Április 30,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Le lehetne venni a napirendről a mindennapi nyüszítést

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,582,500 forint, még hiányzik 417,500 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Vicces olvasni a mai kormánypropaganda felkent oldalait. Mintha semmi más nem történt volna ebben az országban az elmúlt időszakban, mint a vasárnapi boltzár bevezetése, majd eltörlése. Van, aki elvi alapon közelíti meg a kérdést – mint például Bayer Zsolt a ma reggeli opuszában, szokása szerint gazdagon feldíszítve a művet vaskos hazugságokkal, méretes csúsztatásokkal, valamint némi gyűlölködéssel – és van, aki üzleti szempontból igyekszik megragadni a témát.

A politikusokban ez úgy csapódik le, hogy a kormánypárt természetesen győzött (mikor nem?), mert képes volt önmagát is lebirkózni, hogy az összes kormánypárti képviselő, miniszter, államtitkár és egyéb sörfőző-szakmunkás mélységesen elkötelezett, a halasi csipke bonyolult hálózatát meghazudtolóan szerteágazó keresztényi eszmerendszere ellenére elfogadta az ország többségének akaratát, belátta (nem a hibáját, mert az elő sem fordulhat), hogy a nép ezt akarja és visszavonták a rendeletet.

Ezzel szemben az MSZP diadalünnepet tart, győzelem van és mámor, lámcsak, le lehet győzni a kormánypártot!

Közben semmi más nem történt, mint visszaállt a szabadság egy picinyke darabja. Az eddigi tilos helyett újra életbe lépett a szabad. De sokan – akik lábon hordták ki az agyhalált – azonnal sikoltozni kezdtek, mert a szülők ezek után soha többé nem látják dedeiket, ugyanis az édesanyák egy része a pénztárban fog ülni vasárnap, a másik részük pedig bepréseli a kölköt a babakocsiba (korától függetlenül) és máris söpör a plázába, bosszantani mindazokat, akik nem vásárlói, hanem eladói minőségben vannak jelen a rothadó nyugat szimbólumában, a pénz templomában.

Felhívnám a figyelmet néhány apróságra. Sem vásárolni, sem boltot kinyitni nem KÖTELEZŐ vasárnap, hanem csak SZABAD.

Értem én, hogy sokan nem tudnak mit kezdeni ezzel, mármint a szabad döntés vívmányával, pedig jó dolog az. Most, hogy a kormány kénytelen volt ezt a hülye ötletét elengedni és a lehetőség ismét megnyílt, most fog kiderülni, hogy bizony mekkora pusztítást végzett az Orbán-kormány az elmúlt években.

Mert ugye most kellene a Munka Törvénykönyve, hogy védje a munkavállalót. De nem védi, mert nagyszerű kormányunk szorgosan átírta és gyakorlatilag kiirtott belőle minden olyan passzust, ami nem a munkaadók (ezen belül célzottan a külföldi, Magyarországra összeszerelő gyárait hozó autóipar) érdekeit szolgálja.

Valamint most kellenének a szakszervezetek, amiket éber kormányunk szintén kiherélt. Gondosan és szisztematikusan.

Ugyanis, ahogy elvárom, hogy nekem jogom legyen akár vasárnap is vásárolni, ugyanúgy elvárom, hogy egy bolt dolgozójának joga legyen NEM dolgozni, vagy amennyiben önként (!) vállalja a vasárnapi munkát, azt bizony bőségesen fizesse meg a munkáltató. Amelyik üzlet tulajdonosi-vezetői köre nem képes kigazdálkodni a plusz költséget, ami a bérpótlékhoz szükséges, vagy nem talál annyi önkéntes munkavállalót, amennyivel meg lehet oldani a vasárnapi nyitvatartást, az az üzlet ne nyisson ki vasárnap. Ennyire nagyon egyszerű.

Nem a társadalom egyik felét kellene megint uszítani a társadalom másik fele ellen, hanem az ellenzéki pártok álljanak szépen bele a munkajog szabályozásába, a dolgozók védelmébe. Kezdetektől ez lenne a feladata egy baloldali pártnak. A munkavállalók pedig selejtezzék ki a kormánykegyenc szakszervezeti vezetőiket, erősítsék meg az érdekvédelmüket és harcolják ki a munkáltatónál a vasárnapi munka önkéntességét és a bérpótlékot.

Igen, sztrájkolni kell, tüntetni kell, ha máshogy nem megy. Össze kell fogni és ki kell kényszeríteni a munkáltatóból a munkavállalók érdekében történő változásokat.

Ha ez sikerül, akkor le lehet venni a napirendről a mindennapi nyüszítést. A vasárnapi boltzár mellett vehemensen kampányoló üzletlánc értelemszerűen helyből nem fog vasárnap kinyitni (ugye, így lesz, kedves CBA?), más üzletek pedig annak alapján fognak, vagy nem fognak nyitvatartani vasárnap, hogy a dolgozókkal sikerül, vagy nem sikerül megállapodni.

Bayer Zsolt, Deutsch Tamás, a komplett KDNP és külön Semjén Zsolt pedig egyetlen egy vasárnap sem mennek vásárolni, hanem közösen járnak misére.

Még a végére, mert nem bírom megállni: Drága, aranyos kétségbeesett családvédő, plázagyűlölő honfitársaim! Ne tessenek olyan nagyon vergődni, nem fogja minden család a plázákban tölteni a vasárnapját. Ugyanis az ország lakóinak döntő többsége NEM Budapesten lakik, de még csak nem is olyan nagyvárosokban, ahol van pláza. Sok helyen bolt sincs, vagy ha van, kétszer annyiért lehet megvenni mindent, mint a rohadék multinál. Na, most ezek a falun, tanyán élő családok lehetőséget kaptak arra, hogy ne este nyolckor kelljen beautózni/buszozni/vonatozni a legközelebbi városba, ahol a heti bevásárlást meg tudják oldani és még mindig olcsóbban jönnek ki az útiköltség ellenére is, arról nem beszélve, hogy megkapnak mindent, ami a falusi kisboltban nincs. Jelzem, falun sem terem meg a kertben sem a tornacipő, sem a mosószer, sem a tolltartó.

Egyszóval: vasárnap nyitvatartani nem kötelező, hanem lehet. A dolgozóknak el kell érniük, hogy önként vállalhassák a vasárnapi munkát és ezért megfelelő bért kapjanak. A baloldali pártok álljanak a munkavállalók mellé, a szakszervezetek ébredezzenek, a kormánypártiak pedig be ne tegyék a lábukat vasárnap egyetlen egy üzletbe se!

Szép napot mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.