Május 8,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Zabálják az à la carte menüt

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 412,710 forint, még hiányzik 2,587,290 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! A nem kormánygép kormánygép ezen a héten ismét Orbán Viktort szállította a salzburgi EU-csúcsra, ezzel azonban úgy tűnik, nincs idehaza gondja senkinek. A miniszterelnök a honvédség gépeit jóformán kisajátította. Olyannyira, hogy a magyar katonai kontingens szokásos iraki váltását augusztus végén nem a Honvédség gépével – amivel a kormányfő oly lazán repked világszerte -, hanem egy ukrán bérrepülővel oldották meg. Vagyis az adófizetők vettek egy gépet Orbán Viktornak, miközben a külföldön szolgáló katonáink a mai napig – noha nem minden esetben – kénytelenek ukrán bérgépekkel utazni, amit persze szintén az adófizetők állnak pluszban. Hogy erre mégis mi a magyarázat?

A gépek  a repülőműszaki állomány repülési és üzemeltetési tapasztalatainak megszerzéséig korlátozott számú személyt (max. 40 fő) szállíthat.

Tehát a Honvédség új gépeit vezető pilóták nem elég tapasztaltak, ezért noha Orbán Viktort – az ország első emberének számító embert – szállíthatják gond nélkül, 40 katonánál többet azonban nem szállíthatnak. Teljesen logikus magyarázatnak tűnik. Jah, nem. A Népszava megszólaltatott egy Airbusokat is használó magyar pilótát, aki szintén nem érti a szabályozást, ugyanis:

Ahhoz, hogy valaki ilyen „nagy” gépeket vezethessen, úgynevezett Airline Transport Pilot Licence (ATPL) nevű bizonyítvánnyal kell rendelkeznie, ha viszont megvan ez a képesítése, akkor mindegy, hogy hány ember van a gép fedélzetén.

Tehát a Honvédelmi Minisztérium nagy valószínűséggel baromságokat beszél. Mint ahogy tette akkor is, amikor a több milliárdos gépek megvásárlásakor többször is azt hangoztatták, hogy ezek a gépek nem kormánygépek.

Ha pedig már Salzburg és Orbán Viktor is szóba került, érdemes megemlíteni Emmanuel Macron salzburgi nyilatkozatát Magyarországgal kapcsolatban:

Azok, akik azt mondják, Schengen része vagyok, szeretem Európát, akkor, amikor a strukturális támogatások előnyeit élvezem, szeretem Európát, amikor pénzt ad nekem, amikor jólétet hoz az állampolgáraim számára, amikor a dolgozóimnak jobb lehetőségeket teremt a környező országokban, de otthon, nem engedek be egyetlen migránst sem, egyetlen darab menekültet sem az országomba. 

Ezek az emberek nem tartanak tiszteletben semmiféle szabályt, ők azok, akik ezt a zűrzavart okozzák, nem a közösség többi tagja – majd hozzátette – Európa nem egy à la carte menü.

Azok az országok, amelyek nem mutatnak semmiféle szolidaritást, kénytelenek lesznek elhagyni a Schengeni övezetet és többet nem fognak pénzügyi segítséget (struktúrális alapok) kapni.

Ez persze önmagában nem sokat jelent, mégis úgy tűnik, hogy Macronnak egyre inkább kezd elege lenni Salviniből és Orbánból. Hogy ez a valóságban mit fog jelenteni a jövőre nézve, az majd csak később fog kiderülni. Egy biztos, a Sargentini-jelentés elfogadásával valami megváltozott.

