Június 17,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Én meg nem szeretem a májkrémes zsömlét

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,749,432 forint, még hiányzik 1,250,568 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt! Ha így haladunk, a végén lesz még ősz is. Hogy az forró lesz, avagy hideg, azt most nem lehet tudni. Sajnos a polgári pikniken sem derült ki, a keresztényi erényekkel ékes urak megelégedtek a visszafogott, diszkrét imádásával az ő vezérüknek. Én nem voltam hivatalos, de nem baj, mert nem is szeretem a májkrémes zsömlét. Pontosabban szeretem, de nem azt az olcsóbbik fajtát, melyben sűrűn előfordulnak mindenféle disznószőrök és egyéb, nem túlságosan ínycsiklandó alkatrészek. Márpedig egy rendes pikniken ilyet kell enni, főként a mostani, sanyarú időkben. Ha az évszak hőfokáról nincs is hír, azt már tudjuk, hogy az eddigi „folytatjuk” frissebb változata a következő: Mi győzünk, ők veszítenek. Ez sem rossz. Ha esetleg mégsem győznének, akkor majd annak is meglesz az oka, de azért egy jó kis békemenet – megtámogatva a fociultrákkal, akik egyéb esetekben békés tüntetőkként szedegették fel az utcakövet és gyújtották fel az autókat és egyéb huncutságokat műveltek – még lehet emelni a hőfokon.

Nagy Feró kiosztott néhány tüntetőt, elmagyarázta nekik, hogy itt nincs diktatúra. Ha az lenne, akkor őket már elhurcolták volna Kádár rendőrei, és akkor jól megtudnák. Ebből is világosan látszik, hogy a Kossuth-díj méltó kezekbe került, pont elég egyfajta diktatúrát ismerni és tudni azt, hogy ez nem olyan, tehát értelemszerűen nem is diktatúra. A diktatúrában elhurcolnak és esetleg kicsit megkínoznak, hangyányit kivégeznek. Az illiberális keresztény-konzervatív jogállamban nyugodtan lehet tüntetni, ezzel ki is merülnek a szabadságjogok. Mert senkinek nincs beleszólása semmibe, de ez normális dolog. Mert tüntetni és cikket vagy véleményt írni viszont lehet. Azt speciel nem tudom, mi lenne a véleménye a művészúrnak akkor, ha a nagyon kevés nyugdíjából kellene nyomorogni (ahogy tette ezt még néhány évvel ezelőtt), nem jutna fellépési lehetőséghez, gyakorlatilag elfeledkezett volna róla mindenki, termeszthetné a krumplit, hogy legyen mit enni. Bizonyára akkor is ugyanezt mondaná, hiszen nem csak a saját szempontjait mérlegeli az ember ilyenkor, hanem mindenki másét is, aki az országban él, és próbál valahogy boldogulni.

Deutsch Tamás örömmel jelenti, hogy az Olaf megkezdte a vizsgálatot Cseh Katalin ügyében. A nagyszerű fideszes képviselő személyesen jelentette fel a momentumos kollégáját, mert bántotta az erkölcsi érzékét neki a dolog. Mármint Deutsch erkölcsi érzékét, ami feltétlenül van neki. Egyszerűen nem bírja elviselni a korrupciónak még a gyanúját sem, úgy van vele, hogy az Olaf megbízható szervezet, vizsgálják csak ki szépen, az a biztos. Amúgy szerintem is vizsgálják ki, de távolról sem csak ezt az egy esetet. Ha nagyon igyekszik Deutsch Tamás, tutira talál még néhány figyelemreméltó, feljelentést érő tranzakciót, ügyletet és minimum gyanús üzletet.

☝️Az OLAF nyilvánvalóan illetékes az ügy kivizsgálásában, hiszen uniós intézmény tagja (jelen esetben az Európai Parlament képviselője) érintett az ügyben és a Cseh Katalin által vezetett cég, illetve a megalapozott gyanú szerint a céghez kapcsolódó vállalkozásokból álló céghálózat uniós források elnyerése érdekében játszott össze csalárd módon.
❗️A Cseh Katalin ügy súlyos kérdéseket vet fel, ezért fordultam az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz. Az OLAF vizsgálatról is természetesen tájékoztatást fogunk adni.
Ennyi.

Pont hogy nem ennyi, sokkal több ennél. Nem szép dolog csupán egy esetet kiragadni, pláne nem szép úgy tálalni mindezt – természetesen az összes pártlapban -, mintha már biztos lenne a csalás. Ugyanez más esetben – mármint akkor, ha az ellenzéki képviselők jelentgetnék be az összes olyan ügyet, ami minimum gyanús, ám többnyire fideszesek érintettek benne – igen komoly felháborodást váltana ki kormánykörökben. Mert az erkölcsi érzékük valamiért meglehetősen egyoldalúan fejlődött ki.

Nem szokásom meccset nézni, tegnap azonban – rajtam kívülálló okokból – megnéztem a magyar-albánt. Igazán csodálatos volt. Minden beleölt fillért megérdemelnek ezek a remek, falábú sportolók. Úgy tudnak hasraesni a legkisebb érintés hatására, hogy az már attrakciószámba megy. Már csak a foci és a kapu jelentőségét és funkcióját kellene elmagyarázni nekik, és talán megsejtenének valamit arról, hogyan kell azt a francos sportot űzni. Mert azt valamiért még nem sikerült feldolgozni, sokkal inkább tűnik ki legyen a falu bikája vetélkedőnek – megfelelőre gyurmázott izomzattal, frizuraparádéval és tetoválásversennyel -, mint mérkőzésnek, ahol a technikásabb, ügyesebb, jobb csapat győz, nem az, amelyiknek menőbb kinézetűek a játékosai. Legalábbis az utolsó értesüléseim szerint ez van.
Most pediglen az van, hogy veszem a búcsúmat. Kellemes ébredezést kívánok mindenkinek. Mi hamarosan jövünk vissza az első beszólással.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.