Május 18,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az Orbán-hatalom kotnyelesei osztják kevés eszüket

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,575,270 forint, még hiányzik 1,424,730 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Humoros ember ez a Parragh László is. Jól elszórakoztat a báró úr. Dehogy politikus! A Fideszt nyaló ember. Nem is értem, hogy a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, miért feküdt le Orbánéknak. Eszi-issza a szavukat. Mit nem értek? Pénzért, hatalomért. Tényleg, már majdnem olyan szórakoztató, mint Münchhausen báró, akit Hazug bárónak is neveztek országában. De legalább szerethető fickó volt. Ezzel nem dicsekedhet Parragh. Időnként belemondja a mikrofonba a maga kavarcait.

Kérem szépen, strukturális munkaerőhiány van. Szép kifejezés, kár, hogy olyan nagyon művi. Mint az egész ember. „A 2010-es kormányprogramban egymillió új munkahelyről volt szó, mostanra 850 ezer fővel sikerült növelni a foglalkoztatottak számát.” Mit növelni? Mennyire? Önök értik? Olyan nagyon nem sikerülhetett, ha most valami tartalékokról nyervog. Méghozzá potenciálisakról. Változatlanul nem a nyelvművelők doktora. Igazából minden rendben van, szárnyal a gazdaság a bérekkel együtt – úgy, mint Münchhausen az ágyúgolyón.

Na most ezek a potenciális tartalékok a fiatalok, azok akik lemorzsolódnak az iskolából. Álljunk csak meg! Egy interjúban (168 Óra, 2017) kijelentette, az ő ötlete volt a tankötelezettségi korhatár 15 évre csökkentése (ezt végül túl alacsonynak tartották, így lett 16 év – a szerk.).

„…Nem tartom magam szakértőnek. A valóságot nézem. Abból indulok ki, hogy mi jó a gazdaságnak. Nézzük a dolog pedagógiai oldalát. Képzeljen el egy osztályt, amelybe jár egy háromszorosan bukott diák. Milyen rongáló hatással van a közösségre pusztán azért, mert nem engedi el őt az iskola? …Gimnáziumi felvételi ma is létezik, az úgynevezett elitgimnáziumok alkalmazzák. Másutt olyan gyönge osztályok indulnak, amelyekből nincs továbblépés. Ha 2,5-es átlaggal indítanak egy osztályt, azért teszik, hogy a város fenn tudja tartani a hírneves gimnáziumát. Ez pazarlás. Ha rögtön a szakmatanulással kezdenénk, többre jutnánk” 

És akkor még buta, aljas is. Normális ember nem akarja kilökni a padból a tizenhat évest, hanem segítve a pedagógusokat talál megoldást arra, hogy a gyengébb képességű vagy más okból nem tanuló fiatalok ne kallódjanak el. Tudja, Parragh, ráérnek majd rabszolgaként élni később is. Hol és hogy az istenbe akarja őket munkába állítani? Kevés tudással, olvasási, írási nehézségekkel, nagy részük szociálisan hátrányos helyzetben tengeti mindennapjait. Biztosan nem látott még ez a kamarai kotnyeles csellengő tizenéveseket, akik sehol nem kellenek. A tudás ellen kampányolni csak a pénzzel kitömött fajankók képesek. Nem az eszük emelte őket a suska piramis tetejére.

Van egy ismerősöm, Palkó. Ő Kanadába ment rokonokhoz, képzelje, Parragh, tanul és naponta négy órát dolgozik. Jól él, de egyelőre biztosan nem boldog a messzibe szakadt szülők, testvérek, barátok hiányától. Ezt akarják? Akarhatják, kitelik tőlük. Ezért ne kábítson ez a fickó, hiszen a hiányzó szakembereket ők nem pótolják. A segédmunka pedig nem lehet életcél. Ez a korosztály, a 16-20 évesek, lógnak a magyar levegőben, az Orbán-kormány nem akarja őket a földre szállítani, van egyéb dolguk. Magukra.

