Április 29,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem nemzetieskedni kellene, hanem biztosítani a megfelelő oktatást

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,578,300 forint, még hiányzik 421,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Kásler Miklós beszédet tartott Gödön, ahol elmondta, hogy a nemzeti értékek és a kozmopolita, internacionalista értékek között arányosság kezd beállni. Nem igazán értem, hogy ez alatt mégis mit értett, hiszen én a rendszerváltás után születve sosem éreztem azt, hogy kozmopolita, internacionalista értékekkel lettem volna túlzottan körbevéve. Az iskolában Magyarország történelmét tanították, amivel együtt a világtörténelemről is tanultunk. Megemlékeztek az ország vezetői által elkövetett hibákról, de hőstettekről is. 

A mostani kormány viszont úgy próbálja meg beállítani, mintha csak hőseink lettek volna, és soha nem követtünk volna el hibákat, netán bűnöket magunktól. A magyar oktatás kezd olyanná válni, mint a Terror Háza, amelynek meglátogatása után úgy hihetjük, hogy a magyarok csak a körülmények áldozataivá váltak, miközben ez nem teljesen így van. Jó lenne, ha nem a hazafiaskodó, hanem a színvonalas oktatást erőltetnék, akkor ugyanis a fiatalok maguk dönthetnék el, hogy mi is a véleményük egyes kérdésekkel kapcsolatban.

Harminc évvel ezelőtt a rendszerváltoztatással lehetőséget kapott Magyarország arra, hogy „az értékeket kiegyenlítse”, mert az értékrendjét hetven éven keresztül idegen érdekek uralták, amelyek kisajátították a cselekvés lehetőségét – mondta az emberi erőforrások minisztere szombaton, Gödön.

Kásler Miklós a Platthy György-emlékkonferencia és Magyar Örökség Nevelési Konferencia megnyitóján arról beszélt, hogy az elmúlt években észrevehető volt, hogy a nemzeti értékek és a kozmopolita, internacionalista értékek között arányosság kezd beállni. Hozzátette, ez tapasztalható a kultúrában és az oktatásban is.

Elmondta, mostanra értek el oda, hogy a Nemzeti alaptantervet (Nat) az első variációja után elkezdték újraírni és a legújabb archeogenetikai vizsgálatok eredményeivel a honfoglalás időszakának a környékét másképpen lehet már interpretálni.

A miniszter kitért arra, hogy amennyiben azt akarjuk megvizsgálni, hogyan alakult ki a mai magyar nemzet, akkor az őstörténet felé kell fordulni. Hozzátette, hogy a sztyeppei birodalmak időszakában is volt néhány alapvető összetartó erő, amely létrehozta a birodalmakat, ilyen volt a szuverenitás, az integritás vágya, a függetlenség megőrzése és az ősök tisztelete is. (MTI) 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.