Május 2,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Széles Gábor durván túlfizeti az alkalmazottait

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 41,556 forint, még hiányzik 2,958,444 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ma is összeomlik a liberális világrend. Nem is akárhogyan, hanem globálisan, mindörökre, védhetetlenül és visszavonhatatlanul. Már megint.

Ezt onnan lehet tudni, hogy Lovas István, a Magyar Hírlap kitünő publicistája megírta. Mivel ezen a héten még csak négyszer omlott össze végleg a liberális világrend, érdemes ezzel foglalkozni. Már csak azért is, mert teli a hócipőm azzal, hogy minden napra jut egy okostojás, akinek éppen elég ok a nyálverésre az, ha valaki más politikai nézeteket vall, mint az illető éppen akkor. Mert azt lássuk be, igen sok – jelenleg nemzeti, konzervatív, jobboldali és erősen keresztény szurkoló – éppen olyan nézeteket szokott vallani, amilyet egy adott politikai hatalom elvár.

Ez történhet egyszerű kormányváltással, vagy úgy is, hogy maga a meglévő hatalom változik, az aktuális érdekei szerint. Bár sokan borzadva hőkölnek vissza, de bizony Orbán Viktor is volt liberális, amikor azt vélte kifizetődőnek. Aztán ez elmúlt neki és elmúlt a kormány összes tagjának is. Meg is tudom érteni, mert be kell látni: egy liberális elveket valló ember egyik jellemzője pont az, hogy szabad szeret lenni, ráadásul nem kötik gúzsba az éppen kötelező dogmák, képes magától is gondolkodni. Ergo: marhára nehéz megvezetni, fanatizálni.

Az ilyen szavazó nem jó szavazó, mert képes és másik pártra voksol, ha rossznak tartja az aktuális kormányt.

A jó szavazó – mármint a jelenlegi kormány számára jó – elég tanulatlan, nem túl okos és könnyű neki hazudni, tekintélyelvű és bármikor képes a feltétlen rajongásra. Észérvekkel meggyőzni nem lehetséges és még akkor is ragaszkodik imádata tárgyához, amikor ez a csodás vezér éppen a gyereke szájából veszi ki az utolsó falat kenyeret.

Tehát nem kell liberális szavazó, hanem feltétlen szektatag kell. Viszont az nem elég, hogy nem kell liberális, mert az akkor is veszélyes jószág, ha az aktuális kormány egyébként nem tartja számon. Az a baj, hogy liberális értékrend nem csak Magyarországon van, hanem más országokban is. Nem pont Azerbajdzsánban, hanem a permanensen döglődő nyugaton. Kiirtani is nagyon nehéz ezt a gondolkodást, ugyanis a liberalizmus legtöbb eszméjét a többi politikai irányzat befogadta, beépítette a saját eszmeiségébe. A liberalizmus nagyjából feloldódott, ott van mindenhol. Nem kell konkrétan liberálisnak lenni ahoz, hogy mégis liberális eszméket valljunk.

Ahogy nem kell vallásosnak lenni ahhoz, hogy ismerjük és betartsuk például a ne lopj, ne ölj parancsokat.

Mindezektől függetlenül az Orbán-rendszer valamiért elhatározta, hogy márpedig kiirtják a liberalizmust. Ez nyilván nem sikerülhet nekik, de azért próbálkoznak. Mert pont olyan okosak, mint a híveik. Sőt!

De hogy ejtsek pár szót Lovas István nem túl érdekes cikkéről: a szerző szerint a liberálisok nemhogy nem szurkoltak a magyar válogatottnak, hanem direkt ellene szurkoltak. Ezért aztán veszniük kell, de nem csak ezért, hanem azért is, mert a liberalizmus végső soron nem más, mint Rákosi örökségének továbbhurcolása. De ennek ezennel vége és nem csak ebben az országban, hanem az egész világon. A menetrend a következő (Lovas szerint természetesen):

Első lépésként: „Az öröm, hogy ezek most már a vak csecsemők előtt is leleplezték másságukat – mely másságuk olyan szép, mint a sósavban marinált lótetű –, nagyon nagy”.

Második lépés: „Idén megválaszthatják a hetvenéves Donald Trumpot az Egyesült Államok elnökének, akit a jelenlegi uralmi rend az általa a legszörnyűbbé feltornászott jelzővel, a „populistával” illet. Vagyis azt a Putyin-barát, NATO-ellenes Trumpot, aki szerencsére olyan ki- és esetenként beszámíthatatlan, hogy a nyugati rendben az Egyesült Államok óriási súlya miatt fatális sebeket ejthet”.

Harmadik lépés: „… jövőre elnökké választhatják Marine Le Pent Franciaországban. Németországban szinte garantált a „jobboldali konzervatív” Angela Merkel kancellár bukása(…) A mai liberális világrendszer globálisan omlik össze. A 102 milliós Fülöp-szigeteken az elmebetegnek és esélytelennek tartott 71 éves Rodrigo Duterte, „a Kelet Trumpja” nyerte az elnökválasztást”.

És a katarzis a végére: „Visszatérve a hazai ellenségdrukker liberális hadoszlopra: nekik már csak egy reményük lehet. Ha egy csoda folytán ismét eljő az elődjeik fenntartotta Rákosi-kor. Akkor ismét a saját tenyerüket pirosra verve, ellenségeik körmét véresen letépve, heréiket leverve éltethetik a magyar válogatottat, járhatnak lefüggönyzött limuzinokban, élhetnek gigafizetéseken, tulajdonosaiktól elkobzott luxusvillákban…”. 

Addig is, ameddig megbukik és kipusztul a liberális eszme, azt javasolnám – ez esetben – Széles Gábornak, hogy csökkentse a szerzők fizetését, mert vélhetőleg túl sok alkoholt fogyasztanak, ami erősen meglátszik az írásaikban és visszafordíthatatlan károkat okoz(ott) a szürkeállományuk még működő részben.adomány

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.