Április 30,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hogyan korrumpáljuk az Urat

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,578,300 forint, még hiányzik 421,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A hit hegyeket képes megmozgatni. Ezt nem tegnap óta tudjuk, de nem árt időnként elismételni magunknak, hogy el ne felejtsük.

Mióta egyre nyilvánvalóbban elharapózott a magyar politikusok – pontosabban a kormánypárti politikusok – köreiben a keresztényi szeretet, a közpénzből nagy vödörrel merítő cimborák is kénytelenek sűrűn az ég felé pillantgatni.

Bizonyára sokan emlékszünk még Mészáros Lőrinc milliárdjainak a forrására: a Jóisten, szerencse és Orbán Viktor. Semmi más nem kell ahhoz, hogy a szellemi óriásként nehezen (sem) aposztrófálható gázszerelő és disznótenyésztő hirtelen mindenhez elkezdett érteni. Azt én persze nem tudom megmondani, hogy mondjuk egy vasúti bővítés kapcsán ki készíti el a kivitelezési-terveket név szerint. Akár Fortuna, akár a Jóisten, akár Orbán Viktor, biztosan jól csinálja, mert dőlnek a milliárdok és az újabb megbízások Felcsút tanulatlan fiához.

A 444.hu cikkéből sikerült megtudnom, hogy nincs ez máshogy Kuna Tiborral sem, ő is Istenben látja a hihetetlenül sikeres üzleti vállalkozása nyitját. Kuna eredetileg villanyszerelő szeretett volna lenni Ózdon, de miután a Megváltó kiválasztotta őt a feladatra – mármint arra, hogy egy csomó közpénzt nyerjen el – már nem akar villanyszerelő lenni. Igaza van egyébként. Bár én életemben nem nyertem el egy fillér közpénzt sem, ezzel szemben befizettem nem keveset, ennek ellenére soha nem akartam villanyszerelő lenni. Sem Ózdon, sem máshol.

Kunát mindenesetre kiválasztották az égi hatalmak. „Akinek áldást adott az Isten, annak ott is lehet aratni, ahol nem vetett.” – állítja Kuna.

Ez kétségtelenül így van, de csak Magyarországon. Ausztriában, Németországban, de még Romániában is egy eléggé aprócska cellában letöltendő évekkel honorálják azt, ha valaki ott arat, ahol speciel nem vetett.

Kuna cége addig, ameddig Simicska Lajos tényező volt a kommunikációs piacon, még nem volt annyira kedves az Úr szemében, bár már akkor is régi és szoros barátság fűzte sporttársához, Szijjártó Péterhez.

Amikor azonban Simicska Lajos Isten kegyelméből gecinek nevezte Orbán Viktort és ezért kipottyant az Ő tenyeréből, Kuna csillaga elkezdett felfelé ívelni, mint kebelbarátja, Szijjártó frizurája a hősi időkben.

Mára gyakorlatilag nem létezik olyan közpénzből fizetett kommunikációs projekt, amiben az égiek kegyeltje ne jutna oroszlánrészhez és főleg marhasok pénzhez. Kuna szerint – ezt ő maga mondta egy hittérítéssel egybekötött üzleti előadáson – ha valaki olyan szerencsés, mint például ő, annak kutya kötelessége visszaosztani Istennek egy részt (a rész mértékére nem tért ki) a nyereségből.

Kuna Tibor cége a Young & Partners kedves ugyan az Úrnak és kedves Szijjártó Péternek, de nem kedves Lázár Jánosnak, aki úgy vágta ki 2012 decemberében a Y&P-t a miniszterelnökségről, hogy még a kevéssé hívő pártkatonákat is elkapta a vallásos áhítat. De akit szeret az Úr, annak nincs oka félelemre. Hamarosan Kunának sikerült egy komoly bevételt hozó szerződést tető alá eszkábálni a Földművelésügyi Minisztériummal és szinte azonos időben Szijjártó Péternek is lett hirtelen (szülői kölcsönből) egy 167 milliós vityillója Dunakeszin. Miközben már volt két háza. De azokat biztosan kinőtte a család, vagy beköltöztek az egerek, nem tudni.

Mindenesetre a fenti történet jól példázza, hogy a hit csodákra képes. Az egyszeri disznóépítő-kisparos és a kevés híján ózdi villanyszerelő jól megvilágítja azt, hogy mi a siker és a közpénzből milliárdosodás titka.

Szerencse.

Jóisten.

És hogy osszuk vissza az Úrnak az ő részét a haszonból.

Ha így teszünk, akkor ott is arathatunk, ahol nem vetettünk.

Azt már nem a két sikeres üzletember teszi hozzá, hanem én mondom: azért csak óvatosan ezzel, mert amikor elfogy a szerencse és mással lesz elfoglalva a Jóisten, vagy esetleg valaki elfelejti visszaosztani a köteles részt, nagyon nagy pofáraesés lesz a vége a történetnek.adomány

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.