Június 17,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Vigyázz a madárra

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,749,432 forint, még hiányzik 1,250,568 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Eresz alatt fecskefészek…

Hiába várta őket, nem jöttek… Ügyes ember lévén, fából faragott egy fészket két kis fecskével, felszögelte az eresz alá, hátha az „igaziak” is kedvet kapnak… de nem.

Pár év eltelt, mikor mégis megjelentek. A pincegarázs nyitott ajtaján repültek be, és ott építettek maguknak otthont. Ott talán nagyobb biztonságban érezték magukat, mint a nyitott eresz alatt. Pedig nem volt mitől félniük, hiszen Ő soha nem bántotta volna őket. Az évek során sok sérült cicát, kutyát, törött szárnyú madarat gyógyítgatott, sőt egyszer még egy denevért is.

Boldog volt, hogy végre vannak saját fecskéi… pedig akkor már nagyon beteg volt. Reggelenként, minden fájdalma, kínja ellenére első dolga volt, hogy levonszolja magát a garázsig, hogy kinyissa az ajtót és útjukra engedhesse imádott madárkáit.

Nyár végén kórházba került. Minden nap meglátogattuk, az első kérdése mindig az volt, hogy „ugye kiengedtétek a fecskéket?”

Mire hazaengedték, elszálltak a fecskék. A tavaszt már nem érte meg. A fecskék sem jöttek vissza soha többé. Most itt őrzöm a faragott fészket az új otthonom falán… talán visszajönnek…

Édesapám emlékére.

Sági Zsuzsanna

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.