Május 18,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hány kerti törpe fog hawaii körútra menni közpénzből?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,564,948 forint, még hiányzik 1,435,052 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Csodálatos cikket olvastam az Origo című pártlapban. Kivételesen nem egy névtelen cikkről van szó, valaki adta hozzá a nevét. Feltételezem, hogy szellemesnek, vagy egyenesen humorosnak szánta a szerző az írást. Természetesen a Soros-hálózatról van szó benne, mert mégiscsak ciki lenne például Tiborcz István, vagy Mészáros Lőrinc önerőből száguldó gazdasági csodáiról írni.

Nyilvánosságra kerültek Soros civil szervezeteinek egyszázalékos adófelajánlásai, nem támogatták őket agyon a magyarok, ez derül ki a Figyelő érdekes összeállításából. Nyilván nem véletlen, hogy a magyarok elsöprő többsége nem a bevándorláspárti milliárdos szervezeteit szeretné pénzelni.

Ezzel a felütéssel kezdődik a cikk, aztán jönnek sorra a  humorbombák. Most éppen a Helsinki Bizottság a főszereplő – az Origo a Figyelő tényfeltáró, mélyreható cikkére hivatkozik, de azt én már nem vagyok hajlandó átbogarászni -, és máris megtudhatjuk:

A Soros-birodalom egyik hazai zászlóshajójának 516 magyar ajánlotta fel adójának egy százalékát

A Figyelő ennek apropóján fésülte át a NAV legfrissebb, 2017-es adatsorát, amely nem vet túl jó fényt a médiamegjelenésekben dúskáló, és így a magyar közbeszédben jelentős teret kapó hazai Soros-hálózatra.

Nézzük, hogy a kirívóan nagyszámú támogatótól mekkora bevétel jött be a Helsinkihez 2017-ben: egész pontosan 3 166 400 forint.

És itt jön a szellemesség:

  • A 78 éves Ann Atkin kerti törpéivel került be a Guinness rekordok könyvébe 2016-ban: összesen 2042 kerti törpét halmozott fel kertjében. Mondani sem kell, hogy a Helsinki Bizottságot egy százalékkal támogató magyarok száma negyedannyi, mint a devoni művész törpeparadicsomának tagjai.
  • Ebből a pénzből még a Mercedes Benz alapárlistája alapján a legolcsóbb A 160 d típusú Mercedes-t sem tudnák megvenni Pardaviék, ami amúgy 5 787 000 forintba kerül.
  • Egy átlagos hawaii körút 400 ezer forintba kerül, így a magyar adófizetők által felajánlott összegből mindössze 8 ilyen útra tudnának befizetni a Helsinkinél.

Jó. akkor nézzünk rá szépen a hírneves, minden szempontból rendkívül fontos CÖF-CÖKA gazdálkodására. Ehhez egyébként nem kell áttúrni a NAV adatsorát, se tényfeltárni nem kell, de még nyomozni sem. Elég beírni a keresőbe, hogy civil szervezetek névjegyzéke, és máris keresgélhetünk az adatokban. Például a fent nevezett, teljesen civil, minden magyar érdekeiért bármikor síkra szálló CÖF-CÖKA gazdálkodása is fellelhető. Ugyanis ezek kötelezően nyilvános adatok voltak eddig is.

A CÖF-CÖKA bevallásából kiderül, hogy az adószázalékokból 2016-ban 1 193 000 forintra tartották érdemesnek a nagyszerű szervezetet az adófizető polgárok. Ez kicsit kevesebb, mint a megelőző évben, amikor 1 229 000 forintra találtattak érdemesnek.

Nem tudom, hogy ez kerti törpében számolva milyen eredményt hozna, de még gipszgólyában – a szájában műanyag csecsemővel – sem tudom számszerűsíteni. Nem hiszem, hogy létezik olyan autó, amilyet ennyiért meg lehet vásárolni és amennyiben külföldi utazásra költené a CÖF-CÖKA az adófizetők önkéntes felajánlásait, javasolnám nekik Szlovákiát. Kerékpártúra formájában.

Azonban. Szerencsére Csizmadia László szervezetét nem bízta a véletlenre és az adófizetők kénye-kedvére a sors. Az igen sorvatag, egymillió forintot alig meghaladó önkéntes támogatásból aligha tudták volna szegények kifizetni a kettő darab munkatárs éves fizetése helyből 11 516 000 forintot tett ki.

Kérj és adatik, vagy hogy a fenében van az idézet. A CÖF-CÖKA kért és kapott. Egyrészt egy SZPMA nevű szervezettől kaptak 45 000 000 forintot. Megint nem kellett nyomozni, csak beírni a keresőbe és máris kiderült, hogy az SZPMA nem más, mint a Polgári Magyarországért Alapítvány. Az Alapítvány kuratóriumának tagjai: Balog Zoltán, Kövér László, Gulyás Gergely. Az Alapítvány szinte kizárólag központi költségvetési forrásból működik. 2016-ban 529 700 000 forintnyi közpénzt (mi mást?) tolt bele a kormány. És a párt. Ebből a pénzből jutott a CÖF-CÖKA támogatására 45 milliócska, de csurrant-cseppent a Fidelitasnak is és még sok, a kormány(párt) szívének oly kedves szervezetnek.

Tudom, hogy kissé bonyolult. Vegyük át újra: a kormány(párt) tavaly közel 530 millió (ez több, mint félmilliárd) forintnyi közpénzt tömött a Polgári Magyarországért Alapítványba, amely alapítvány ennek a pénznek egy részét tovább is adta a CÖF-CÖKA nevű szervezetnek. Tehát a kormány(párt) támogatja a mi befizetett adóinkból a CÖF-CÖKA nevű izét.

A másik bevétele Csizmadiáéknak az MVM Zrt. 508 000 000 (ötszáznyolc millió) forintja volt. Az MVM Zrt. száz százalékban állami tulajdonú cég. Tehát az ő adományuk szintén közpénz.

Zömítsünk. A CÖF-CÖKA tavaly összesen 553 millió forint közpénzből működött. Olyan közpénzből, amely közpénzt kizárólag a Fidesznek volt módjában nekik juttatni. A választópolgárok önként, szabad akaratukból mindösszesen alig több mint egymillió forint támogatásra tartották őket érdemesnek, a kormány(párt) erre rátolt még bő félmilliárdot. Ugyanazoknak az adófizetőknek a pénzéből. És mindenkinek úgy kell tennie, mintha a CÖF-CÖKA egy független civil szervezet lenne.

Ehhez képest az Origo nevű (szintén eszméletlenül független) propagandaportál a Helsinki Bizottság adószázalékain és a Soros Alapítványoktól származó – nyilvános – bevételein rugózik. Átszámítva azt kerti törpére és luxusutazásra. Értjük? Értjük.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.