Április 30,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mert amiért a nyomorult polgárnak a belét kitapossák, az Matolcsyra nem vonatkozik

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,582,500 forint, még hiányzik 417,500 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ma olvastam egy hozzászólásban, hogy persze jó, korrekt cikk ez (tetszőlegesen akármelyik cikkünkről van szó), csak hát teljesen felesleges kesergés, mert mindenki tudja, látja, hogy mi történik, de úgysem változik semmi. Mivel ez már a 895-ik ilyen értékes böffentés az éterből, szeretném előrebocsátani: most megint egy olyan sztori következik, amiről már legalább 50-szer biztosan írtunk, de én nem leszek dög 51-edszerre is újra leírni.

A tisztelt hozzászólóval ellentétben, mégcsak kesergésnek sem fogom érezni, ugyanis olyan távol áll tőlem a kesergés, mint Kósa Lajostól a Magyar Tudományos Akadémia. Csak kicsivel még távolabb. De ha minden nap csak egyetlen ember gondolkodik el azon, amin tegnap még nem volt hajlandó, akkor már nem volt hiábavaló a vergődésem. Nekem személyesen a hócipőm van tele ezzel a rezignált úgyis mindenki tudja, mi értelme van? típusú áporodott letargiával. Nekem senki ne jöjjön azzal, hogy mindenki tudja, hogy mekkora seggarcú, gátlástalan korrupt szemétláda Matolcsy Rómeó György MNB-elnök, mert nem tudja.

Ha tudná – ahogyan a belefásult olvasó állítja -, akkor Matolcsy György ma sem affektálhatott volna be az országnak házába azért, hogy sokadszorra beleokádjon a pofánkba. Nem az ellenzéki, vagy annak tűnő képviselő arcába, hanem a mindenkiébe, aki adót fizet és törvényt tisztel ebben az országban, és aki még nem értette meg, hogy ha a jelenleg regnáló hatalomnak egyetlen bűne volna, amit Matolcsy Györgynek hívnak, akkor is megbocsáthatatlan lenne.

A Népszabadság utolsó számában írta meg, hogy (hosszas és szégyenteljes megcsalást generáló válását követően – ezt nem a Népszabadság, hanem én írom) Matolcsy György a Magyar Bankszövetség elnökétől, az Unicredit vezérétől, Patai Mihálytól bérel lakást. Sőt, szívesen megismétlem, hogy ez kismillió aggályt vet fel miután az MNB egyik legfontosabb feladata, hogy ellenőrzése alatt tartsa az országban működő bankokat (amelyek közül az Unicredit az egyik legnagyobb és más pénzintézetekkel ellentétben nyereséges is), nem két kőgazdag korrupt geci magánügyletéről, hanem bizony összeférhetetlenségi kérdéseket felvető közügyről beszélünk. Etikai, morális kérdéseket felvető gazemberségről. Akkor is, ha Matolcsy havi 1 milliós lakbért fizet Patainak, akkor is, ha nem fizet egy vasat sem. Alighogy a Vajda Zitás szálakkal együtt ezt az érdektelen tényt nyilvánosságra hozta, a Népszabadságot lefejezték.

Matolcsy György hosszas bujkálás után, november elején kénytelen volt a parlamentben megjelenni, ahol ezekkel az általa magasról lehányt kérdésekkel fárasztották: igaz, hogy ott lakik, ahol? igaz, hogy a nőjét közpénzzel tömte ki? Miközben a kérdésekre még véletlenül sem sikerült érdemben válaszolnia, semmit nem cáfolt, csak rikácsolt azon az irritáló kappanhangján, azt megtudhattuk, hogy a Bulvárszabi nevű fostalicska lap légből kapott állításaival szemben az ő állandó lakcíme Balatonakarattyán van.

Pár nap múlva – novembert írtunk akkor is – Matolcsyt a Népszabadsággal együtt kinyírt és LeMészárolt Világgazdaság (ahonnan tegnap rúgták ki az MNB alapítványok körüli sötét botrányokat feltáró újságírót) kérdezte az aggályos Patai lakásról, amely az üzleti kapcsolatra nézve enyhén szólva is kompromittáló. A szerelmes Rómeó, főállásban arrogáns, pökhendi gazember, ezt nyögte ki:

„Feltétlenül nem szabad válaszolnia a jegybank elnökének egy olyan újsághírre, amely nagyon sok valótlan, hamis, blöffnek bizonyuló állítás után érkezik. Ugyanaz a blöffsorozat. Ön egy újságcikkre hivatkozva feltesz nekem egy magánéletemet érintő kérdést, amelyet az Országgyűlés plenáris ülésén megválaszoltam. Az átmenetileg használt ideiglenes lakcím nem számít közérdekű adatnak, a magánéleti változás pedig semmilyen módon nem befolyásolja a jegybank szakmai tevékenységét. Részemről ezt a kérdést lezártnak tekintem.”

