Július 21,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

DÜHÖNGŐ


Akkor kellett volna kimenni az utcára és beleordítani ennek a tetves, cinikus, geci bagázsnak a pofájába, hogy elég volt!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,728,616 forint, még hiányzik 1,271,384 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Abba a retkes büdös picsába.

A fenti szép gondolat kivételesen nem az én fejemben fogalmazódott meg, hanem Bálint kolléga száján szaladt ki. Okkal. És ha már intim kitárulkozást tartok, ide teszem a folytatást is.

Nem tudom, hová fogjuk tenni ezt a sok szemetet, ha vége lesz ennek.

Én se tudom. Főleg hogy azt se tudtam, hogy ezek léteznek. Sokáig nem tudtam.

Pedig léteznek. És eddig én sem tudtam, hogy ennyien.

Horthy Miklósért imádkoznak. A keresztény értelmiség, így becézik önmagukat. Horthyért, a holokauszt-emléknapon. Horthyért imádkoznak, és az Auschwitzban legyilkolt emberekért imádkoznak. Ugyanott. Ugyanazok. Ugyanakkor. És ez egy gesztus, a megbékélés gesztusa. Mondta ezt az a pap, aki a misét tartja. Ő is keresztény értelmiségi, ezt gondolja magáról. És azt is gondolja, hogy akiket felháborít ez az egész, azok gyűlölködnek és hisztériát keltenek.

Igen, én sem tudtam. Pedig tudhattam volna. Akkor, amikor a Rogán bagázs urizálását úgy mentegette valamelyik másik pióca, hogy mi a fasz van akkor, ha helikopterrel járnak lagziba? Bárki megteheti, ha nem issza el a fizetését.

Vagy akkor, amikor Lázár János óbégatott a Parlamentben, a rá jellemző gátlástalan cinizmussal. Vigyorogva. Pofátlanul. Hogy kikéri magának, amiért Tiborcz Istvánt ide citálják. Mert csak a miniszterelnököt akarják támadni. Mert egyetlen másik sikeres üzletember neve sem bukkan fel, csak Tiborczé. És micsoda aljas, szemét dolog ez.

Akkor kellett volna kimenni az utcára és beleordítani ennek a tetves, cinikus, geci bagázsnak a pofájába, hogy elég volt! Elég volt a mocsokból, ami a pofájukból folyik, elég az ótvaros hazugságokból, elég a szarszagú hörgéseikből, az öntömjénező, maguk ácsolta piedesztálra csimpaszkodásukból, a sértett visításukból.

Ha máskor nem – ezer és egy ok lett volna rá -, legalább akkor bele kellett volna üvölteni az arcukba, hogy igen, ha egy 24 éves takony, akinek a segge lóg ki a gatyából, milliárdos lesz pont akkortól kezdve, amikortól elkezd udvarolni a miniszterelnök lányának, akkor az egy égbekiáltó kurvanagy korrupció. Akkor is, ha törvényt hoztak rá, hogy nem az. Az. Mindenki tudja. Mindenki tudja, hogy ugyanez a helyzet Mészárossal, ez volt a helyzet Simicskával, az Orbán pereputty minden tagjával, a vezető politikai élősködőkkel, azok rokonságával. Mindenki pontosan tudja, még a leghülyébb fideszesek is tudják. Csak őket talán nem zavarja, mert a két működő agysejt a fejükben azt dünnyögi nekik, hogy legalább ezek lopnak meg, nem azok. És ez nekik elég is. Ameddig van mit zabálni és ameddig ki lehet teríteni a roggyant konyhaasztalra a bözsiutalványokat karácsonykor, ameddig az imádott vezérük húsz évvel ezelőtti, rommá photoshopolt ábrázatát csókdoshatják nyálasra, addig jó.

De attól még kurvára nem jó. Ez az ország egy pöcegödör lett, minden vonatkozásban. Néhány telhetetlen bűnöző, valahány rendíthetetlen hülye, akármennyi haszonleső mocsadék, sok megvezethető barom és még sokkal több patópál rántotta a szarba az országot.

Nem létezik, hogy ennyire ne számítson. Nem hiszem el, hogy ennyire mindegy legyen, kik és hányszor törlik belénk a trágyás csizmájukat. Nem akarom elhinni, hogy ennyire nem maradt semmi erkölcsi tartás a többségben. Nem hiszem el. Nem fogadom el.

Nem akarunk tüntikézni? Jó, ne akarjunk. Az már úgysem fog segíteni. Ezek nem fognak eltakarodni, bármennyi ember vonul is az utcára. Ezek abból nem értenek és le is szarják. De mégsem mindegy. Nekem nem mindegy és remélem, sokunknak nem mindegy. Hogy akárki, bárki szólaljon meg. Tegye fel a kurva fészbukjára azt a pár gondolatot, ami eszébe jut ilyenkor. Szólaljon meg az értelmiség. Nem a keresztény, hanem az, akinek mindegy, hogy keresztény, vagy nem keresztény ő, vagy a másik. Szólaljon meg mindenki, aki fontosnak érzi, akinek elég volt ebből a pusztulásból. Szólaljon meg, hogy legalább lássuk, vagyunk még páran, akik szerint leértünk a gödör aljára és nincs szükségünk sem politikusnak álcázott korrupt gecikre, sem kereszténységbe csomagolt, mindenki mást gyűlöletkeltőnek bélyegző megszállottakra ahhoz, hogy végleg szétcsesszük ezt a nyomorult kis országot.

Meg tudjuk ezt tenni magunktól is, de legalább nem szarunk a saját sírunkra. Mint ahogy ezek teszik.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.