Június 23,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


A kormány a baloldal kottájából játszik

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,975,629 forint, még hiányzik 1,024,371 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mindjárt délelőtt egy remek hír:

„ Ez az első iskolai szünet, amikor a rászoruló gyerekek az ingyenes gyermekétkeztetés keretében meleg ételhez juthatnak.
A rendszerváltás óta soha annyi gyermek nem részesült ingyenes gyermekétkeztetésben, mint most.”

Ez a közlemény a kormány Facebook oldalán olvasható és csak azt tudjuk erre mondani, hogy hurráéljen!

A szokásos Fidesz-KDNP-s melldöngetés pont annyira gusztustalan, mint az ügy előzménye. Ugyanis a jobbanteljesítés kormánya nem éppen a múlt héten jött rá arra, hogy ideje lenne gondolni az éhező gyermekekre. Az aranyhal memóriáját meghaladó emlékezőtethetséggel megáldott országlakók még emlékezhetnek a 2015 novemberében benyújtott, a Nemzeti Minimum csoport fémjelezte indítványra. A civil kezdeményezésre készült javaslatot ugyanis rendhagyó módon közösen nyújtották be bal- és jobboldali képviselők: Bangóné Borbély Ildikó (MSZP), Szabó Tímea (PM), Szél Bernadett (LMP), Szelényi Zsuzsanna (Együtt), Varjú László (DK), Fodor Gábor (Liberálisok) mellett Csöbör Katalin (Fidesz) és Dúró Dóra (Jobbik) is aláírta. A javaslaton szerepel a KDNP-s Hoffmann Rózsa neve is, de a pedagógusok ékköve végül nem írta alá a dokumentumot.

A hétfői parlamenti ülésen tárgyalták a kezdeményezés tárgysorozatba vételét, de addigra Harrach Péter kisnyugdíjas megvilágosodott és közölte az egybegyűltekkel: a kormánypárti képviselő aláírása véletlenül került a beadványra és a kormánypárt, valamint a keresztényi értékekkel terhelt piócapárt nem fog támogatni olyan kezdeményezést, amit a baloldal nyújt be. Mégpedig azért nem, mert a baloldal ezt politikai célokra akarja használni, amit a kormánypárt nem tűrhet el. A kölkök eddig is éheztek – ezt nem Harrach mondta, hanem én – kibírják még egy darabig.

Szabó Tímea (PM) képviselő értetlenkedve faggatta Harrach Péter keresztény kisnyugdíjast, hogy most komolyan gondolja a kormánypárt és külön a KDNP, hogy inkább éhezzen a téli szünetben többszázezer gyerek a kormány nagyobb dicsőségére, mintsem tárgysorozatba vegyenek egy olyan javaslatot, amit a baloldal is támogat?

Harrach Péter, a keresztényi szeretet és a demokrácia zászlósfáklyája erre puszit küldött Szabó Tímeának válaszul. A PM politikusa szerintem ezt a mai napig nem heverte ki. Én sem.

Tehát mielőtt a kormánypárt és a rajta csüngő piócapárt prominensei fényesre nyalnák egymás fején a frissen esztergált glóriát, nem lenne baj tisztázni néhány apróságot:

  • Jelenleg Magyarországon 54 ezer gyermek éhezik rendszeresen.
  • Ma több, mint 200 ezer gyermek éhezik alkalmanként. Az éhezés nem minőségi, hanem mennyiségi éhezés. Konkrétan: kenyér, krumpli sincs annyi, amivel fizikailag megtölthetné a hasát 254 ezer gyermek. Ezen fölül másik többszázezer gyermek éhezik úgy, hogy rendszeresen nem jut a testi és szellemi fejlődéshez szükséges alapvető vitaminokhoz, ásványi anyagokhoz és egyéb összetevőkhöz. Magyarul: a zsíroskenyérben marhára kevés vitamin van.
  • A gyermekéhezés a jelenlegi kormány áldásos tevékenységének megkezdése óta több, mint 10 százalékkal emelkedett, ma meghaladja a 35 százalékot. Mindezt úgy, hogy a válság tetőpontján túljutva vette át a kormányrudat a fővezér.

Végül álljon itt Szél Bernadett, az LMP társelnökének 2015-ben írt nyílt leveléből egy idézet:

Tisztelt Kormány, kérem, lopják el ezt a javaslatot! Adják be Önök, írják alá úgy, ahogy akarják, de kérem, csinálják meg!

Na, ez történt most. Ellopták, beadták, megcsinálják és úgy tesznek, mintha megannyi szociálisan érzékeny, a humánumtól aranyfényben csillogó, a magyar emberekért és magyar gyermekekért éjt nappalá téve dolgozó felelős politikusok lennének. Ágról-ágra, mint Marci Hevesen.

„A központi költségvetés 4,5 milliárd forintot különített el az idei szünidei gyermekétkeztetésre, a visszajelzéseket figyelembe azonban 440-ről 570 forintra emelte az egy napra jutó finanszírozási költséget. Így 5,3 milliárd forint áll rendelkezésre a központi költségvetésből szünidei gyermekétkeztetés biztosítására.” (kormany.hu)

És:

2,5 milliárd forintért fog lovardát építeni a W-F Nemzeti Lovarda Konzorcium. A konzorcium két tagja a West Bau Hungária Kft. és a Fejér-B.Á.L. Zrt. A 2015 júniusában alapított Fejér-B.Á.L. Zrt. tulajdonosai Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester, illetve családtagjai, Mészáros Ágnes és Mészáros Beatrix.

Orbán Viktor Várba költözése, a berendezési tárgyak, művészeti alkotások költségeire szánt egymilliárd forint és hasonlóan indokolt pénzszórások hosszú sora pedig nem más, mint demagógia.

Mindenesetre mi is küldeni szeretnénk egy cuppanós puszit a kormánynak és külön Harrach Péternek.

Biztos, ami biztos.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.