Nem mindenkinek adatik meg, hogy a fürdőszobai vállalkozásába – csempekirály – jókora hitelállománnyal belebukó, majd az iparkamarai elnökség révén újraéledő Parragh László fontos vagy nem szereplője legyen a közéletnek. Bármikor odaáll Orbán Viktor mellé, legyen szó tanácsadói szerepről, a szakszervezetek elfojtásáról, a felsőoktatás, a gimnáziumok megregulázásáról. Agyament ötleteivel csak zavart kelt, de azt nagyon tudja, kihez miért kell fordulni. Ügyes. Az egzisztenciális biztonságot nem lehet elvenni tőle.

„Én akkor is Jaguárral fogok járni, ha másik kormány lesz.”

Ebben azért ne legyen olyan biztos, Parragh. Láttam én már jaguár helyett kisegeret a garázsban. Most már, hogy rendeztük az anyagiakat, térjünk rá a többi potenciális munkaerőre.

„Tartalékot jelentenek a duális képzésben tanuló hallgatók, az oktatásból kiesők, az 55 év felettiek, a dolgozó nyugdíjasok, az atipikus foglalkoztatási területek (távmunka) szereplői, a közmunkások és a külföldön dolgozók is számításba jöhetnek.”

Főleg a nyugdíjasok. Rángatják őket évek óta, mint tengerész a beakadt horgot. Egyszer kitakarítják a munkahelyeket, nem kellenek ők már, aztán meg kitalálnak valami szövetkezeteset: dolgozzatok, az Orbán-kormány megengedi, csak jót akar az idős embereknek. Is. Ha már olyan nagyon bejáratos Parragh báró úr a várbeli szentélybe, jóban van a politikussal, szólhatna a Kásler csúcsminiszternek, valahogyan tegye már rendbe az egészségügyet, hogy az idős emberek kaphassanak renoválást. Kizárólag azért, hogy bírjanak még dolgozni – holtomiglan. Eszük, kitartásuk, szorgalmuk van, csak az erejük fogyóban. A reálbér-növekedésről Parragh László elmondta a Portfolio konferenciáján:

„Egy „ősbűn” árát kell megfizetnünk, annak a gazdaságpolitikának az árát, ami azt mondta, hogy az olcsó munkaerőre építve lehet gazdaságot növelni. Ez legfeljebb rövid távon lehet eredményes.”

Istenem, de buta: éppen a fiatalokkal, idősekkel, közmunkásokkal (hogyan tetszik ezt érteni) ócsóért akarnak dolgoztatni. Olcsó hablattyal akarják fenntartani nekünk nagyon drágába kerülő országlásukat. Drágalátosék.

Az önök véleménye.

Hol vagy sátán? Itt vagyok és fidesz a nevem. 🙂 (Albrecht)

Azok ketten ott, a fönti képen úgy mutatnak, kint két darab hőstenor éneklés közben. Hang, tehetség nélkül. Már abból is elegem van, hogy még a hitbeli dolgokat is kisajátítják. Azt hiszik, nélkülük megáll a bolygó és Isten úgy teremt, hogy tőlük kérdi, hogy s mint legyen? A hitet nem vehetik el, se szóval, se tettel! A hit nem lehet adásvétel tárgya! (anima)

Lázár már nem éri el az ingerküszöbömet, de azt megnézném, amiről Tömjénzsótti hablatyol, nevezetesen, hogy „építik a hazát”! 9 éve mást se tesznek, mint rombolják, pusztítják, rabolják, hordják haza… Tolvaj, hazaáruló, rablógyilkos gazemberek. (Attila)

Szerintem ne legyenek illúziói senkinek a magyarországi választás eredményéről. A magam részéről azt tudom tenni, ha egy szavazattal is, de csökkentem a fideszre leadottak mennyiségét. Tegye ezt mindenki, aki unja már a migránsozást, korrupciót, EU-s pénzek eltüntetését stb. stb. stb. (Zoltán)

