Május 15,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Tíz év nem volt elég arra, hogy megemelje a családi pótlékot, a legalacsonyabb nyugdíjat, arra viszont volt esze, hogy a legszegényebbeket kilökje az egészségügyi rendszerből

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 734,189 forint, még hiányzik 2,265,811 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt! Ráfordultunk karácsony hetére, aki az elmúlt hónapokban nem veszítette el az állását és a jövedelmét, az lassan elkezdhet gondolni az ünnepi vacsorára. Biztosan lesz sok családban hal, mákos guba – vagy az szilveszterkor szokás? – töltött káposzta, bejgli. Más családokban pedig más lesz, ahogy náluk az szokásban van, semmi nincsen kőbe vésve. Csak az alaptákolmány, de az nagyon.

Érdekes időszak elé nézünk. Miközben Orbán Viktor éppen igyekszik kinyírni a nagyvárosokat – lehetőleg elsőként az áruló fővárost -, Lázár János gumicsizmát rántott, és nekifogott fejleszteni a vidéket. Mert majd mi nem egyszerűen önellátók leszünk, hanemhogy húszmillió embert fogunk ellátni élelemmel. Valaki igazán szólhatna Lázárnak, hogy Európában jó ideje túltermelés van, nem jellemző, hogy bárki arra várna, hogy majd mi árasszuk el a piacot minőségi lecsókolbásszal és mócsingos löncshússal, netán szőrös májkrémmel. Manapság nem csak megtermelni, de eladni is tudni kell, nem annyira egyszerű betörni a piacra, legfeljebb ha pajszerrel tervezi az ember a betörést, akkor viszonylag rapid módon megoldható. Egyébként meg árban és minőségben is versenyképes termékekre van szükség. Ez nekünk külön-külön sem megy könnyen, pláne, ha egyszerre kell teljesíteni a két feltételt. A jómagyar polgár persze választhat a Trapp Pistának – és más leleményes módon – elnevezett olcsó, valódi műanyagból gyártott, sajtnak látszó dolog, és a többé-kevésbé minőségi, csillagászati áron kínált sajt között, ahogy a vizes-csimbókos parizert is el lehet adni, ha olcsóbb, mint a tescógazdaságos kutyatáp, de lehet kapni drága pénzért tényleg minőségi felvágottat is, a rothadó nyugat ettől aligha fog meghatódni.

Tegnap már korán reggel megkaptuk a napi diagnózist, pedig nem volt rá különösebb igény a járvány közepén. Gondolom a közelgő karácsonyra való tekintettel sem akarták már kormányék az unalmas áldottbékésadvent-szeretetünnepe-süssünkbejglit vonalat tolni, nehogy beleragadjunk a szirupba, ezért azt írták ki a közösségi oldalukra – természetesen a cetlikben elmerült, gyűrött arcú miniszterelnök képével illusztrálva -, hogy:

Ideje lenne pontot tenni Soros György európai ámokfutásának végére.

Szerintem is ideje lenne. Gondoljunk bele, hogy Soros György több mint tíz éve teljhatalommal rendelkezik, mégis Európa egyik legcsóróbb országa lettünk mostanra. Soros György tíz év alatt képtelen volt gatyába rázni az egészségügyet, lepusztította az oktatást, lerázta magáról a szociális kérdéseket, mint kutya a vizet. Soros György családja, barátai és szomszédai milliárdosok lettek, miközben több millió ember él nagyon nyomorúságos körülmények között. Soros György a legnagyobb baj kellős közepén százmilliárdokért vásárolt lélegeztetőgépeket, miközben tudta jól, hogy akkor sem lehetne használni őket, ha szükség lenne rájuk, mert nincs ember, aki kezelni tudná őket. Tehát feleslegesen szórta a pénzt akkor, amikor minden fillérnek helye lenne, amikor százezrek maradtak jövedelem nélkül. Ráadásul egészen biztosra vehető, hogy Soros György néhány strómanja gennyesre kereste magát a háromszoros áron megvásárolt eszközökön. Soros Györgynek tíz év nem volt elég arra, hogy megemelje a családi pótlékot, hogy legalább az élethez elegendő összegűre emelje a legalacsonyabb nyugdíjakat, arra viszont volt esze, hogy a legszegényebbeket kilökje az egészségügyi rendszerből. Soros György olyan képviselőket küldött az Európai Unióba, akik szégyent hoztak az országra. Az egyik az ereszen lógva tette közröhej tárgyává az országot, a másik olyan ócska dumát eresztett meg sokadszorra is, ami miatt a pártcsaládja megfosztotta a jogaitól. Mindez Magyarország érdekérvényesítő képességét nagyban rontotta. És ez mind nem volt elég Soros Györgynek, képtelen kezelni a járványhelyzetet, leszarja a gazdasági válságot, nem érdekli, hogy mi lesz a családokkal, most is azon jár csak az esze, hogyan álljon bosszút a saját polgárain azért, mert nem az ő jelöltjeire szavaztak az önkormányzati választásokon, közben naponta majdnem 200 ember hal bele a vírus szövődményeibe, pedig Soros György azt állította, hogy mindenkit meg fognak gyógyítani. Szóval tényleg elég volt már Soros Györgyből, mert az a totális impotenciáját jelzi, hogy tíz év korlátlan hatalommal semmire nem jutott, még most is az előző kormányra mutogat vissza. És Soros György elképzelhetetlenül mohó és hataloméhes, mert most, amikor az egész világ, ezen belül egész Európa ezernyi súlyos csapással küzd, neki kizárólag csak azon jár az esze, hogy hatalomban tudjon maradni. A világon semmi más nem érdekli, ahogy az sem érdekli, hogy mi történik az emberekkel, hogyan fogják túlélni a válságot a családok.

Mielőtt végleg elgurulna a gyógyszerem Soros György gazságait sorolva, elbúcsúzom. Hamarosan jövünk vissza, és jól beszólunk. Addig is kellemes ébredezést!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.