Április 30,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Rogán Antal megmondta, hogy is van ez

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,578,300 forint, még hiányzik 421,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nincs is annál szebb, mint amikor egy banánköztársaság kormányának egyik tagja burkoltan fenyegeti és lehülyézi a fél országot, a kormánypárti média és az Echo TV munkatársa pedig cikket ír erről.

Van valami bája az ilyesminek, ami megdobogtatja a rendes hazafiak szívét és könnybe lábad tőle a honleányok szeme.

Történt pedig, hogy Rogán Antal valamilyen miniszter elment az Echo TV-be mélymagyarkodni egy kicsit a magyar közállapotokról, ebből született egy írás a magyarhirlap.hu-n.

Én meg – amennyi eszem van – elolvastam. Mindjárt az elején sikerült megtudnom, hogy ugyan gazdaságilag hihetetlenül jó dolog volt a vasárnapi boltzár, de az együgyű nép nem értette ennek a remek lépésnek a pozitívumait. Mégpedig azért nem értette – tessék figyelni! -, mert a szakszervezetek nem álltak ki a vasárnapi munkavégzés tilalma mellett.

Mindenki képben van? Nem azért utálta mindenki, mert gyakorlatilag beleugatott a kormány az életünkbe és hatalmi szóval döntötte el, mit csinálhatunk vasárnap. Nem. Azért nem szerettük meg a boltzárat, mert a szakszervezet.

Na, de most! Társadalmi vita kezdődhet a témában. Az nem derül ki, hogy vajon mi a jó fenéért nem a bevezetés előtt volt társadalmi vita. Ja, de mégis kiderül, csak tudni kell olvasni a sorok között. Eddig a kormányt pont nem érdekelte a társadalom véleménye ebben a témában (sem), most pedig érdekli.

Rogán Antal következő kijelentésén lehet sírni, röhögni, vagy anyázni. Kinek-kinek vérmérséklete szerint. Azon ugyanis, hogy azért törlik el a vasárnapi boltzárral együtt a bérpótlékot, mert csak. Itt is olvassunk a sorok között. Azért törölték el a pótlékot (amit egyébként nem kellett volna feltétlenül, mivel az a Munka Törvénykönyvében van szabályozva), mert remélték, hogy így sikerül egyet rúgni az MSZP-n. Az egyáltalán nem fontos, hogy ezzel kiszúrt a kormány a kereskedelemben dolgozókkal, mindig vannak áldozatok egy csatában. Ez speciel nem jött be, mivel már annyian hagyták el a kereskedelmet (valamint az országot, bár a kormánymédia szerint nem is), hogy munkaerőhiány van. Ezen a ponton lép életbe a piac önszabályozása és minden kényszer nélkül, önmagától ajánl magas pótlékot a kereskedelmi szektor a munkavállalóknak. Tudom, holnap már ez is az Orbán-kormány érdeme lesz, csak megjegyeztem.

Rogán szerint az MSZP hazudik azzal, hogy a kormány döntése ellenére is kampányol a népszavazási kérdésekkel. Ezt mondjuk nem annyira értem, miben valósul meg a hazugság, hiszen egyrészt nem egy, hanem három kérdés van a népszavazási íven, másrészt éppen Rogán nyilatkozta éppen itt és éppen most, hogy amennyiben a szakszervezetek fellázadnak a vasárnapi nyitvatartás ellen, még akármi is lehet. Ez a másik oka annak, hogy az MSZP tovább kampányol. Ugyanis ők sem (pontosabban az emberek azon része, akik nem szektahívők) hisznek a kormánynak.

A vasárnapi boltzárról rákanyarodik a cikk a migráció kérdésére. Mi másra? Ugyanis eléggé elterelődött a közbeszéd a permanens háborús helyzetről, vissza kell terelgetni a nyájat a helyes irányba. Tehát nemzethalál, letiporás, elözönlés, védekezés, egész Európa megmentése, éljen Orbán Viktor!

Sikerült megtudnom, hogy a kormány (csókdossam meg a két kezét neki) kiadványt fog nekem küldeni az úgynevezett no-go zónákról, hogy véletlenül se csámpázzak oda. Most szeretném jelezni Rogán Antalnak, hogy rá ne írják a kiadványra a kormányzati portál webcímét, mert úgy járnak, mint a múltkor. Amikor is a sok hülye rákeresett, ettől összeomlott a portál, Bakondi meg telitrombitálta a médiát vele, hogy meg vagyunk támadva.

Végül megtudtam, hogy annyira jól áll a költségvetés, hogy az idei béremelést előbbrehozzák. Idénre.

Összefoglalva: A kormány okos, az MSZP hülye, a kormány akár fel is jelentheti őket, ha akarja, egyébként éljen a Fidesz.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.