Április 17,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A fideszes orvosi ló mindösszes lába, ahogy kifelé lóg a pártpropaganda narancssárga zsákjából

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,290,098 forint, még hiányzik 709,902 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt! Máris hétfő van, de kár lenne átsiklani az elmúlt hét felett. Főként, mert az éjszaka folyamán igen kevés említésre érdemes esemény volt, amivel meg lehetne tölteni a jóreggelt-puszit. Bezzeg a múlt héten! Meg bezzeg az elmúlt tíz évben. Nem mondom, hogy előtte unalmasan nyugis volt az élet, és belefásultunk a jólétbe, meg a biztonságba, de akkoriban legfeljebb mellkasig ért a fekália, most meg már homlokig. Komoly minőségi különbség. Tudom, hogy teljes erőből sorosozni kellene, a nyolcaskától Kocsis Mátéig teljes erőből ráfeküdt a gépezet, pedig már veszni látták Finkelstein művét. De most kapaszkodnak bele húsz körömmel, ha egyszer bejött, másodszor is sikerülhet. Én most kimaradok ebből, de nem állhatom meg, hogy Kocsis Máté Facebook posztjából idézzek néhány – feltétlenül önálló, saját kútfőből származó – gondolatot.

Szörnyű lehet ilyen megvásároltnak lenni, és szörnyű, hogy a baloldali politikusok egy spekuláns piszkos pénzéért bármikor készek arra, hogy elárulják Magyarországot. Ne legyen senkinek kétsége: migránsok beengedését ígérték Sorosnak cserébe egy kis támogatásért.

Ezek a páratlan gondolatok az összes baloldaliról (nem csak a pártokról, mindenkiről) szólnak. És az összes baloldalit Gyurcsány vezeti, ezt is megtudtam Kocsis Mátétól. Amúgy tényleg szar érzés lehet megvásároltnak lenni. Szar lehet pénzért szolgálni a maffiát, kifosztani egy országot, belehazudni az emberek arcába és röhögve nézni, ahogy családok ezrei mennek tönkre. Szar lehet tudni, hogy amennyiben bukik a rendszer, nincs az az isten, hogy ezt valaha az életben megbocsássák azok, akik most önfeledten tapsikolnak annak a rendszernek, amelyik kirabolja és becsapja a saját támogatóit is. Szar lehet tudni, hogy nem lesz hová futni, ha borul a bili. Szar lehet élősködő kitartottként jajveszékelni, és mocskolódni az utolsó percig, miközben már maga a jajveszékelő is látja, hogy ennek nem lehet jó vége, ezt most nem lehet megúszni. Tudtuk jól, hogy mielőtt javulni kezdenének a dolgok, még romlani fognak. Most ez a helyzet.

Ennek az össznépi, szélsőjobbosnak tűnő, de sokkal inkább egzisztenciaféltésből eredő visításnak egészen penetráns tünetét produkálta a nyolcaska. Majdnem mindegy, miről ír melyik pártlap, mert az összes ugyanarról ír, ugyanabból az okból. Amiért ez az iromány, mely szerző nélkül jelent meg, mégis kiemelkedik a hullámzó fostengerből, az az egyértelmű üzenet: hát hiszen ha a nagyvezír úgy dönt, ki is viheti az országot az Európai Unióból. Csupán egyetlen mondatot idézek a cikkből:

Mint ahogy azt legutóbbi parlamenti felszólalásában halhattuk, ahogy egyre kevésbé függünk anyagilag az Európai Uniótól, már Orbán Viktor sem annyira lelkes az uniós tagságunkkal kapcsolatban, mint volt korábban.

Igen sok kérdés merült fel a fejemben, legelőször mindjárt az, hogy ki a cakkos, retkes, kóchengeres francot érdekel Orbán Viktor lelkesedése? Pontosítok: ki nem szarja le? De komolyan. Azt még a leghülyébb hívek, vagy a fizetett geciláda propagandisták sem gondolhatják komolyan, hogy egy szétcsúszott, kivénhedt kocafocista kirángathatja az Unióból az országot azért, hogy mentse a bőrét. Az Unióhoz való csatlakozásról népszavazás döntött. A kilépésről is csak népszavazás dönthet. Azt nem fogja megkockáztatni a csúti, mert soha nem volt szokása vásárra vinni a saját bőrét. Mindig csak a másokét. Tehát esélye sincs annak, hogy sikerüljön kivinni az országot az EU-ból, mégis erre célozgatnak a propaganda verőemberei. Mit akarnak elérni vajon? Megfordítani a közvéleményt, mert most ez áll érdekükben? Annyi idióta azért nem él ebben az országban. Eddig sem volt soha többségük, az is olvadásnak indult. Ha van valami, amivel fel tudják gyorsítani ezt a folyamatot, az biztosan a kilépés lehetőségének lebegtetése.

