Április 29,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Világvége után egy nappal

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,566,300 forint, még hiányzik 433,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép vasárnap reggelt! Miután úgy tűnik, hogy túléltük a tegnapi világvégét, kénytelenek leszünk tovább tolni a talicskát. A németek is tolják ezerre. Hamarosan kiderül, hogy ki kap felhatalmazást az ország vezetésére. Ezt a döntést kevéssé sem fogja befolyásolni Orbán Viktor akarata. Nálunk, a szerkesztőségben is eltérőek a vélemények arról, hogy a választások után változik-e az Unió hozzáállása illiberálisékhoz, vagy továbbra is működik majd a pávatánc. A kolléga szerint semmi sem fog változni, én viszont azt gondolom, hogy de, fog. Ha az Európai Unió össze akarja kapni magát, kénytelenek lesznek meghúzni azokat a határvonalakat, amelyeket eddig nem húztak meg. Egyszerűen azért, mert nem volt rá szükség, ugyanis mindenki tudott késsel-villával enni és senkinek nem jutott eszébe a terített asztal közepére szarni. Most pedig van ilyen ősmagyar turulfi. Ez egyébként – mármint az, hogy én miről mit gondolok – pont annyira nem befolyásol semmit, mint Orbán Viktor imái.

Habár végül nem tartottuk meg tegnap a világvégét, jutott azért frász a hétre is. Most éppen megint világjárvány lesz, valami maláriavírusnak köszönhetően. Az kétségtelen, hogy lényegében bármikor kitörhet egy világjárvány, de nem látom be, hogy mi értelme van a folyamatos riogatásnak. A madárinfluenza sem irtotta ki a világot, az AIDS sem, a kergemarhakór sem. A lehetőség persze fennállt, és nem is azt mondom, hogy ne kellene foglalkozni ezekkel a dolgokkal. De a kutatók nyilván teszik a dolgukat, a járványügyisek is. Riogatni akkor is elég lenne, amikor valóban indokolt.

Az MTI egyre viccesebb. Saját kiadású hír (nem a Fidesz küldte be, nem is norvég trollok, hanem maga a távirati iroda gyártotta), meglehetősen sajátságos címadással. Mutatom:

Új választási rendszer a baloldalon – Gyurcsány ismét a külhoni magyarok ellen van

Most vagy az van, hogy a Fidesz kölcsönadta a szövegíróját az MTI-nek, vagy az MTI munkatársa irkálja a Fidesz közleményeket. Több ötletem nincs. Elég szánalom ez. Nagyon az.

A Magyar Nemzet tegnapi cikkéből az derül ki – és ők sem a hasukra ütve írták, hanem a Magyar Közlönyből tudják – hogy újabb súlyos összegeket kap a Nemzeti Közszolgálati Egyetem. Az egyetem kivételezett helyzetben van. Rájuk szabva írt ki a kormány egy 17,5 milliárdos pályázatot, mely uniós forrásból juttatta rengeteg pénzhez az egyetemet. Ezen túl adóforintokból is dől a pénz ehhez az intézményhez.

A Magyar Nemzet kiszámolta, hogy egy NKE hallgatóra négyszer annyi pénz jut, mint bármely más egyetem hallgatójára. Ugyanaz történik, mint az egyházi iskola-állami iskola diákjaival. A kormány egészen egyszerűen eldönti, kiket juttat forrásokhoz a többiek kárára (mert igen, azzal, hogy egy NKE hallgatóra négyszer több pénz jut, a többi egyetem hallgatójának annyival kevesebb és az egyházi iskolák diákjaira jutó háromszor-négyszer nagyobb támogatás a többi iskola diákjait fosztja meg a forrástól). Ezek az aránytalan görénységek mindig benne vannak azokban a sikerjelentésekben, amikor tetszőleges bűntárs óbégatja bele a mikrofonba: az Orbán-kormány megint mennyivel több pénzt költ oktatásra, bezzeg az elmúlthétév előtti elmúltnyolcév!

Nem, nem költenek többet oktatásra. Sőt, forrásokat vonnak ki. A nem egyházi iskolába, vagy nem az NKE-re járó diákokat lopják meg, köpik szemen minden áldott nap. A hívek pedig tapsikolnak a gyönyörűségtől és csókolják a hazug tolvajok lába nyomát is.

Be is fejezem, mert úgy felhúzom magam, mint a fene. Inkább hallgassunk egy kis idegnyugtató agybajos zenét, aztán induljon a nap.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.