Július 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Nagy magyar nemzeti gólszázad. Erőlködnek ócska önreklámjukkal, és más tehetségét, sikerét forintosítják maguknak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,369,185 forint, még hiányzik 630,815 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek!

Szép gól volt. Olyannyira szép, hogy Zsóri Dániel nyerte az év legszebb góljáért járó, idén tizenegyedszer átadott Puskás Ferenc-díjat. A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) milánói gáláján vehette át.

Szép gól volt. Ez a 18 esztendős futballista február 16-án a Debreceni VSC színeiben a későbbi bajnok Ferencváros elleni hazai NB I-es találkozón a 81. percben csereként állt be élete első felnőtt élvonalbeli mérkőzésére, majd a 93. percben 15 méterről ballal a kapu jobb alsó sarkába ollózott 1-1-es állásnál, így győzelemhez segítve csapatát. Zsóri ma a MOL Fehérvár játékosa.

Szép gól volt. Egyedül magának köszönheti. Vagy mégsem? Lehet, hogy Magyarországon mégsem azé a gól, aki rúgja. De előbb nézzék meg a videót, az érzékenyebbek állítsanak a hangerőn, mert megsüketülnek és még idegesek is lehetnek. A riporter elengedte magát. Nagyon.

Szóval, a csodagólban valójában az egész magyar futball, sőt miután határon túl született magyar fiatalról van szó, az egész magyar nemzet erőfeszítése benne van – mondta a milánói díjátadó helyszínén az MTI-nek a magyar futball és a Puskás-ügyek nagykövete, Szöllősi György. A Nemzeti Sport főszerkesztője szerint: Aztán ott van Zsóri gólja mögött a magyar bajnokság, mégiscsak egy NB I.-es rangadón született a találat. A fiatalokat előszeretettel a csapatba állító Herczeg András, az egyik legsikeresebb aktív magyar edző személye révén ott vannak mögötte az edzők, a szakma képviselői. Akárhogyan is, de az egyik legszebb új stadionban született a gól, amelyet a fiatal nemzeti televíziós sportcsatorna, az M4 Sport rögzített és közvetített, s amelyért idejében megkezdte a lobbizást a szövetség. Benne vannak a sikerben a szurkolók is, akiknek tízezrei a legjobb tíz közül a legjobb háromba segítették a találatot.

Még nincs vége, hiszen Szöllősi benne van a gólban: „Talán nem kell mondanom, hogy mekkora öröm ez nekem azután, hogy 2006 végén, az ötletgazda néhai Csorba Istvánnal először beszéltünk a Puskás-díj lehetőségéről egy félreeső szerkesztőségi szobában”

Még azt elfelejtette mondani, hogy ezt a szép találatot meg kell köszönni és hálálni a zseniális Orbán Viktornak, aki a stadionok építésével (is) hozzájárult a nagy nemzeti sikerhez. Aki meg ki akarta védeni ezt a gólt (mit képzelsz te, kapus!), az hazaáruló, ugye? Megint belebolondultak az ömlengésbe, mi nem tudunk itthon igazán semmilyen elismerésnek örülni, mert ezek a fideszes hazafiak kisajátítanak mindent. Ezt is. Mi a büdös franc köze van ehhez ennek a Szöllősi Fidesz-sporttársnak? Annyi, amennyi a négylábú afrikai tevének. Meg pontosan annyi, mint nekem, neked, önöknek. Semmi. Élőben meg alig-alig láthatták, mert a magyar emberek nem járnak a béka segge alatti színvonalú focimeccsekre.

Szöllősi György segítségével, jó pénzért. Nagyon sok foci- és Puskás-rajongó soha nem bocsátja meg Orbán Viktornak, hogy a „legnagyobb magyart” kisajátították maguknak.