Az Átlátszó közölte, mire költötte a CÖF nem civil szervezet az adófizetők fél milliárd forintját. Korábban kiderült, hogy az adófizetők állták a CÖF vezetésének és további 60 főnek a Brüsszelbe utazását és cirkuszolását. Jutott azonban másra is az 508 000 000 forintból. Ilyen volt például a Krakkóba utazás közel 6 millió forintból, a Szellemi Honvédő Díjátadó ünnepi rendezvény megszervezése közel 3 millió forintból, valamint könyvkiadás 13,5 millió forintból. Ezeket mind mi fizettük, noha erről minket senki nem kérdezett meg. De mi fizettük a semennyire sem független Földi-Kovács Andrea többszöri műsorvezetését, valamint Georg Spöttle migránsozását is. Jól van ez így?

Szijjártó Péter Münchenben járt, és ha már ott volt, akkor nyilatkozott is egyet az MTI-nek.

A miniszter a bajor fővárosban folytatott tárgyalásairól a közmédiának elmondta, biztosította az Audi és BMW vezetőit arról, hogy a magyar kormány Brüsszelben mindig a magyar érdekeknek megfelelő álláspontot képvisel, a magyar érdek és a bajor érdek pedig „maximálisan egybeesik” abban, hogy el kell utasítani a klímapolitika területén 2030-ra kitűzött európai uniós célok megváltoztatására irányuló brüsszeli törekvéseket.

Brüsszel szerint szigorítani kell a károsanyag-kibocsátási célkitűzéseket, amivel azonban „drámai pofont adnánk a német, és ezen belül a bajor autóipar versenyképességének”, és ez „a magyar gazdaság számára is komoly károkat jelentene”, ezért ezt a kezdeményezést nem támogatja Magyarország – fejtette ki Szijjártó Péter.

Ez azután különösen vicces, hogy Áder János épp a föld megmentésén dolgozik és noha minden elétolt papírt – legyen az az alaptörvény sokadik átírása, vagy a hajléktalanság betiltása – gond nélkül aláír, a környezetvédelem mégis úgy tűnik, fontos számára. Ezzel azonban minden jel szerint egyedül van, mivel Szijjártó Pétert hidegen hagyja ha elpusztul a Föld, a BMW-vel kötött szerződés ugyanis mindennél fontosabb. Kit érdekelnek az olvadó jégsapkák, a globális felmelegedés okozta szárazság és éhínség? A bajor autóipar a legfontosabb dolog ezen a világon. Ennyi.

Napközben a cseh államfő Milos Zeman bejelentette, hogy ő bizony fél. Hogy pontosan mitől is? Lássuk:

Csehországnak a saját érdekében el kell utasítania a Magyarország elleni büntetőintézkedéseket az Európai Unióban, mert a közeljövőben őt is valami hasonló érheti

Ez ám a bátorság, kedves barátaim! Ilyen egy erős ország, erős vezetője.

A nap végére pedig azt az örömhírt tartogattam, miszerint a Lázár János által lejáratni kívánt Ausztria immár 97 000 magyarnak ad munkát. Miközben az országban egyre nagyobb a munkaerőhiány, a gaz, áruló magyarok mégis Ausztriát választják. Vajon miért lehet ez? Annak, hogy Magyarországon az osztrák fizetés töredékét keresnék csak meg, biztosan nincs semmi köze a dologhoz. Erről is Soros tehet, meg Gyurcsány.

Nézzük és lássuk mai cikkeinket:

Akkor ki is a becstelen áruló?

Az uzsorásokról

Valaki hamarosan be fog csöngetni a számlával

A Fidesz-frakció üzent a kisnyugdíjasoknak: nyugodtan teesenek éhen halni

Lórika még kiheverheti a magyar horrort

Hagyjuk megdögleni

Ballada a senki fiáról

A nap kommentje Magdolnától:

Ma Magyarországon a legkisebbre összehúzott igények mellett sem lehetséges akár 50 ezerből is megélni emberhez méltó módon. Olyan igényekig már ne menjünk el, hogy a 75 évesnek legyen egy kiskutyája, aki őrzi egészségét, hisz sétáltatni kell, vagy melegíti a lábát, mikor éppen nem tudja kifizetni a csökkentett rezsijét. ENNI nem tud egész hónapban ennyi pénzből!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.