Július 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Hallgatta az átoperálásra váró óvodások telefonos fecsegését, és nem vette észre, hogy a Nemzetikereszténymikulás krampuszai cumit raktak a bakancsába

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,307,932 forint, még hiányzik 692,068 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

[email protected]

Tárgy: Sumák

Mikes Mirtill: E-mail Rodostóba

Könyörgöm, tartóztassa meg a hazavágyódását. Grimbusz van. Veszélyes üzem az ország. Mást ne mondjak például a sok közül, az egyik államtitkárt megrúgta a Pegazus. De nem akárhogy! Tudja, nem semmi a lórúgás, pláne ha a szegény államtitkárnak a „kereszténység meghatározza a napjait”. Képzelheti milyen védtelen lehetett az a szent ember. Hallgatta a sok baloldali, meg LMBTQ-s átoperálásra váró óvodás telefonos fecsegését, és nem vette észre, hogy a Nemzetikereszténymikulás krampuszai cumit raktak a bakancsába.

Bizonyám! Kend itt ki nem igazodna. Megyünk előre, meg fölfelé. Az egyik panelproli például a minap megvette a taszári repteret az asszonynak, mert az nyavajgott, hogy a lakásban száradni kiteregetett mosott ruhától penészes lett a szekrény mögött a fal. Most már lesz hol teregetni, és a szerbiai határkerítés drótból és oszlopból kimaradt anyag is szárítóként hasznosul. 

Egyébként ezerrel megy a szokásos sumák. Ne tévessze meg kendet, hogy a kétlábú Pénztárca tavaly percenként 351 ezer forinttal gazdagodott. Kend számára ez nem téma. Kendnek az az irányadó információ, hogy az étolaj 26,9 százalékkal drágult, vagyis hiába tanítottam meg kendet a kubikos fánk készítésére, nem sokra megy a tudományával.

Persze ha ott marad, a hite miatt is jobban jár. Ott vallási türelem van. Vélhetően majd itt is lesz, mert Mária országaként tagjai vagyunk a Türk Államok Szervezetének. Egyelőre itt most még kivénhedt ifjúkommunisták sámánizmussal keresztezett műkeresztény uralma van. Ateisták pénzén hizlalja a várúr a papokat talpnyalónak, és vicces, de azt mondja a szóbeszéd, hogy saját farkukat üldözik cefetül. Ezt mikor először hallottam se értettem. Most meg pláne, de majd látja kend, mit is ért ezen az, aki mondta.

Vélhetően. Mert mondom, hogy grimbusz van. Írom is rögvest. Kend ugye tapasztalatból tudja, hogy a maga módján mindenki dilinyós egy kicsit. Én talán picurit jobban. Szóval maradt egy rahedli paradicsom zölden, ami már fix nem érik be. Savanyúság lesz! Szedem, mosom, nagyi csinálja hozzá a levet. Ez az elegy a lelke a cuccnak. Először úgy volt, hogy minden belevaló megvan, de aztán kiderült még borkősav is van, de nátriumbenzonát nincs. Bolt sincs. Akkor szaladjak az alvégre a Juci nénihez. Annak mindene van. Ez is. Meg lepcses szája, az ura meg fogdosós. Úgyhogy csak óvatosan; fül befog, szem kinyit és hárít! 

Hát én végig szaladtam az utat jövet menet, mert dili vagyok; a nagyi mondta, hogy szaladjak, hát szaladtam. Mikor visszajövet meglátott hót izzadtan, hát nagyon megvolt rólam a véleménye. Mellesleg nem először. Sokszor megállt benne az ütő miattam. Ki tudtam akasztani. Például? Hát hogy a kormány kedvenc témájánál maradjunk: mikor kiscsoportos óvodásként a nagykádban fürödtünk a bátyámmal és a nagyi nem figyelt, akkor a bátyám a pisilőjével mindig eltalálta a szappantartót, az enyémmel meg lehetetlen volt célozni. És ez olyan zsenánt volt nekem, hogy hetekig duzzogtam és én is kézi irányítású pisilőt akartam. Tata megunta a nyafogásom és azt mondta, hogy ha nagylány leszek, akkor a bátyámmal ellentétben nekem annyi lesz, amennyit csak akarok. Ez hatott. Meggyőzött. Mert a tata akkor még nem tudta, hogy nekem fogyatékosságom a tökéletes emlékezőképesség. Amit hallok, rögzül. De megtanulta, mert mikor középső csoportos lettem és a korai-fejlesztős óvónéni a fejem fölött magyarázott valamit az új dadusnak és az öntudatosan kikérte magának, hogy ő már nagylány hát én azonnal rákérdeztem, hogy akkor neki hány fütyije van? Ebből oltári balhé lett és persze a tatáról csoportos elkövetőként szedték le a keresztvizet. 

Node nem ez a téma. Hanem a Juci mama meg az ura szövegelése, amíg a kamrába matatva keresték a nekem való vegyszert. Mondanom se kell, hogy ment a szöveg. A Juci néni a csókostól kapott 80 ezer miatt szakajtóval nyomta az áldást a csodatévő szent embernek, a Misi bá’ is, de ő mínuszba. Hogy ismeri ő az ilyen futballista tempót, sumákolást. A mi falunkban is volt egy ilyen sumák falábú. A két tsz-nek, a ktsz-nek, az ÁFÉSZ-nek és az állami gazdaságnak is volt kispályás focicsapata, és ebből kitelt a nagypályás válogatott a járási háromba, de följebb sose, mert ez a konkoly mindig megfúrta. Hogy ő lehessen a játékos edző és a csapatkapitány! Mert a foci az pénzes buli volt akkor is. 

És akkor most jön valami homályos utalás egy magas szőke kollégiumi szobatársra, akit annak idején közösen lebuziztak, mert ő nem a négy-kettő-négy felállásra esküdött, azért mert a kapusnak nem az ablak mellett volt az ereszcsatorna. Most meg valahogy úgy néz ki, hogy ő nem volt „az”, inkább csapatjátékos alkat és vegyes-páros párti, de annyira, hogy a bajszi testvérének a csaját is boldoggá tette testileg. Innen aztán végképp a szöveghű tolmácsolásra igyekszem szorítkozni, mert a focinak álcázott közpénzlopás nyelvét végkép nem értem. Szóval sok csúnya jelzővel cikornyázva sorolta ez a Misi bácsi, hogy ez a Sumák még a vallásellenes párttitkárságot is elvállalta, mikor az új papról kiderült, hogy papneveldésként ifjúsági kerettag volt és tényleg tud focizni. Hát, nem tudom, kend mit tud ebből a dühös szómenésből kihámozni. Kend férfiember létére csak jobban érti a férfi beszédet, akkor is, ha nagyon be van pöccenve, aki mondja. 

Mert azt én értem, amit mondott, csak azt nem, hogy mit is akart mondani ezzel az országot most uraló válogatott hálóteremfoci csapatról, hogy „Bagoly mondja a verébnek: nagy fülű!”

Tessék az egészségre vigyázni, és nézegesse kend a karácsonyfának valót, ne az utolsó pillanatba kapkodjon! Jaj és még tudatom kenddel, hogy itt minden nő, nem csak a karácsonyfa ára, hanem az államadósság és az infláció meg különösen.

Bütyökfalva, 2021. december 12.

Mirtill

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.