Április 30,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az ország kifosztása ma már gyerekjáték

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,578,300 forint, még hiányzik 421,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Magyarországon az emberek ugyan szeretnek vért adni, valahogy mégsincs vér soha, ha kellene. Érdekes módon családtagoknak, rokonoknak, néha ismeretleneknek kell könyörögni azért, hogy valaki irányított véradással oldja meg a problémájukat, hiszen ha a betegnek, vagy a hozzátartozóinak nem sikerül vért szerezniük – már az elgondolás is abszurd – akkor a halál sem kizárható. Hány és hány könyörgő poszttal találkozhatunk nap mint nap a szociális médiában, ahol néha gyermekek életmentő műtéteihez kérnek az emberek vért. A helyzet súlyos és nem látszik úgy, hogy erre bármiféle megoldás is születne, hiszen mint arról már korábban többen is beszámoltak, a vérvételek helyén erre sokszor igény sem nagyon van.

Most mégsem az egyszerű véradásról szeretnék beszélni, hanem a vérplazma körüli hihetetlen üzleti lehetőségről, amellyel idehaza többen is éltek. A 24.hu ment utána annak, hogy mégis mi történik az idehaza levett vérplazmával, amelynek ára drasztikus mértékben bezuhant az utóbbi években, nyilvánvalóan nem véletlenül. Egy 2017-es rendelet értelmében a korábban 8-12 ezer forinttal szemben akkortól már csak 3665 forintot kaptak azok, akik vérplazmát adományoztak. Az elgondolás – hazugság – a változtatás mögött az volt, hogy az emberek ne ebből gazdagodjanak meg. Mert egyébként pont a havi pár ezer forintból kívánták finanszírozni az adriai luxus útjaikat a vérplazma adományozói, teljességgel elképzelhető.

Na de mint kiderült, volt azért, aki valóban finanszírozhatta ezen irányú útjait, hiszen milliókat zsebelt be offshore cégeken keresztül.

Megtáltosodott Magyarország egyik legnagyobb, emberi vérplazmával kereskedő cége, a Plasma Expert Kft. Alig négy éve alapították, és tavaly már 3,6 milliárd forint árbevételt ért el, így egy év alatt megduplázta a forgalmát, a nyereségét pedig megnégyszerezte: 810 millió forint profitot mutatott ki. A cég beszámolója szerint a teljes összeg exporttevékenységből származik, ezek szerint a plazmát az utolsó cseppig külföldre adták el.

Még az elején többen is Tiborcz Istvánt vélték felfedezni a háttérben, amelyről több cikk is született, ezért változtattak a cégstruktúrán, hogy eltüntessék a tulajdonosok nevét. Ezek után tehát nehéz lenne azt állítani, hogy x vagy y az, aki meggazdagszik a magyarok vérplazmáján. Egy biztos, valaki egészen biztosan nagyot szakít azon, hogy az állami változtatásnak köszönhetően a korábbinál is sokszor kedvezőbbé vált a plazma-biznisz. Az sem véletlen, hogy a céget nem idehaza jegyezték be, hiszen Magyarországon a gatyájukat is kifizetnék a különböző adónemekre, nem úgy az Egyesült Arab Emírségekben, ahol – konkrétan ott, ahol az irodát bérli a cég – nem kötelező az adóbevallás, sőt saját adórendszerük van, amelynek értelmében a nyereség után adózni sem kell.

Ez lényegében azt jelenti, hogy a jóval ár alatt felvásárolt vérplazmát vélhetően piaci áron tovább adják, amivel komoly pénzeket keresnek. Igen ám, de ahhoz nincs kedvük, hogy ezekből még adózzanak is, ezért a pénzt kimentik egy adóparadicsomba. Kézenfekvő, nemde? A magyar meg adózza le a fizetése felét, arról nem is beszélve, hogy állami segítséggel lenyomták a vérplazma hazai árát, hogy ezek a cégek még többet kereshessenek rajtunk. Ez nyilvánvalóan nem Fidesz-specifikus, noha ma ezek a módszerek már szinte minden esetben összeköthetőek az állampárttal. Ha túlárazásokról, adó elkerülésről, simlis ügyekről van szó, akkor egészen biztosan felsejlik a háttérben a Fidesz, de legalábbis a NER.

Itt már nem holmi Gyurcsány-szállal érdemes viccelődni, hanem Mészárossal vagy Tibroczal, hiszen ha valami kétes ügyletről van szó, akkor szinte biztos, hogy a háttérben felfedezhetjük ezen két üzleti zseni valamelyikét. Elrejthetik persze neveiket 100 különböző, kisebb cégben, hogy az ember évek alatt se jöjjön rá arra, hogy ki is az, aki végső soron meggazdagszik a magyarok vérplazmáján, de úgy érzem, sejtései e nélkül is mindenkinek vannak. Persze ez csak feltételezés, hiszen az is előfordulhat, hogy Orbán egy újabb stróman létrehozásán dolgozik, ez soha sem kizárható, noha lényegében nem változtat a dolgon, hiszen mindannyian a vezérnek termelnek végső soron. Hogy az itt látható ügyben ki is volt az, aki az osztalékkal gazdagodott, azt megint csak találgatni lehet, mindenesetre elég nehéz elképzelni azt, hogy ahhoz ne legyen köze valamelyik NER lovagnak. Orbán Viktor engedélye nélkül ilyen üzletek nem hiszem, hogy létrejöhetnek, még ha nyilvánvalóan ezeket soha nem lehet visszavezetni a miniszterek elnökéig. De pont ez a „szépsége” a maffiakormányzásnak.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.