Mivel eddig kizárólag folyamatosan bujkált és betegesen ismételgette a blöff szót, azaz egyszer sem sikerült hitelt érdemlően megcáfolnia a vele kapcsolatos állításokat, ma az MSZP-s Bárándy Gergely újra megkérdezte: valóban Pataitól bérel luxuslakást? Valóban rendben van, hogy többszázezres milliós fizetést ad a szeretőjének? Seggfej Gyuri ezúttal azt énekelte, hogy nem szerepeltek tények a kérdésben, és már mindenre válaszolt (lásd fent: Balatonistenharagja). Seggfej Gyuri érve az ellenzéki kérdéssel szemben:

„Egy megszűnt újság valótlan információjára építve bombáz engem és másokat különböző vélt, hamis állításokkal.(…) Hogy az állandó lakhelyemen mikor lakom és mikor nem, (…) ez aztán végképp nem tartozik önre, ahogy az sem tartozik önre, hogy mikor és milyen helyen tartózkodom, amikor nem az állandó lakhelyemen vagyok (…) Vajon ki és miért fizetne bárkinek bármilyen lakbért vagy átalányt vagy bármit, ha egy lakásban vagy egy házban, vagy egy kerületben vagy egy városban nem lakik?”

Megismétlem: ha ennek a kormánynak az egyetlen bűne az lenne, hogy az ezoterikus-unortodox közgazdaságtan főpapját, a svindlis görénység eme mutogatnivaló példányát az országra szabadította, akkor is megbocsáthatatlan lenne a bűne. Ez az emberszerű lény, aki a legfőbb ügyésszel ebédelget, aki a legfőbb ügyész feleségét foglalkoztatja, aki az alapítványain keresztül milliárdokkal fosztotta ki az állami költségvetést, aki a pórnép pénzéből fizeti fiatalka szeretőjét, aki 5 milliós fizetést intézett magának, miközben a kormány 2 millióban állapította meg szemfényvesztésileg az állami vezetők fizetését, aki folyamatosan blöfföt emleget, de semmit nem tud megcáfolni abból, amit ellene felhoznak, az Orbán nevűvel azonos súlyú rontást képvisel az ország nyakán.

Ha ez az impertinens díszfasz tényekkel bizonyíthatóan szétlopta az agyát, kistafírozta a famíliáját a Szemerey ággal bezárólag és megteheti, hogy hétről hétre blöfföt visít és azt mondja, hogy nem tartozik ránk, hogy közszolgaként mit művel, akkor minden egyes adót fizető és törvényt tisztelő ember szégyellje el magát, ha most sem érti, mi a baj ezzel.

Miközben nyomorult embereket meghurcol a NAV, 22800 forintból tengődő polgároknak egy rohadt méltányos részletfizetési kérelem esetén többoldalas nyomtatványt kell kitölteniük, hogy hol élnek, miből élnek, kivel élnek, miből tartják el magukat, ha nem tartják el magukat, ki tartja el őket és az illető miből tartja el őket, mert az lehetetlen, hogy ennyi pénzből még életben vannak (igen, basszátok meg, az a csoda, hogy életben vannak!), és ha ennyiből életben vannak, akkor részletet is miből akarnak fizetni, Matolcsy Gyuri simán kikéri magának a szájbatekert magánéletét. Miután milliárdokat tapsolt el két kézzel és felcsapott ingatlanosnak, magáról adatott ki könyvet, csörgősipkás futóbolondokat finanaszíroz tudományos tevékenység címen. Mert tudja, hogy a Polt nevű gerincoszlopot foltokban sem tartalmazó takony okán biztonságban van a szottyadt, fellángolt szerelemtől égő segge.

Mert amiért a nyomorult polgárnak a belét kitapossák, az Matolcsyra nem vonatkozik. Ez soha nem köpi le magát a tükör előtt, amikor senki nem látja? Ez tényleg azt hiszi, hogy örökké élni fog, hogy minden így marad? És tényleg van ember, aki azt mondja nekem, hogy ezt mindenki tudja? Ha mindenki tudja, ez az unortodox rossz vicc miért alszik jól minden éjszaka? Hogy engedi meg magának, hogy újságírókat, ellenzéki politikusokat, és egy egész országot hülyének nézzen? Vagy lehet, hogy Vajda Zita csak egy fedősztori? És Matolcsy Pataival túl van a barátságon? Vagy mi a kurva életért sunnyogsz, Matolcsy? És ha sunnyogsz, ugye nem baj, hogy én innentől kezdve bármit gondolhatok az erkölcstelen, mocskos ténykedéseidről?

adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.