Április 30,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A Plagibával körülbástyázott Orbán nevű ember pedig lapít

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,582,500 forint, még hiányzik 417,500 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ha valamire jó az olimpiai népszavazásos őrület, arra feltétlenül, hogy felkavarja az üledéket és a felszínre kerüljön ismét az, aminek egyszer már sikerült látszólag leülepednie. Például újfent előkerült minden idők legszégyellnivalóbb köztársasági elnöke. Schmitt Pál egyébként is fel-fel bukkan. Ha máskor nem, Orbán Viktor évértékelőjén feltétlenül ott pompáskodik az első sorban és elsőként köszönti őt a miniszterek elnöke. Ezzel évről évre a pofánkba tolja Felcsút híres szülötte, hogy ő az országgal szemben bármikor kiáll azokért, akik hozzá hűségesek maradnak.

Ez történt Schmitt Pállal is, akit éppen Orbán akart annyira köztársasági elnöknek. Mert majd mindenki Palibája egységbe fogja a nemzetet. És Palibá – ha egységbe nem is sikerült semmit fognia, legfeljebb a családi költségvetést – szorgosan aláírt mindent és bármit, amit elé toltak. A nemzet golyóstollaként fel sem merült benne, hogy megkérdőjelezzen akár csak egyetlen törvényjavaslatot is. Mentségére legyen mondva, hogy valószínűleg akkor sem értette volna az orra alá tolt papírok tartalmát, ha esetleg elolvassa azokat.

Az akár még humorforrás is lehetett volna, hogy a doktori címet neve elé biggyesztő egykori olimpikon hadilábon áll a helyesírással. Sőt, kimondottan előnynek számíthatott, hiszen a kormány híveinek igen jelentős része szintén rendelkezik ezzel a nemes, ősmagyar tulajdonsággal, bár doktorátussal nem feltétlenül. Amikor a hvg.hu kiderítette, hogy a köztársasági elnök nem éppen becsületes módon szerezte a doktoriját, amennyiben lopás útján jutott a disszertációjához (plágium = valaki más szellemi termékének eltulajdonítása), akkor Palibá első (második és harmadik) körben felháborodott, kikérte magának és megsértődött.

A NOB, a MOB, a Fidesz, a KDNP, a kormány és személyesen Orbán Viktor kiállt Schmitt Pál mellett, elvtelen, aljas támadást sikoltva. A kormányközeli közvéleménykutató cégek azon nyomban felmérték a helyzetet és természetesen azt tapasztalták, hogy a keményen dolgozó kisemberek – bár akkor ez a szakkifejezés még nem forgott köz(politikus) szájon – töretlenül és szinte teljes egészében bíznak a köztársasági elnökben.

Az ügy részleteinek ismeretében a SOTE vizsgálóbizottságot állított fel, melynek a doktori disszertáció vizsgálata volt a feladata. Vizsgálódtak egy darabig és a vizsgálat végén visszavonták Schmitt Pál doktori fokozatát. A fideszes politikusok ebben az időben nagy erőkkel bujkáltak, nehogy a sajtó rákérdezzen az ügyre. Hasonlóan ciki volt, mint Rogán Antal ügyei (apropó, feltűnt, milyen ügyesen eldugták Rogánt és az ő Cilikéjét?), Farkas Flórián viselt dolgai (ő szintén bujkál jelenleg), L. Simon üzleti ügyei (őt betolta a kormány a hátsó sorba), Selmeczi Gabriella nyugdíjmegvédése (ő is megtette a dolgát, békésen háttérbe vonulhatott), Hoffmann Rózsa oktatási ámokfutása (érdemei elismerése mellett utazgat azóta is közpénzből), Budai Gyula feljelentés-cunamija (ő is megkapta a maga koncát a háttérben), vagy Tállai András sunnyogása és még hosszasan lehetne sorolni a neveket.

Schmitt Pálnak végül le kellett mondania – valószínűleg az önkéntes lemondás volt az ára a holtig tartó köztársasági elnöki juttatásoknak -, Palibá sértetten távozott. Nem azért, mert hazudott, csalt és lopott, így méltatlanná vált a posztjára. Ezt soha nem ismerte el, tehát az előző jelzők mellé bátran odabiggyeszthetjük még a sunyi és gyáva jelzőket is. Búcsúzóul kijelentette, hogy majd ő megmutatja és újból megszerzi a doktorit. Ez azóta sem sikerült neki, de nincs is jelentősége.

Jelentősége annak van, hogy újra és újra bebizonyosodik: bátran lehet lopni, csalni, hazudni, ha az ember hűséges Orbán Viktorhoz, akkor haja szála sem görbülhet. Nem görbült Palibának sem. Ezért most a PestiSrácok elérkezettnek látta az időt arra, hogy megkérje a levitézlett egykori olimpikont, ugyan, fejtse már ki a véleményét az olimpiai népszavazás kapcsán. És Schmitt fejtett, mert már csak az ő gondolatai hiányoznak a kormányzati óbégatás és gyalázkodás színes kavalkádjából.

„Schmitt Pál a műsorvezető, Stefka István kérdésére elárulta, sajnálja, hogy a Momentum Mozgalom politikai ügyet kreált egy nemzeti ügyből, de Schmitt Pál szerint nem kell meghátrálni, bele kell állni a népszavazásba, mert a magyar emberek szeretik az olimpiai játékokat és az olimpiai eszmét, a 2024-es budapesti nyári játékok megrendezése pedig nyereséges lehet.” (pestisracok.hu)

Egyébként valóban erről van szó. Akik aláírták a kezdeményezést, azok nem mást akarnak, mint élni azzal az állampolgári jogukkal, hogy beleszólhassanak a döntésbe, ami mindenki pénzét és mindenki életét érinti. Innentől érthetetlen (nem az persze, mert egyértelmű a kormány nyüszítésének oka), miért kell ebből ekkora cirkuszt csinálni.

Ami viszont ilyenkor még a megszokottnál is feltűnőbb: miféle alakok alkotják a kormány holdudvarát. A mindig, mindent túlélő, újra és újra a kövek alól is előmászó hazug tolvajok úgy állnak Orbán Viktor és az emberek akarata közé, mint egy belső pengésdrót-kerítés. Schmitt Palik védik a védhetetlent, miközben aktív politikusok sunnyognak az újságírók elől, nehogy megkérdezzék őket, mert nem tudnak válaszolni, ameddig meg nem mondja nekik a vezérük, hogy mit is gondolnak ők erről.

A Plagibával körülbástyázott Orbán nevű ember pedig lapít, de addig is dolgozik a propagandagépezet és igyekszik egymás ellen uszítani az embereket. Mert nekik addig jó, ameddig mi egymással vagyunk elfoglalva. Jut is eszembe! Szijjártó Péter milyen posztra esélyes a közeljövőben? adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.