Május 15,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Azért itthon is lenne kin segíteni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 734,189 forint, még hiányzik 2,265,811 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép estét mindenkinek! Szijjártó Péter ismét nekivágott a nagyvilágnak, pontosabban Üzbegisztánba, Kirgizisztánba és Azerbajdzsánba utazik a Wizzair repülőgépével. Már a külügyminiszter Facebook-oldalára feltöltött videó is érdekes, hiszen a volt futsalos beállt a gép mellé és a járó motor zaját próbálja túlordítani, ami minimum nevetségessé teszi egy külügyminiszter mondanivalóját. Ezt azonban már megszokhattuk, mint ahogy azt is, hogy a honvédség ugyan százmilliárdokért vásárolt be különféle repülőgépekből, de valahogy mégis egy magáncég, a Wizzair repteti a lélegeztetőgépek és védőfelszerelések után Szijjártó Pétert is. Vajon miért? Itt nem arról van szó, hogy luxusgéppel kellene repkednie Szijjártónak, de komolyan nincs egy olyan állami gép, amivel a tisztségviselőket lehet külföldre szállítani?

A portyázások és fürkészések idejének vége, ezért most egészen más okból utazik ez a drága ember a türk országokba. A videóban elhangzó állítások alapján Kirgizisztánban a világjárvány elleni védekezéssel kapcsolatos együttműködésről, Üzbegisztánban a magyar vállalatok közép-ázsiai piacra történő kilépéséről, Azerbajdzsánban pedig az ottani gázforrások magyarországi számításba vételéről fog tárgyalni. Azt eddig is tudtuk, hogy Orbán jó viszonyban van az azeri diktátorral, de a krirgiz és üzbég utazás némi meglepetés lehet. Pláne az előbbi, hiszen az országban igen súlyos a koronavírus helyzet, ezért konrétan a magyar kormány is 20 lélegeztetőgépet küldött Kirgizisztánba. Ezen fenn lehetne akadni, de ha megnézzük a híradásokat az ottani helyzetről, talán átgondoljuk a dolgot.

Tartva egy esetleges súlyos helyzettől, Magyarország kormánya felvásárolt minden fellelhető lélegeztetőgépet. Egészen elképesztő módon elszámolták magukat, ami a magyar adófizetőknek milliárdokba került. Ez azonban jelen állás szerint csak pénz, ezeknek a gépeknek valódi haszna is lesz Kirgizisztánban, hiszen emberek konkrétan a kórházak előtti sorban esnek össze és halnak meg. Nincs elegendő kórházi ágy, orvos, nővér és lélegeztetőgép sem. Különböző országok kormányai és az EU is próbál segítséget nyújtani Kirgizisztánnak, azonban az ország kormánya megpróbálja eltitkolni a valódi állapotokat. Az persze kérdés, hogy miért pont Magyarország segít egy távoli országon, de valljuk be, nem milliárdokról van szó, ráadásul ha valóban használatba is kerülnek ezek a gépek – sajnos vannak kétségeim –, akkor emberéleteket menthetnek meg.

Kérdés viszont, hogy az utazási korlátozások kellős közepén – ráadásul Kirgizisztán a kormány nemrégiben közreadott listáján vörös besorolást kapott – miért utazgat Szijjártó egy olyan régióba, ahonnan könnyen hazahozhatja a vírust? A legtöbb szakértő arra figyelmezteti az állampolgárokat, hogy a legnagyobb veszélyt jelenleg a külföldről behozott (pardon: behurcolt) vírus jelentheti, pláne most, amikor Magyarország valóságos szigetként – már ha nem hazudják el a valóságot – alig szenved a koronavírus-járványtól. Minden környező országban több a fertőzött, és az ő számuk is növekedésnek indult az elmúlt napokban, de ez úgy tűnik, nem fontos a kormánytagok számára. Pláne Szijjártó számára, aki pont olyan országokat látogat meg, ahol nem biztos, hogy lehetséges egyáltalán a teljes védelem.

