Június 17,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Turulmadár ágról-ágra, én Istenem, mi vár rája, jajjj

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,749,432 forint, még hiányzik 1,250,568 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Volt itt a minap egy fantasztikusan csodálatos, valamint közérdekűen izgalmas hír arról, hogy az éjt nappallá téve nemzetet építő drága kormány nem ismer lehetetlent az önfeláldozásban közpénzfeláldozásban. Bár semmi pontosat nem lehet tudni arról, hogy ez mégis hogyan fog kinézni a valóságban, és milyen konkrét gyakorlatot fed a név, azt már most is tudni lehet, hogy milliárdokat adott a kormány határon túli vallásos könnyűzenére.

Szabatosabb megfogalmazásban, azaz a hivatalos handabandázás szintjén ez annyit tesz, hogy 2019-ben és a következő években is évi 905 millió forintot költ a kormány „a vallásos könnyűzene alkotói kiteljesedését elősegítő rendszerek” kialakítására és fenntartására. Az effajta zene „társadalmi kiteljesedését elősegítő rendszerekre” idén 800 milliót tolnak. Így jön ki a milliárdos nagyságrend, miután sejthető, hogy a Fidesz-KDNP célja soha egy percre sem a határon túli szavazatvásárlás volt, hanem a nemzet felemelése. Ebben a konkrét esetben a cél a kárpát-medencei vallási hagyományok megőrzése, valamint „életben tartása és élővé tétele”, és ha a disznószerelő vagyonkájához hasonlítjuk ezeket a nagyságrendeket, akkor szégyellhetjük is magunkat, hogy egyáltalán fennakadunk ilyen piszlicsáré tételeken.

Ha a Rogán nevű bűnözőre, a sikereket visszafogott tempóban hűvös halomba halmozó Kovács Desikerült? Zoltánra, vagy az olajszőkített Pintérre gondolok, nekem sem jut eszembe semmi más, mint az, hogy ezek a sötét arcok (értsd: nemzeti kormány) élnek-halnak a vallásos könnyűzenéért, és álmatlan éjszakáik vannak attól, hogy vajon életben marad ez a műfaj a minden irányban huzatos Kárpát-medencében, vagy sem nem.

Ezúton üdvözlöm soraimban olvasónkat, Szonját (vele olykor kulturális kérdésekről, zenéről, könyvekről, filmekről szoktunk virtuálisan eszmét cserélni), akit igencsak megihletett ez a téma, és elege lett abból, hogy mi, meg nem értett zsenik, közpénzzel ki nem tömött lúzerek gyakorlatilag tök feleslegesen rontjuk az összmagyarság levegőjét, úgyhogy arculatváltást javasolt magának is, nekünk is. Idézem a nekem címzett sorokat, mert ilyen drága kincseket nem hagyok az árok partján semmivé válni:

Gondolkodtam ezen a híren, és rájöttem, hogy a meg nem értett zseniségben nincs lóvé, úgyhogy arculatot kell váltanunk. Pályázunk.

A zenekarunk neve: TURULTRILLA (Mészáros Lőrinc népi zenekara, ezt alcímnek mindenképp bele kell majd írni, mert így nem akadunk fenn semmilyen szűrőn, ha a kormánynak a támogatást kell megítélnie).

A hagyományőrző és egyben vallásos áhítattal átitatott dalszöveg:

Én Istenöm, jó Istenöm.
mondd meg nékem, mi lesz velöm, sejjj.

Turulmadár ágról-ágra,
én Istenem, mi vár rája, jajjj.

Én matyómintát pengetnék a citerába, a sorok végén Edgar rábasz az ütőgardonra, közben ritmusra bajszot pödör (ha nincs, ragaszt egyet).

A lányok keszkenőt lengetve a háttérben felváltva csűrdöngölnek és sírnak (a röhögéstől). Filmrajongóként te készítenéd a videóklipet, de van egy hosszabb turulszóló a dalban, amit egy seggenfütyülős agyagmadárral kellene eljátszani, ezt is neked szántam.

Anglia és Magyarország között van néhány határ, ha ezeket elosztjuk igazságosan egymás közt, akkor mindannyian határon túliaknak számítunk, ez nem gond.

Szerintem ez így nagyjából pályázatkész, de ha van még ötlet, szívesen fogadom. Klipforgatásra teljes szövegtudást kérnék mindenkitől!

U.I. Elcsesztem, mert nem népzene kell, hanem könnyűzene, csak tradicionálisan vagy mi, franc se érti.

Szerencsére sikerült megnyugtatnom Szonját, csetes beszélgetésünk imígyen folytatódott a határon túli vallásos könnyűzene legnagyobb dicsőségére:

B: – Ne aggódj, a vallásos könnyűzene, az már majdnem népzene. Vagy fordítva. Ha meg nem, akkor a meghajlított valóságban úgyis de. 

Sz: – Igen? Olyat nem hallgatok, szóval nem tudom. Esetleg szintin lehetne alányomni valami tuc-tuc alapot. Meg ráírjuk, hogy Lölö népi zenekara és akkor dől a lóvé, más nem számít, sőt, akkor meg sem kell csinálnunk a műsort.

– Szerintem is ez így működni fog. Vagyis nem látom be, hogy miért ne kapnánk kurvasok pénzt erre az zsíreredeti koncepcióra. 

– Mondjuk eleve a zenekar neve egy kibaszott csoda. Kottát áttoljam? Hogy az én kottámból játsszatok?

– Persze, de ez alap. A sorosgyurcsány kotta nálunk már nem játszik. 

– Jaaa? Ti nem Soros kottájából játszotok, miközben a Fidesz szekerét toljátok? Edgart azért avasd be, nehogy a főpróbán szembesüljön először az ütőgardonnal.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.