Április 30,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ropognak az embertelenség fegyverei, szárítják a puskaport, és okádják a vérgőzös, sértett, hazug propagandát

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,578,300 forint, még hiányzik 421,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A múlt pénteki közrádiós igehirdetésbe csomagolt vonatkozó hisztériakeltés után hétfőn, az őszi parlamenti ülésszak nyitónapján, napirend előtti felszólalásában ezt hazudta Magyarország miniszterelnöke az úgynevezett migránsinvázióról, az egyetlen témáról, amiről van neki mondanivalója:

A bevándorlás és a migránsinvázió nem pártkérdés, hanem elsőrendű nemzeti ügy. Úgy látom, a bevándorláspártiaknak egyetlen megoldásuk maradt: el akarják venni Magyarországtól a határvédelem jogát. Az erről szóló javaslatot ezen a héten Salzburgban fogjuk majd megvitatni a miniszterelnökökkel. Azért akarják elvenni Magyarországtól a határvédelem jogát, hogy lehetővé tegyék a migrációt. A mi álláspontunk ebben a kérdésben világos: hazánk nem átjáróház, nem is gyűjtőtábor. A határvédelemhez jobban értünk, mint bárki Brüsszelben, vagy valamely nemzetközi szervezetben. 

Azt már elmagyaráztuk mi is, mások is, hogy Orbán Viktor a közös európai határőrizet elleni kirohanásával miként köpi szemen 2015. decembere óta hangoztatott álláspontját, miszerint Európának/az Európai Uniónak meg kell védenie külső határait. Már nem kell megvédeni. Mert ha az történik, amiről hadovál, amiért éjt nappallá, Budapestet Moszkvává téve vergődik, akkor okafogyottá válik a harc, és az meg kinek jó, nem? De.

A dolgot súlyosbítja, hogy a vonatkozó javaslat szövege teljes egészében cáfolja a valósághajlított magyar miniszterelnök állításait, maga az Európai Bizottság közleményben tette világossá: amiről Orbán beszél, az sima hazugság. Brüsszel nem elvenni akarja ama szuverén jogát, hogy beleürítsen mindenki szájába ellenőrizze a határait, hanem segítséget nyújt a tagállamoknak a külső határok védelmében. A brüsszeli zsoldosoknak csúfolt európai erők feladatukat minden esetben a tagállami hatóságok felügyelete alatt és a helyi törvények alapján végzik majd. Semmi gond, a szuverén miniszterelnök nyomja, mint süket a csengőt. Itt van az újabb támadás, de ő nem hagyja, nem engedi. Parlamenti határozat a hülyeségről, Judith Sargentini plakátokon körbehurcolt arcképe, jön az újabb, ám jól ismert hazugságokban tocsogó gyűlölethadjárat.

Ehhez képest – apropó nem leszünk sem gyarmat, sem átjáróház, sem gyűjtőtábor – éppen tegnap került nyilvánosságra az Európa Tanács ama jelentése, amelyben konkrét eseteken keresztül mutatják be, hogy a nem átjáróház kerítésének tövében a mindenkinél nagyobb határőrizeti hozzáértés, valamint a fülünkön is kicsorduló kereszténység nevében azért elég profi módon kínozzák a menekülteket. Más szavakkal: a magyar hatóságok a fizikai és lelki bántalmazást egészen magas színvonalon űzik.

Az ütés-rúgás-gumibotozás-kutyaharapás sokszögében (az éheztetés ebben nincs benne) fogant nem túl kellemes olvasmánynál csak a magyar kormány válasza elborzasztóbb: azt, hogy a magyar rendőrök verik a menekülteket, csak a menekültek állítják. A sérüléseik pedig keletkezhettek korábban is, az út során, az embercsempészek is bántalmazhatták őket, esetleg egymást verték meg.

Szerintem itt álljunk is meg egy szóra, mert ennek a galád arroganciának a fényében egyenesen nevetségesnek hat, hogy az Európa Tanács Kínzás és az embertelen, vagy megalázó büntetések, vagy bánásmód megelőzésére alakult Európai Bizottsága arra szólítja Orbánékat: haladéktalanul tegyenek lépéseket annak érdekében, hogy valamennyi rendőr tisztességesen és emberségesen bánjon a menekültekkel. Vegyük hozzá ehhez még Pintér Belügyminisztériumának szintén tegnap kiadott közleményét is:

Brüsszel újabb valótlan tartalmú jelentéssel támadja Magyarországot, azért hogy elvegye tőlünk a határvédelem jogát. (…) Ez a jelentés egy újabb hazug vádaskodás és nyomásgyakorlás Magyarországra. Azért támadják a magyar határvédelmet, mert el akarják azt venni hazánktól.