Ez a Szöllősi járt Hencidától Boncidáig újságíróként, mígnem az a megtiszteltetés érte, hogy dolgozhatott a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia kommunikációs igazgatójaként, majd 2014-ben kinevezték az alakulófélben lévő Puskás Intézet igazgatójává. Rá két évre megkínálták a Nemzeti Sport főszerkesztői székével. A kiváló öttusázó és edző Buzgó József  helyett. Az ilyen posztokat csak az Orbán-haverok szokták kapni, jól is jött ez a fickó a Nagy Focimágusnak. Különösen a Puskás Intézet élén.

Nagyon-nagyon sok foci- és Puskás-rajongó soha nem bocsátja meg Orbánnak, hogy a „legnagyobb magyart” kisajátította, és elvitte Felcsútra a legendás labdarúgó hagyatékát. Pontosan úgy, mintha neki sokkal több köze lenne Puskáshoz, mint bárki másnak ebben az országban. Szöllősi egy interjúban az mondta:

Már miért sajátítaná ki? Amikor a miniszterelnök közbenjárására hazakerültek Puskás Ferenc trófeái, gazdag tárgyi hagyatéka, Erzsébet asszony és a leányuk, Anikó maga mondta, hogy a legjobb helye mindennek a Puskás Akadémián lesz. Szerintük Öcsi bácsi is ezt akarná – mondták –, látva mindazt, ami Felcsúton történik. Korábban ugyanis a Real Madrid múzeumának szánták ezeket a kincseket, amelyek idehaza rajtunk kívül senkit sem érdekeltek igazán.

Látják, megint hová jutottunk el egy fiatal sportoló remekléséből. És még nincs vége. Alig néhány hónapja számolt be arról az mfor.hu, hogy minden eddiginél jobb évet zárt tavaly a Puskás-relikviákat értékesítő cég, melynek legnagyobb tulajdonosa a miniszterelnök kedvenc lapjának főszerkesztője, Szöllősi György. A puskas.com Kft. a Puskás márkanév tulajdonosa, az emlékoldal kezelője és a relikviák értékesítésével is foglalkozó cég.

Tavaly 9,4 millió forint tiszta nyereséget termelt a cég. A tulajdonosok döntése értelmében ezt az összeget teljes egészében kifizették osztalékként. Szöllősi György 47 százalékos tulajdoni hányadának köszönhetően 4,7 millió forint osztalékhoz jutott. A cégben szintén tulajdonos Puskás Ferenc unokája is, Maria Reka Puskas Damborena, ám neki mindössze 1 millió forint osztalék jutott.

Retro ajándék. Szabáh al-Hálid al-Hamad al-Szabáh kuvatiti külügyminiszter Puskás-mezt kap Szijjártó Pétertől Fotó: KKM/MTI/MTVA

Ez a zseni a Nemzeti Sport főszerkesztője és a Magyar Sportújságíró Szövetség elnöke, valamint a magyar futball és a Puskás-ügyek nagykövete is. Szijjártó Péter külügyér nevezte ki. És ha már az embere lett, akkor megtömte Szöllősi bukszáját. Amikor szaladgált a nagyvilágban, Szöllősiéktől vásárolt a külügyminisztérium. Nyolc hónap alatt ennyit – írta a 444.hu:

  • Puskás retró-labda, 230 db, 1 930 000 Ft + ÁFA
  • Puskás retró-mez, 106 db, 871 000 Ft + ÁFA
  • Dedikált 6:3 DVD, 2 db, 30 000 Ft + ÁFA
  • Almási Tamás: Puskás DVD, 20 db, 70 000 Ft + ÁFA
  • Szöllősi György: Puskás könyv (angol), 10 db, 50 000 Ft + ÁFA
  • Szöllősi György: Puskás füzet, 40 db, 60 000 Ft + ÁFA (több nyelven)

Ahhoz például Szöllősi nem járult hozzá, hogy Puskás ingyen szerepeljen a Magyar Olimpiai Bizottság Túró Rudi-kampányában, jogdíjat kért. Ezért Puskás kimaradt a kampányból. Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester kolbászához meg söréhez oda lehetett adni Puskás nevét. Természetesen egyik termék gyártója sem kapta ingyen a jogokat. – Csak azt ne gondolja, hogy konkrét összegeket fogok elárulni – mondta Orbán kedvenc lapjának kedvenc főszerkesztője. Az aljasság itt is működik. Összenőttek, egy pénzcsapon vannak a sportban is.

