Június 25,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

VENDÉG


Vendég: Forró ősz…

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,032,007 forint, még hiányzik 967,993 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hello, kedves Olvasóm! Már nem is szabadkozom, hogy bocs, de manapság nem dolgoztam a blogon, meghogy nyármegcsaládmegminden, és főleg bla, bla, bla  … ám most, hogy nemcsak az uborkaszezonnak, de azzal együtt a nyárnak is vége szakadt (hirtelen), ugyanúgy tűnt el a semmibe az egész nyáron át kitartóan a vállamon üldögélő alkotói válság is, így épp ideje volt, hogy a billentyűk közé csapjak. Nem is akármilyen téma ragadta meg a figyelmemet. És bár borzasztóan szeretném, hogy ezúttal még véletlenül se legyen igazam, tartok tőle, hogy az lesz.

Az nyilván mindenkinek „megvan”, hogy már nem kell túl sokat aludni 2018. tavaszáig, amikor is ismét országgyűlési képviselőket választunk ebben a fene nagy demokráciában. Én most nem is szeretnék – hisz meglehetősen korai, ezért balgaság lenne – a várható eredmények taglalásába bocsátkozni (már csak ezért sem, mert a kormányzó pártkoalíció várakozásaival ellentétben más is lehet az eredmény, mint az ő győzelmük), de azért pár dolog már most szemet szúrt.

Az egyik – ez most még kevésbé fontos , hogy az őszi politikai szezon idén már a kampánynyitókkal kezdődött, melybe ugyanúgy beletartozik a kötcsei piknik, mint Orbán Viktor, Gyurcsány Ferenc, Vona Gábor vagy esetleg Botka László bármelyik friss beszéde. A kampány függetlenül attól, hogy ennek még nincs itt az ideje így, sem nem etikus, sem nem jogszerű a választók kegyeit hajkurászni, elkezdődött és ez tény.

Ahogy hallom (olvasom), a pártok, (valóban szegény lehet az, aki már ígérni sem tud) már megint szórják a virtuális milliárdokat. Elsősorban a nyugdíjasokat „támadják” a létező összes fronton, de hullik a nemlétező pénz az oktatásba ugyanúgy, mint a kifulladásig tönkretett egészségügybe.

Megjegyzem: mindeközben  a Fidesz-KDNP a szinte már megszokott, ismert stratégiája szerint súlyos hallgatásba, vagy halogatásba burkolózik, legalább is ami ezen kérdéseket illeti. Mondjuk most még nem mondják, hogy FOLYTATJUK, mint 2010-ben (szerencsére nem), de a migránsozás, sorosozás – ha nem is olyan elánnal, mint a nyár elején – azért megy. De megy valami más is! Na erről kellene váltanunk néhány szót most, amikor még nem késő!!

Szóval. Történt, még a nyár elején, hogy valamelyik fideszes potentát elejtette: nem kizárt, hogy az ősz forró lesz. Természetesen nem egy meteorológiai előrejelzés hangzott el akkor, hanem arról volt szó, hogy esetleg eldurvulhat a kampány és akár még zavargásokra is lehet készülni. Ezt a feltevést persze egy minden idők legdurvább választási kampányáról szóló jóslatcunami előzte meg, majd jött az ominózus megjegyzés. Azután csend…

Igaz, nem volt teljes ez a csend, hiszen az állami pénzen hízó, kizárólag az uralkodó pártok céljait szolgáló „köztévéből” ugyanúgy érkezett egész nyáron át -a tavaszhoz képest most kissé finomra hangolt- nemzetiérdek-migránsveszély-balliberálishazaárulócsürhe kombó, mint a vajnai kertévékből és természetesen közösségi médiát is gazdagon elárasztotta a nyíltan orosz domainekről és/vagy álhír oldalakról beszivárgó, a rettegés és a gyűlölet szítására és fenntartásra alkalmas, ám ellenőrizetlen forrású, vagy valóságtartamú hírek és videók tömkelege. De, magyarországi zavargásokról, szinte egészen a nyár végéig újra nem esett szó. Egészen pontosan vasárnapig, amikor is Rogán Antal miniszter úr (vagy mi?) ismét felvette a fonalat és esetleges zavargásokat vizionáló, forró őszről kezdett ismét beszélni. Bennem egyetlen kérdés merült fel ennek kapcsán: DE MIÉRT?

