Május 23,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Átkozni fog az utókor

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,664,084 forint, még hiányzik 1,335,916 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Riadó! Szombat van! És valamiért nem esik az eső, de még a nap is süt ezen a vadhajnali órán. Pedig állítólag esőbe fullad a hétvége, és nemhogy nyár nem lesz, de vénasszonyok nyara sem a csillagászati ősz első hétvégéjén.

Ami történetesen egybeesik a német választással. Miközben Orbán és Lázár közös erővel Angela Merkel győzelméért imádkozik (azért ebben is van valami rohadtul nem diszkrét perverzitás, hogy az európai migrációért felelős fő patásördög és a kialakult helyzet felelősének kikiáltott német kancellár győzelmében reménykednek korrupték; remélem, a minden összefüggéseket tisztán látó, felelős szavazótábor is pontosan érti, hogy csúnyán meg van vezetve – ja, nem), Martin Schulz kampányhajrája igen erősre sikerült. Kampánybeszédében természetesen eljutott a múltat újraszínező populistákig. Le Pen és Wilders után a Horthy-kultuszt feltámasztó Orbán következik az SPD politikusa szerint, aki megemlítette: olvasta, hogy a magyar kormányfő Merkel győzelméért fohászkodik. Az embert nem büntetjük rokonságáért, mondja egy félmosollyal, majd a CDU és a Fidesz testvérpárti kapcsolatát magyarázza. Ehhez fűzte hozzá a tömeg elégedettségére, hogy reméli, Orbán érte nem imádkozik.

Remélem, sem Orbán, sem Lázár nem fetreng álmatlanságban, és nem fossa össze magát a kelleténél jobban, Merkelék igen nagy valószínűséggel simán nyernek holnap, a kérdés az, hogy ki lesz e harmadik befutó, kivel kormányoznak majd, és mit jelent a szélsőjobb (AfD) bejutása a parlamentbe. Erről ITT lehet olvasni egy érdekes cikket.

Addig is, ameddig ezekre a kínzó kérdésekre választ kapunk, térjünk vize a magyar pusztára. Ahol is Szombathely alpolgármestere (szögezzük le: fideszes alpolgármestere) a büdöstahóság kötelezően elvárt tempójában megpróbálta kicsavarni a mikrofont a riporter kezéből. Konkrétan az RTL híradója volt kíváncsi arra, hogy mégis ugyanbiza a város új stadionját ki fogja üzemeltetni. Illés Károly, a város fideszes alpolgármestere előbb kijelentett, hogy ennek a stábnak nem nyilatkozik, majd megragadta a mikrofont, és megpróbálta magával húzni – a túlsó végén kapaszkodó riporterrel együtt. Ez tök menő, azt hiszem tegnap este Fazekas Sándor szintén őstulok miniszter urat volt szerencsém látni a híradásokban, aki azt ismételgette, hogy ő meg a Simicska tévének nem hajlandó nyilatkozni. Pedig előbb-utóbb muszáj lesz, és egyáltalán nem fog senkit érdekelni, hogy mire hajlandóak, avagy nem hajlandóak az urak.

A maga idején, olyan 4 nappal ezelőtt történt, ám a sajtóban most lett belőle igazán hír, én meg úgy érzem, a fenti szösszenethez tökéletesen tökéletesen és harmonikusan illeszkedik, úgyhogy iderakom: Szabó Tímea a Párbeszéd társelnöke közösségi oldalán számolt be arról, hogy az Országgyűlés költségvetési bizottságának ülésén eléggé nem gyenge inzultus érte, miközben a tisztelt bizottság a Párbeszéd javaslata alapján azt tárgyalta, hogy 10 milliárd forint elkülönítésével azonnal emeljék fel hatvan százalékkal a mentősök fizetését. A téma körül éles vita bontakozott ki, és Szabó Facebook-posztja szerint az indulatok odáig fajultak, hogy a fideszes Boldog István elküldte az anyjába a politikusnőt. Hát persze, hogy így is kell ezt, elvtársak, többre jutunk a nyers, primitívséggel ott, ahol szakmai szempontoknak kellene érvényesülniük. Még jó, hogy a képviselőasszonyt nem akarták taknyán és vérén eltávolítani a helyszínről, csak ne emelgesse ő a mentősök fizetését. Arra ott van Boldog István és a Fidesz. Eh, köpni kell.

Az a helyzet, hogy Gálvölgyi János alakítását muszáj iderakjam, mert a Transparency International nevű sorosista álcivil szervezettel közösen nagyon menő videót raktak össze arról, hogy futóbolondok zabálják fel a közpénzt családi vállalkozás formájában. Matolcsy alapítványai a Matolcsy Szemerey Tamás nevű unokatestvérének cégétől vásároltak veretes közhelyeket mintegy 135 millió forintért. A Hazai és globális gazdasági és pénzügyi trendek című, havonta kiadott elemzések (már ha ezt a gyagyás semmitmondást elemzésnek lehet nevezni) ügyében a TI Gálvölgyi művész urat kérte fel, olvasson fel a lábszagú evidenciák közül, és azt is kiszámolták, ezek a valóban sokkoló hatású evidentikus baromságok egyenként mennyibe kerültek a Fidesz által hülyének nézett polgároknak, íme:

 

Még a debilekre és félkreténekre kalibrált Soros-féle konzultáció elindítása előtt kerültek ki azok a plakátok, amelyeken a Főnök, a Stróman, a Hazug és a Kötvényes látható, úgy értem Orbán, Mészároslölö, Habony és Rogán. Úgy tűnik, hiába fogadta el az Országgyűlés a plakáttörvényt, a Jobbik folytatja kampányát 1100 saját tulajdonú reklámfelületén. A párt felvásárolta a hirdetési felületeket, hogy kijátssza a törvényt. Hogy kiktől és mennyiért jutott a Jobbik a plakáthelyekhez, nem árulják el. Mondjuk, erről nem tudom, mit kell gondolni, de jó, hogy így van 😀

Mivel jó fej vagyok alapvetően (csak nem látszik :P), most is egy szívderítő hírrel búcsúzom. Bod Péter Ákos, a Budapesti Corvinus Egyetem professzora, volt jegybankelnök a 168 órának adott igen fontos interjút, amelyben az eurózónához való csatlakozásunk fontossága mellett érvel, kiemelve, hogy a csatlakozás alig néhány tucat embernek – például a kormányfőnek, a nemzeti bank elnökének, a monetáris tanács tagjainak – lenne hátrányos, és ők azt fogják mondani: ez szuverenitási kérdés. Pedig itt a történelmi pillanat. Bizony, bizony, a  magyar utókor átkozni fogja ezt a generációt.

Hát ne így legyen, pedig így lesz. No, drága emberek, akkor én most ellovagolok a napsütésben, később találkozunk ugyanitt. Kellemesszép hétvégét mindenkinek!

 

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.