Természetesen hétfőn sem lesz vége a háborúzásnak, dicső hadviselésnek. Hiszen volt már itt nemzetthy inzultáció, népszavazás ami egyedül alkalmas volt a migráncsok megállítására, majd hétfőtől kiderült, hogy a fényes győzelem arra elegendő, hogy most aztán tényleg komolyan elkezdjünk harcolni. De harc volt az államadósság ellen, a bankok ellen, mindenki ellen. A kommunista diktatúrát jellemezték úgy, hogy csak győzelem következhet be, más nem. A vereség is győzelem, csak legfeljebb, nem annyira fényes. (agador)

A szabadság, demokrácia, jogállam egyúttal garantálja is a vallások, így a kereszténység gyakorlását is, akinek arra van gusztusa. Nem vagy-vagy rendszer, legfeljebb csak itt, a nernyik neofiták számára. (agador)

„jogot kaptunk arra, egyfajta módot és lehetőséget, hogy szavazhassunk arról, mely magyar parlamenti pártok képviseljenek minket Brüsszelben, az Európai Unió parlamentjében.” A szavazókörök negyedében nem lesz ellenzéki delegált az EP-választáson. Tehát ez a jog, mód és lehetőség azért eleve korlátos. (Pasinszki)

Fontos írás. Bogdán Géza „tollából” ismét. A kérdés, hogy a hosszú évtizedek óta, politikai haszonszerzésből nyomorban és szegregációban tartott, putrisoron lakó romák tömegei közül, illetve a már az alsó-közép, illetve a közép osztályba tartozó romák tömegei, akik a – z orbán-rezsim (és az EU-tagságunk által biztosított szabad mozgás és pénzkeresési lehetőséget biztosító keretek) által létrehozott – jelenlegi valóságot a magyar „ámerikaként” látják és élik meg, közülük ki olvas Szalonnát? (Krisztián)

Szerintem nem a kormányt dicsőítő matricát kellene feltenni, hanem a magyar adózóknak kellene megköszönni, mivel a kormánynak nincs pénze, csak az az adó, amit mi, a nép fizetünk be. Sajnos erre nem fog sor kerülni, mert orbánék nem tűrnék és leginkább az a réteg részesül ebből a támogatásból, akik amúgy is meg tudnák venni és azok sajnos orbánnak lesznek hálásak, (Transzporter)

Igen orbánék órája visszafelé jár. 9 év alatt századokat ment vissza az időben. Nekünk olyan óra kellene, amelyik elég hamar behozza a lemaradást és elindul újra a jövőbe. Nem állítom ébresztőre az órámat, telefonomat, mert ha ilyen fontos dolog van, vagy utazom, akkor magamtól mindig időben felébredek. Nagyon szeretném, ha nagyon sok ember felébredne végre, akár órára, akár nem és induljon el szavazni, de jó helyre, ne a fideszre. (Transzporter)

Sajnos szerintem visszatekerték az időt úgy 1948-1952-ig. Néha még a harmincas évekig is elmegy ez a múltba révedezés. Pedig aki állandóan hátraflelé néz, az seggel megy a jövőbe. (agador)

Így írtunk mi.

Tessék mondani, Orbán Viktor 7 pontos programja egészen pontosan mire is garancia?

Nekem fontosabb a jogállam, a demokrácia és a szabadság, mint a kereszténység megvédése

Magyarországnak egy újabb diktátorra van igénye?

Ez itt az én hazám!

Emlékérmet tessék! Itt a friss meleg emlékérem

Matricázzuk fel

Vasárnap jó lenne a jövőnkre állítani az óránkat!

Rettegek az élettől

Üzenjünk Brüsszelnek

Remélhetőleg csak az ő lábuk alól fog kicsúszni a talaj

A nap kommentje:

Kedves Géza! Örülök az írásodnak, Te már bebizonyítottad, hogy lehet másképp is élni romaként. Remélem, hogy mindenfelé terjeszted az írásodat és nem hagyod, hogy megvezessenek és megvegyenek romákat. Ha bármit kínálnak nekik, fogadják el, mert szegények és szükségük van rá, de a szavazófülkében arra szavaznak akire akarnak. Ezt kellene megértetni velük. Nem kellene hálásnak lenniük pár száz, vagy pár ezer forintért. (Transzporter)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.