Május 30,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Egy tányérnyi szeretet

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,261,648 forint, még hiányzik 738,352 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A Kéretlen Figyelem Debreceni Nők Közéleti Egyesülete és a Segíts a rászorulókon Facebook-csoport a hónap utolsó vasárnapján Debrecenben, a Petőfi térre ismét vendégségbe hívja a városban élő szegényeket, a közmunkából tengődő családokat, a magukra maradt kisnyugdíjasokat, a fedél nélkül élő felebarátainkat.

Az ingyenes ételosztáson egy tál meleg ebéddel, friss kenyérrel várunk minden rászoruló honfitársunkat.

Az ételosztás ideje: 2019. szeptember 29, vasárnap, 11.00-12.00 között

Helye: Debrecen, Petőfi tér

A szegények, az elesettek támogatása egy közösség erejét mutatja. Meggyőződésünk, hogy nem lehetünk közömbösek azok iránt, akik nem a élet napos oldalán foglalnak helyett, akik önhibájukból, vagy anélkül mindennapos küzdelmet vívnak a talpon maradásukért. Valljuk, jobb adni, mint kapni. Örülünk, hogy adhatunk, mert tudjuk bármelyikünk élete alakulhat úgy, hogy segítő kézre, egy emberi szóra, támaszra van szüksége.

Úgy gondoljuk, hogy Teréz anya pontosan megfogalmazta, az emberi lét igazi értelmét:

„Életünk végén nem a diplomáink alapján leszünk elbírálva, vagy hogy mennyi pénzt szedtünk össze, vagy hogy milyen dolgokat valósítottunk meg. Hanem aszerint leszünk elbírálva, hogy: Éhes voltam és te megetettél, fáztam és te ruhát adtál, nem volt fedél a fejem fölött és te befogadtál.”

Kérünk minden jóérzésű honfitársunkat – ha erre lehetősége van – akár anyagi támogatással, gyermekjátékokkal, őszi, téli ruhákkal, cipőkkel segítse a nélkülöző felnőttek és gyermekeik megvendégelését. Higgyék el, adományuk  jó helyre kerül, nagyon sok rászoruló embertársunk számára szerezhetünk közösen örömet.

Minden segítséget, támogatást, felajánlást hálásan fogadunk. Aki szeretne bármilyen módon hozzájárulni a rászorultak megvendégeléséhez, hétfőtől-péntekig, 09.00-16.00 óra között az alábbi telefonszámokon jelezheti: 52/476 405 vagy 20/460 32 53. Ezeken a számokon a hét minden napján elérhetőek vagyunk.

Átutalással: Kéretlen Figyelem Debreceni Nők Közéleti Egyesülete számlaszáma : Polgári Bank ZRT 612 00261-11059802.
Kísérőszöveg: Ételosztás – 2019.

Az adományokat az ételosztás napján is jó szívvel várjuk. Aki segíteni szeretne, szeptember 29-én, 10:30-tól megtalál bennünket Debrecenben, a Petőfi téren, az aluljáró előtti területen.

Tiszta szívből hisszük azt, amit XVI. Benedek pápa így fogalmazott meg: „Egy társadalom emberiességének legfőbb mércéje az, hogy hogyan bánik a szegénnyel, az időssel, a beteggel, a gyöngével.”

Tudjuk, csepp a tengerben amit immár hét éve teszünk, de talán anélkül a cseppek nélkül, sekélyebb lenne a tenger.

Tisztelettel:

Tukoráné Kádár Ibolya
az egyesület elnöke

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.