Április 30,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Domokos, Domokos! Hát elfelejtetted, honnan jöttél?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,578,300 forint, még hiányzik 421,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Lássuk a mai nap legmenőbb kommentjeit:

A fidesz szavazobázisának nagy része valoban nem jár színházba, nem vesz konyveket,de sajnos azok nagy része is így van, akik nem fideszesek. Nagyon sok embernek, akik szívesen elmennének, nem telik jegyre, nem telik konyvre. Ugyanez vonatkozik az apolitikus rétegre is. De ez nem baj a fidesznek, ők a kulturát is csak szeretnék a hatalmuk alá vonni, az sem számít nekik, ha sok színház bezár, ha nem veszik a nekik tetsző konyveket. Majd a félig ures nézőterek miatt a mi pénzunkből kipotolják a bevételt, a konyveket rásozzák az iskolákra, szintén a mi adonkbol.
A régi romaiak mondták, adj kenyeret és cirkuszt a népnek és nem lázad. Hát itt még ezt sem kapjuk meg. Sok embernek még kenyérre se telik elég, a cirkuszunk meg már nincs, csak amit a nem tisztelt vezetőink csinálnak. (Transzporter)

Ez nem lep meg, és nem is ideológiai indíttatású. Orbán és redves bandája tudja jól, ha a migráció ügye megoldódni látszik, ők a sok kínos hazugságukkal fenntartott hatalmuktól hamarosan elbúcsúzhatnak, és egészen a börtönig csúsznak az egyre növekvő seggükön. Ezért tesznek meg mindent, hogy blokkolják a megoldást. Csak azt nem értem, hogy ezzel a népmesei „tisztaságú” vitézkedéssel hogy lehet egy országot még mindig hülyíteni. (Mihály)

Karácsony Gergely lesz az MSZP-Párbeszéd-DK főpolgármester jelöltje, ugyanis az előválasztáson ő szerezte meg a szavazatok 80%-át az MSZP-s Horváth Csabával szemben. A voksoláson 34 ezren jelentek meg és nyilvánítottak véleményt, ennek eredményeként Karácsony Gergely fog júniusban megküzdeni többek között Puzsér Róberttel azért, hogy egyetlen ellenzéki jelölt induljon Tarlós Istvánnal szemben a főpolgármesteri pozícióért. Kérdés, hogy lesz-e esélye bárkinek is a Fidesz által erőteljesen nyomatott Tarlóssal szemben. Egy biztos: a Karácsonyt érő gusztustalan politikai támadásokra ideje felkészülni, ugyanis a kormány be fog vetni mindent azért, hogy megsemmisítse – sokszor a jól bevált fake news műfajra támaszkodva – az ellenzék jelöltjét.

Arató Gergely mai sajtótájékoztatóján azt mondta, pártjuk Domokos László ÁSZ-elnök leváltását kezdeményezi. Ugyanis a DK szerint a számvevőszék „politikai megrendelésre” bírságokkal lehetetleníti el az ellenzéki pártokat. A fideszes Állami Számvevőszék – az állampárt propagandaosztályát megszégyenítő sebességgel és színvonalon – szinte rögtön reagált is a DK bejelentésére, amelyből most részleteket szeretnék mutatni. Lássuk a Domokos nevű volt fideszes képviselő által vezetett fideszes intézmény reakcióját:

A DK a jogállami kereteket megsértve saját pártpolitikai céljaira próbálja felhasználni az Országgyűlés független ellenőrző szervét, valamint durván megtámadta az ÁSZ elnökét – tették hozzá.

Leszögezték: számukra nem léteznek ellenzéki vagy kormánypártok, kizárólag ellenőrzött szervezetek vannak, amelyek gazdálkodását a törvényi előírások szerint ellenőriznie kell…

… Azt írták: az ÁSZ ellenőrzéseit szigorú nemzetközi szakmai standardok alapján, transzparens módon, minden egyéb szervezettől – így a kormányzattól és a pártoktól – függetlenül, a jogállam keretei között végzi. „Az ÁSZ független a pártpolitikától, nem vesz részt a pártpolitikai küzdelmekben, ellenőrzési tevékenysége során nem mérlegel pártpolitikai szempontokat” – tették hozzá.

Az ÁSZ tehát független a pártpolitikától, értem. Lássunk egy képet a mindig független és transzparens szervezet elnökéről Domokos Lászlóról:

Fotó: Facebook

Nem hiszem, hogy ehhez érdemes lenne bármit is hozzáfűzni. Domokos László=FIDESZ. Na de haladjunk is tovább, ugyanis a közszolgálati televízióba befáradt Keleti Arthur, az Önkéntes Kibervédelmi Összefogás elnöke, aki az M1 Ma este című műsorában arra a kérdésre, hogy megállítható-e az álhírek terjedése? azt a frappáns választ adta, hogy nem. Elmondása szerint ugyanis nagyon nehezen megállapítható egy hírről, hogy az igaz-e, vagy hamis. Élő bizonyíték erre a magát közszolgálati televíziónak nevező propaganda üzemegység, amelynek vezérigazgatója az a Papp Dániel, aki hivatásos hírhamisító, azonban úgy tűnik, ezzel az MTVA a mai napig nem szembesült. Ennyire nehéz lenne felismerni az álhíreket?

Bálint György – sokak által csak Bálint gazdaként ismert -, az ország kertésze életműdíjat kapott, mely sok évtizedes munkájának méltó megkoronázása. Bálint gazda egyike azon ismert hazai embereknek, akit – pártállástól függetlenül  -szinte minden magyar kedvel. Az idén 100. születésnapját ünneplő gyöngyösi kertészmértnök, gyermekek ezreivel szerettette meg a kertészkedést és mutatott rá a természet szépségei mellett annak halandóságára is. Ezúton is gratulálunk az ország kertészének!

Lássuk mai cikkeinket:

A galádok éve itt soha nem érhet véget

Ez van, szokjátok meg

A szocialista tábor legvidámabb barrakkjából az Európa Ház legszomorúbb cselédszobája lett

Vasárnapi toporzék

Ahová el lehet menekülni legalább kis időre ebből a hétköznapi förtelemből

Figyelmeztetés

Magyarország példa nélküli

A nap kommentje pedig Gáboré:

Kempelen Farkas sakkozógépet készített, a fidss beszélőgépeket…

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.