Végül egy egészen példátlan írást hoztam. Olyat, ami még a propagandamédiában is kiragyog a barna masszából, talán még abban a nem mindennapi közegben is egyedülálló a maga nemében. A Magyaridők Nemzet egyik kódexmásolója tollából folyt a tinta, vagy én nem tudom, hogy képes valaki ekkora szemetet legyártani.

Ahelyett, hogy belvárosi lakosokon segítene Nagypál Anikó DK-s önkormányzati képviselő, inkább saját holdudvarának játssza át az V. kerületi adófizetők pénzét. A koronavírus-járvány a belvárosiakat is sújtja, de a DK-s képviselő egy olyan hajléktalanszállót támogat a saját önkormányzati keretéből vásárolt koronavírus tesztekkel, ahol Gyurcsány lánya is dolgozik.

Ez így, önmagában is több olyan dologról árulkodik, amit aligha akart reklámozni a szerző. Ezek szerint az Orbán-kormány szarul végzi a dolgát, hiszen a belvárosi lakosok segítségre szorulnak, a kormány a közpénzt nem arra költi, hogy a polgárain segítsen. Másrészt az is kiderül belőle, hogy ameddig Orbán lányai közül legalább az egyik biztosan és bizonyítottan a közpénzen és az apja kapcsolatain, hatalmán élősködik a családjával együtt, több milliós ruhákban jár (amitől ízlése még nem lesz), luxus terepjáróból dobálja ki a szaros pelenkát, a háttérben rászívta magát több iparágra, a férje sorra vásárolja a kastélyokat és zsebeli be az állami milliárdokat a felújításra – miután kilépett a botrányos közvilágítási cégből, a kormány pedig elkente a nemzetközi botrányt ebben az ügyben is -, Gyurcsány Ferenc lánya a legnehezebb hivatást választotta. Holott alighanem felcsimpaszkodhatott volna apuci pénzére és kapcsolataira, mégsem tette.

A DK-s önkormányzati képviselőnek az a bűne – azon kívül, hogy nem fideszes, ami önmagában is megbocsáthatatlan -, hogy hatvan darab gyorsteszt árát nem a belvárosi – ezek szerint nélkülözésben élő – lakók között osztott ki, hanem az Oltalom Karitatív Egyesület Női Átmeneti Szállójának adta. Ez azért bűn egy hithű fideszes firkász szemében, mert:

A menhely fenntartója Iványi Gábor, aki a Gyurcsány családdal szoros kapcsolatot ápol, a volt kormányfő lánya is az Oltalom egyesületnél vállalt munkát.

A női szállónak csupán annyi köze van a Belvároshoz, hogy a József nádor téren található, ám a dolgozók és az ellátottak az ország minden pontjáról érkeznek,

azaz a képviselői keretéből a helyi lakosok helyett inkább Iványit támogatja a DK-s politikus.

Sok mindent ki lehet forgatni és be lehet úgy állítani, mintha valami teljesen más lenne, mint ami. Azt, hogy hogy egy női hajléktalanszálló kap 60 darab nyomorult gyorstetsztet, semmi módon nem lehet alja, korrupt dolognak beállítani. Azonban komoly példa arra, hogyan is működik a fideszes propaganda, mennyire nem számít nekik semmi, ami emberi, hogyan képesek a cél érdekében átgázolni bárkin és bármin. És a cikk végén persze ott a fideszes orvosi ló mindösszes lába, ahogy kifelé lóg a pártpropaganda narancssárga zsákjából:

Egyébként is jól kitapintható, hogy erős kötelék fűzi össze Iványi Gábort, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) lelkészét a Gyurcsány családdal. Emlékezetes pillanat volt például, amikor Gyurcsány a 2012-ben egyházi jogállását elveszítő Magyar Evangéliumi Testvérközösség vezetőjét javasolta államfőnek.

Tehát valójában Orbánnak ez a baja Iványival? Ezért akarja évek óta eltaposni, azzal sem törődve, hány ezer életet tesz tönkre ezzel? Csodálatos erkölcsi bizonyítvány ez a miniszterek elnökéről (akinek több gyerekét is Iványi Gábor keresztelte meg, de az Orbán-Lévai házaspárt is ő adta össze, és akit Orbán személyes bosszúból fosztott meg az egyházi jogállásától, amire a firkász most úgy hivatkozik, mintha Iványi valami köztörvényes bűnöző lenne), a propagandagyárban dolgozó szalagmunkásokról, az ő támogatóikról és erről az egész, velejéig rohadt rendszerről. Bárkin és bármin képesek átgázolni a cél érdekében. A cél pedig nem az, hogy senki ne kerüljön hajléktalanszállóra, senki ne szoruljon olyan támogatásra, mely nélkül az élete alapvető szükségleteit sem tudná fedezni. Ez nem fontos. Egyedül csak az fontos, hogy az Orbánnak nem tetsző embereket beletapossák a cselédek a földbe. Sok másért is, de ezért is buknia kell ennek a rendszernek.

Kellemes ébredezést mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.