Az is kérdéses, hogy milyen együttműködésről lehet szó abban az országban, ahol a vezetés gyakorlatilag feladta a harcot a járvánnyal szemben, és a civil szervezetekre bízták a helyzet megoldását? Mert rendben, segítsünk a nálunk rosszabb helyzetben lévő országokon, de azt ne felejtsük el, hogy azért idehaza is lennének teendők, amivel a kormány jól láthatóan nem kíván foglalkozni. Mi lesz a munkájukat elvesztett emberek megsegítésével? A járvány miatt leállt szektorok újraindításával? Az egészségügyi ápolók valós béremelésével? Az idősotthonok felkészítésével egy esetleges második hullámra? Lenne temérdek teendő idehaza is, ezért jó lenne, ha azzal is nagy erőkkel foglalkozna a nemzeti kormány. Nyilván Szijjártó nem belügyminiszter, ezért ez nem is az ő feladata, mégis jó lenne, ha arról is lehetne hallani, hogy milyen formában segítik ki a magyar adófizetőket, hiszen végül is az pénzükből költekeznek ilyen szabadon. Nem a kirgizektől sajnálom a segítséget, csak azért nem kellene úgy sem tenni, mintha mi lennénk Norvégia, és nem okozna gondot az, hogy milliárdokkal segítsünk ki távoli országokat. Most legalább elmondható, hogy valódi baj van, én már annak is örülök, hogy legalább nem mexikói templomfelújításra, hanem életmentő berendezésre ment el az adófizetők pénze. Ma már ezt is sikerként lehet elkönyvelni.

Mai cikkeink:

Ügynökök, kommunisták, hazaárulók

Kövér már csak tudja

A magyar ellenzéknek nem csak a fideszes polippal kellene megküzdenie, hanem az EU-s polippal is

Ezek megint csak magukat mentik

Nem azt mondták, Varga asszony

Miért kell, hogy minden a bőrszínről szóljon?

Ökölrázás belső fogyasztásra

Vadászkompánia

Az ostoba szolkalelkűség nagyszínpada

Már egyáltalán nincsen határ?

Mai kiemelt kommentek:

Ezzel a határtalan vehemenciával, amivel egymás seggét védik (főleg a fővezérét, ami azért is kötelező, mert nélküle mehetnek a kukába), csak arra jó, hogy nap, mint nap jobban megetősítsék a társadalomban: ennek a bandának vesznie kell! Minden jóérzésű ember érzi, hogy az útálatot szítják maguk ellen. (Sándorné)

És aki önmaga volt kommunista, mert az MSZMP oszlopos tagja volt, vagy a KISZ-ben funkciója volt, de ma a fideszben parádézik az nem hazaáruló büdös komcsi? Még hogy náluk nincs kettős mérce! (Virág)

Nem lehetne ész nélkül kommunistázni, mutogatni, ha végre nyilvánosságra kerülnének az ügynökakták. Lenne meglepetés, és lenne sűrű csönd végre a lapító valódi kommunistáktól. De a 132 „bátor” ember nem elég bátor, hogy megszavazza! Sőt, nem is engedik a szavazásig, már a napirendre tűzésétől is félnek!! Ez teljes egészében a Fidesz tábor szégyene!!! (János)

A mai nap kommentje pedig Zoltántól:

A magyar politika diszkrét bája szerintem űbereli a Luis Bunuel, Oscar díjas „A burzsoázia diszkrét bája” című filmjét. Fogjunk össze alapon kommunistáznak kommunisták, náciznak nácik, aminél már csak az szebb amikor azokat a korokat meg nem élt emberek a legnagyobb meggyőződéssel nyilatkoznak akkori eseményekről, emberekről, tettekről heted íziglen elítélve a gonosznak kikiáltottak leszármazottait. Persze mindezt pusztán a keresztényi szeretet nevében, a megbocsátás szót még csak hírből sem ismerve. Amúgy semmi olyan nem történt a parlamentben, vagy ha úgy tetszik a hazai politikai cirkuszban, amire ne számíthattunk volna. Tisztára mintha egy zsidó tagadná a holokausztot, vagy egy cigány lecigányozná a másik cigányt, hogy micsoda cigányság amit csinált. Na és éppen ezért ment el Bogdán László. Odaátról üzentek, hogy gyere Laci, hagyd ezeket a bugrisokat, annyit tettél és olyan jó irányt mutattál, hogy elég lesz azoknak 200 évre. Annyi idő alatt talán, talán…(talán?) észre térnek. Te meg gyere, itt szeretünk, itt látjuk mit tettél, a szívedet adtad nekik, de vakok a látásra és süketek a hallásra. Látod még az utánad keletkezett végtelen ürességet is az ostobaságaikkal töltik meg, túlkiabálva az üzenetedet, hogy szeressétek egymást. Testvér. Nyugodj békében!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.