdítsa a hatalmát. De jött egy Gyurcsány Ferenc (ha bármi igaz abból, amit Kocsis Máté összehordott) és egyedül szétverte az MSZP-t, átvette a hatalmat a teljes ellenzék felett, ma pedig egyedüliként életveszélyes fenyegetést jelent Orbán rendszerére.

Azt mondjuk egyáltalán nem értem, hogy miért akarná kiárusítani, meghurcolni az országot, főként miért akarna bosszút állni a saját hazáján, de talán egy következő posztból majd az is kiderül. Én most úgy látom, Kocsis Máté igen ügyes kampánybeszédet tartott, mert bebizonyította, hogy Gyurcsány Ferenc akár még részegen is sokkal meggyőzőbb, erősebb és hatékonyabb politikus, mint Orbán Viktor józanon, az ország összes erőforrásának birtokában. Talán csak nem pártot akar váltani Kocsis? Más okát nem látom ennek a különös seggnyalásnak.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.