Május 14,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Kinek hiszitek ti magatokat?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 637,643 forint, még hiányzik 2,362,357 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napokkal ezelőtt egy figyelemfelhívó tüntetést szervezett a Független Diákparlament. A terv szerint cipősdobozokból emeltek volna „falat” az Emmi épülete elé, azonban a kormánymédia firkászai leleplezték a tervet. A szervezőket minősítve a Soros-hálózat egyik tagjának nevezték a Független Diákparlamentet és annak fiatal tagjait.

Ettől függetlenül a tegnapi nap folyamán lezajlott a brutális fizikai blokád, mindenki túlélte. De ez nem volt elég, ugyanis ma az Emmi is kiadta nyilatkozatát az üggyel kapcsolatban, ami mindennek a legalja. Ugyanis a minisztérium úgy nyilatkozott meg, mint egy diákját kioktató tudatlan álatlános iskolai tanár. A legszomorúbb pedig az, hogy azt hiszik ez teljes mértékben megengedhető. Lássuk tehát miről is van szó:

A Független Diákparlament Soros György bábszínháza. Mai akciójukkal érdemben nem foglalkozunk. 

 

Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

Ezt egy minisztérium volt képes kiadni. Létezik ennél szánalmasabb, pökhendibb nyilatkozat? Ahelyett hogy megérdeklődnék, hogy mégis mi lehetett az oka annak, hogy a Független Diákparlament tüntetést szervezett az Emmi épülete elé, ezt a nyilatkozatnak nem nevezhető dolgot okádják ki magukból. Talán valamivel elégedetlenek és a hangjukat szerették volna hallatni, annak érdekében, hogy a közvélemény tudomást vegyen róla. Talán. De biztosan én vagyok a hülye, hogy ilyeneket feltételezek.

Lehet, hogy nem túl boldogok a romokban heverő oktatási rendszer miatt. Esetleg az egyetem összevonások, vagy az iskolaigazgatók politikai okkal történő kirúgásai ellen tiltakoztak volna. De az Emmi-t ez nem érdekelte, ők követve a kormány siralmasan szánalmas kommunikációját, tudatlan hülyegyerekként kezelték a Független Diákparlamentet. Soros-terv, Soros-pénzek, Soros-bérenc, van itt minden, ami Soros. Akinek nem tetszik a rendszer, az csakis Soros katonája lehet. A kormányhoz hűek a nemzetiek, a magyar nép barátai, a hősök. Aki pedig ellenszegül, az Soros, libsi és Gyurcsótány. Felejtsük is el az észérveket, már csak a mocskolódás, lejáratás maradt.

A kormánykommunikáció olyan szintre süllyedt, ami korábban elképzelhetetlen lett volna. Egyszerűen Mari néni bemásolja a sablon szövegek egyikét és kész. Háttérhatalom, Soros, zavargások, forró ősz, a paletta végtelen, ha arról van szó, hogy a kormánnyal egy kicsit is egyet nem értő elemeket lejárassák.  Tényleges munka itt már nem folyik, adófizetők milliárdjai annál inkább. Szakemberek helyét parancsszóra cselekvő, gerinctelen figurák vették át. A párthűség pedig mára felülír mindent.

A kormány és annak minisztériumai pökhendi, lekezelő stílusban válaszolnak megkeresésekre. Jó magyar szokás szerint felháborodnak, ha a munkájukat kell végezniük. Gondolok itt például azokra a kormányhivatalokra, ahol egy útlevél vagy éppen személyigazolvány igénylésénél az illetékes úgy viselkedik, mintha ő szívességet tenne azzal, hogy egyáltalán szóba áll velünk. Felháborodik, lekezelő stílusban reagál kérdésekre, miközben ez a munkája, ezért kapja a fizetését.

Elértünk ahhoz a ponthoz, ahol úgy viselkedik az ország vezetése, mintha nekünk lenne felelősségünk az irányukba, és nem fordítva. Pedig egyszer elég lesz ebből a pökhendi stílusból, elég lesz abból, hogy azokat nézik le, akikből élnek, és akiktől a munkájukat és hatalmukat kapják. Vége lesz annak a jó világnak, ahol azt hitték, mindenféle következmények nélkül dönthetnek a mi sorsunkról. Egyszer fel fog állni az az ügyfél a székből és változást fog követelni, mert elege lesz.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.