Április 30,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Két öntelt senki felkapaszkodott a harmadik öntelt senki bokasüllyedéséig

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,582,500 forint, még hiányzik 417,500 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Apu és anyu majd dönt, a kétéves gyerek nem szól bele a dolgokba. Ez így rendben is van. De Schmidt Mária nem anyu, Lázár János nem apu (vagyis igen, de ez a hatáskörük elég korlátozott, nem országos jelentőségű), mégis valamiért úgy gondolják, hogy de.

Mert van a Sorsok Háza, amit a mi pénzünkből építettek fel. Már harmadik éve, hogy elkészült, majdnem 8 milliárd (nyolcezerszer egymillió) forintunkba került. Az épület állítólag önmagában egy műtárgy, hihetetlen érzés benne nézelődni még úgy is, hogy nincsenek kiállítási tárgyak. De ezt is csak elbeszélésekből tudhatjuk, mert sem berendezett, sem üres állapotában nem járkálhatunk benne. Mert Schmidt Maris néni rárepült a projektre, mint mindenre, ahonnan komolyabb pénz lehúzható. A történelmet szabadon értelmező, igény szerint bármikor átirkáló, agresszív, de legalább nagyarcú történészasszony rátette a mancsát a készülő múzeumra.

Többekben felmerült a gyanú, hogy Orbán egyik kedvence arra óhajtja használni az épületet, de főleg annak kiállításait, hogy tovább sikálja patyolatfehérre Horthy Miklóst, az első magyar lovastengerészt. Például. Miután Lázár János – Orbán másik kedvence – is beleszólást nyert az ügybe, itt meg is akadt a történet. Merthogy a két kedvenc ki nem állhatja egymást.

Ezt én tökéletesen megértem, mert én meg egyiküket sem kedvelem, de ameddig ez az én magánügyem, addig a két keblenc ellentéte képes megszívatni egy egész országot. Lázár nyitná, Maris nem engedi. És talán most kellene elgondolkodnunk, hogy mennyire beteg ez az ország. Hol fordulhat elő még olyasmi, hogy egy baromi drágán felépített múzeum ott áll üresen, nem lehet látogatni, mert ez a két öntelt senki felkapaszkodott a harmadik öntelt senki bokasüllyedéséig és gyakorlatilag ők döntenek valamiben, amit mi fizettünk.

Tudnám javasolni, hogy Lázár és Maris néni fizessenek be az államkasszába 4-4 milliárd forintot (plusz a két évre kikalkulált kötbért és a telek árát), aztán vidáman elhuzakodhatnak rajta, hogy nyitnak, csuknak, múzeum lesz benne, vagy söröző.

Ez az egész baromság remekül leképezi Magyarország jelenlegi – leginkább mentális – állapotát. A Horthyt, Kádárt, valamelyik királyt visszasíró, erős gazdára vágyó, saját életéért felelősséget vállalni képtelen, önállótlan hívek és az ebben érdekelt kormány – nem véletlenül megy kormányzás helyett a riogatás, a csakafidesztudmegvédeni, az orbánnélkülvégetek -, kiskorúsította az országot. Ez mára odáig fajult, hogy két megélhetési huzakodása országos jelentőségű ügy lett, de az ország nem szólhat bele. Csak nézhetjük, ki az erősebb, ki győz.

Gyakorlatilag ugyanez megy minden más ügyben is, csak nem ennyire látványosan. Mindenki megkapta a maga koncát a közös húsosfazékból és azon hízik pereputtyostul. Ha valaki el akarja venni tőle, akkor morog, mint a veszett kutya. Időnként beavatkozik a gazdi és rendet vág az ebek között. Gondoljunk csak Spéderre, akit percek alatt elvertek a húsosfazéktól, Simicskára, akit még az ólból is kizártak. De gondoljunk Matolcsyra, aki külön kis moslékosvödröt kapott, amiből tömheti a rokonságot, Mészárosra, aki megőrzésre kapta a vályút, Rogánra, aki szabadon markolhat a közösből, vagy Farkas Flóriánra, aki viheti a lopott cupákot, mert a gazdi nem engedi elvenni tőle.

Nagyjából itt tartunk most. Marakodó harácsolók, időnként közéjük csapó gazdi, bambán bámuló polgárok. És még csak fel sem tűnik sokaknak, milyen rohadt mélységekbe sikerült züllesztenünk ezt az országot. Igen, züllesztenünk. Közös erővel. A selejt hatalomra került és uralkodik, elönt mindent. Halszagú nótákkal és hazug plakátokkal, eltüntetett súlyos milliárdokkal körülbástyázott milliárdosné marakodik a legerősebb ölbéli kegyenccel. Magyarország hullája felett.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.