Szép gól volt. Puskás Ferenc a nemzet labdarúgó legendája. Mindenkié. Mégis ezek a harácsoló szemetek magukévá tették – forintosították maguknak. És akkor most Zsóri Dániel egy jól eltalált lövéséből akarják magukat piedesztálra emelni. Ez a fiatalember talán soha többet nem lő ilyen gyönyörű gólt (ahogyan február óta a bajnokságban semmilyet sem sikerült neki), talán százat is. Az biztos, hogy ez az aljas, harácsoló Nemzethy Orbán Sportszázad századszor, ezredszer erőlködik ócska önreklámjával. Mások tehetségét, sikerét kihasználva. Hülyék, a magyar nemzet, a magyar labdarúgás, a magyar stadionok, a magyar nézők gólképtelenek. A Fidesz-banda megint rúgott egyet. A lufijuk még mindig száll.

Az önök véleménye

A rendszerváltás idején jelent meg nálunk egy helyi kiadvány, az volt ennyire útszéli, mint a mostani Fidesz-kampány. Nem is adta hozzá senki a nevét, még az alkotók is szégyellték. Nincs benne semmi érdemleges, semmi szellem, csak az ásító butaság. Egyszerűen gusztustalan. (Melinda)

A magyarok 80%-a nem csakhogy nem érzi sértve magát attól, hogy esetleg mások feje felől elveszik a tetőt, de magasról le is sz….k. Itt mindenki csak akkor óbégat, ha őt éri sérelem. Nem állnak ki, nem fognak össze egymásért. Amit a fidesz kampány cimen folytat, az a legalja mindennek. Megtehetik? Meg! Lesz ez még roszabb is, kétségünk ne legyen felőle. (N. Csabáné)

A szellemi fölény stílusához ez illik: előbb üt, aztán kérdez. Már ha egyáltalán. (Madárlátta)

Czeglédi úr már tönkretette a hajdúszoboszlói gyógyfürdöt, nem szabad hagyni, hogy a várost is tönkretegye. A fürdövíz évek óta tele van fertötlenítöszerrel, mert a vizet nem cserélik elég gyakran, csak átszürik. Viszont az árjegyzéket minden szezonban cserélik. Eredmény: egy nyugdíjas nagymama férjével és két unokájával kb. havonta háromszor engedheti meg magának a nyugdíjából azt, hogy a fürdöben keressen felüdülést és unokáinak szórakozást, beleértve az aquaparkot is. Közép-Európa legnagyobb gyógyfürdöjét külföldiek már alig látogatják. (Gyöngyvér)

Rohadjanak meg a krumplijukkal, tojásukkal, rezsibözsiutalványukkal, a stadionjaikban, a szintúgy lerohadt kórházakban! És igen, én nem így szoktam írni, de már nagyon elegem van belőlük! (anima)

Így írtunk mi

Tényleg hogy jön ahhoz egy újságíró, hogy az éppen soros disznóságról kérdezze a politikust?

Hajdúszoboszló és Mészáros Lőrinc fél lába

És akkor megkérdi az Angliából érkezett: itt soha, senki nem mosolyog?

Krumplit vegyenek! Ócsó, csak itt, csak most, kampánykrumpli!

A miniszterek elnökének pedig nincsen joga azt a látszatot kelteni, mintha egész Magyarország olyan lenne, amilyen ő

Kásler a kampányra való tekintettel újra átadott egy, egyébként már használatba vett sugárterápiás gépet

Magyar-lengyel két jó barát?

Hol van ilyenkor a versenyintézőség?

Jobb nem vagyok

Itt szabályok már régen nincsenek

De legalább már nem is tagadják

A nap kommentje:

Czeglédi komcsiként lett fürdőigazgató, akkor komcsi képviselő volt, ész és különösebb végzettség nélkül nyomták be fürdőigazgatónak. Most meg hátba akarja szúrni a régi segítőit. (Gyorgy)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.