Határozottan visszautasítják, kitartanak, megvédik, nem adják. Lássuk be, a tavaly októberi állapotokat feltáró jelentés ügyében nem egyszerű állást foglalni, nem is javasolnám senkinek, hogy kritikátlanul higgyen el mindent, amit olvas, de azért valaki szólhatna Pintérnek, hogy ezúttal az Európa Tanács és nem az Európai Unió, vagy az Európai Bizottság támadta meg a kormányt, hogy ezek különböző szervezetek, olyannyira, hogy az éppen szóban forgó székhelye nem Brüsszelben, hanem Strasbourgban van. Persze mióta Orbán Viktor számára sem egyértelmű, hogy amikor Strasbourgba megy, akkor nem Brüsszelbe megy, ez szóra sem érdemes.

Nem vagyok egy Schmidt Mária, hogy bármikor földszintes összeesküvés-elméletekkel támasszam meg Orbán Viktor profi határőr és keresztény hazafi politikáját, de nem is kell. Egyszerű az, mint a faék: minden alávaló hazugság és rágalom, amit rólunk állítanak (mert azt csak ők állítják, mikor ki), viszont minden igaz, törvényes és helyénvaló, amit mi állítunk saját magunkról. Aki ezt vitatja, az megtámadta az országot, a magyar embereket, és ezt nem tűrjük.

Miközben állítólag az európai jelent és jövőt évtizedekekre meghatározó legsúlyosabb kérdésről van szó (hosszú hónapok óta olyan erős az inváziós nyomás, hogy havonta akár kétjegyű számú migráns is ostromolja a magyar végeket), és Orbán semmi másról nem hajlandó kommunikálni (értsd: monologizálni) a híveivel, valójában teljesen reménytelenné vált, hogy érdemi, konstruktív viták nyomán megnyugtató mederbe tereljék a migrációt. Orbán hangosan és érthetően leszögezte: ez itt nem átjáróház, és máris nem arról beszélünk, hogy mennyire van esélye egy nyomorult menekültnek arra, hogy a kérelmét korrekt módon elbírálják Röszkén, hogy ne féléveket szívassák a pengés tranzitzónában, hogy egyszerűen emberként bánjanak vele addig is, ameddig elhajtják a vérbe.

Az egészben a legszörnyűbb, hogy Orbán már kvázi szégyen nélkül beszél arról, hogy szívatni kell őket, és akkor nem jönnek ide, hogy igenis tudatosítsuk bennük, hogy tudják, mire számítsanak, mert mi nem leszünk gyűjtőtábor. Vagyis nem azt állítom, hogy a magyar rendőrök rendszerszinten űzik a menedékkérő büdösmigránsok bántalmazását, csak felmerül bennem a kérdés: aki évek óta abból él, hogy mocskos módon uszít az idegen kultúrájú, más bőrszínű, keresztény gyökereinkre állítólag veszélyt jelentő migránsok ellen, arról mennyire feltételezhető, hogy emberségesen bánik azokkal, akikből nem kér? A magyar hatóságoknak annyi dolga lenne, hogy jogszerűen kivizsgáljanak minden esetet, és jogszerűen eldöntsék, ki az, aki maradhat, ki az, akinek mennie kell, ki az, akinek az élete veszélyben forog a saját hazájában és ki az, aki bűnöző. A drága magyar embernek tudnia sem kellene az egészről, hiszen elvileg meg van védve, a kormánya csendben és alázattal végzi a dolgát, pláne, hogy a millió bevándorló helyett legfeljebb néhány tucatnyian jönnek havonta.

Ehhez képest ropognak az embertelenség fegyverei, szárítják a puskaport, okádják a vérgőzös, sértett propagandát és a nyilvánosság elől hermetikusan elzárt tranzitzónákban azt csinálnak, amit akarnak. A minap Manfred Weber azt nyilatkozta, hogy az ő kereszténysége közelebb áll Ferenc pápa kereszténységéhez, mint Orbán Viktoréhoz. Szerintem az van – és a fentiek fényében egyre inkább az van -, hogy Orbán Viktor kereszténysége leginkább a fasizmushoz áll közel. És minél inkább sarokba szorul, ez annál súlyosabb lesz.

Az Orbán-kormány elmarasztalásáról szóló cikkek alatt hemzsegő, és egyre nagyobb számban és egyre véresebben hörgő hazafiaknak és fizetett trolloknak üzenem: egyelőre csak a menekülteket verik, alázzák éheztetik. Egyelőre. Eljön az idő, amikor az lesz a nemzeti ügy a pillanatnyi hatalmi érdek, hogy falhoz állítsan és gyomorszájon rúgjanak mindenkit, akit már most is migránsnak tekintenek a saját hazájában. Mert igen, ez az egyetlen dolog, amihez mindenkinél jobban értenek.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.