Meg is válaszolnám a kérdést. Hangsúlyozom: nem szakértőként, nem politikai újságíróként, nem politológusként, nem elemzőként – mert ezek egyike sem vagyok -, hanem józan paraszti ésszel, a korábbi eseményeket megfigyelő, a logikai összefüggéseket általában felfedező, gondolkodó olvasóként mondom azt, hogy mindez – még mindig – egy olyan forgatókönyv része, mellyel a politika-csinálók (nem a politikusok, hanem a háttérben, nem annyira elhivatottságból, inkább nagyon kemény pénzekért dolgozó pszichológusok, média szakemberek, közvélemény kutatók, elemzők, újságírók, társadalomtudósok) akarják/szeretnék megnyerni a választásokat a hatalommániás, autokrata vezetőjüknek.

Ugyanis – bár  még mindig igyekeznek ezt a látszatot kelteni – de nincs (és belátható időn belül nem is lesz) migránskérdés. A tömeges bevándorlással kapcsolatos intézkedéseket ugyan fenntartja a kormány, csak az a baj, hogy nincs tömeges bevándorlás! Meg semmilyen bevándorlás sincs, így ezzel manapság nehéz, majdnem lehetetlen a félelmet, a gyűlöletet fenntartani. Bár a határidő szűk úgy tűnik, hogy a CEU (Soros György egyeteme) lassan valóban kilábal a bajból, mert lássuk be: az nem lehet senkinek az érdeke, hogy egy ilyen magas színvonalú oktatási intézmény csak úgy megszűnjön. (De – a már említett forgatókönyv szerinti – ellenségnek akkor éppen pont jó volt.)  Ahogy mintha maga Soros György sem jelentene már akkora veszélyt ránk – akiket MINDENÁRON MEG KELLETT VÉDENI ETTŐL A VESZÉLYTŐL és minden más veszélytől is, ami a kormány eszébe jutott – mint amekkora veszélyt kora tavasszal jelentett. Legalább is a vizes vébé kezdetére eltűnt, és az újra ki nem helyezett kék óriásplakátok hiánya erre utal.

Na! Hát fogy az a fránya ellenség, a fene egye meg! Olyannyira, hogy a gépezet recsegve-ropogva próbál új neveket bedobni, de valahogy az istennek sem jön az ihlet! Annyira nem – merthát mindenki, meg mindenki IS mégsem lehet sorosügynök -, hogy nem maradt más hátra, mint elővenni a korábban már jól bevált balliberálismocsokkommunistahazaáruló kártyát, és azt kényelemesen ráakasztani bárkire aki jön szembe, aki mást merészel mondani vagy gondolni, mint a Fidesz-KDNP. (Nem tudom, megfigyelted-e, de ma már a Jobbik is egy hazaáruló bagázs!)

Szóval erős a gyanúm, hogy a „Forró ősz” semmi mást nem takar, mint egy (legfeljebb kettő), olyan vérbe fulladt kormánypárti tüntetést, ahol azért szenved majd súlyos sérüléseket (ne adj’ isten hal meg) özv. Kovács Józsefné kormányszimpatizáns kisnyugdíjas, vagy azért tud majd nyilatkozni – a hogy, hogy nem hirtelen pont ott termő M1 Híradó, vagy TV2 Tények kamerájába –  az erősen vérző fejű kormánytag, esetleg jobboldali érzületű, félhülye celeb, mert a hatalom így akarja.

Akkor aztán be lehet gyújtani a NER-ILLIBERÁLIS rakéta második (sokadik) fokozatát is! Lehet majd éjjel-nappal mutogatni a szegény, szerencsétlen kormánypárti tüntetők sebeit, lehet majd hazaárulást kiáltani, lehet majd az ellenzék sorai közt megbúvó, nemlétező sorosügynökökre mutogatni. Polt és Buday kiélhetik magukat, hiszen letartóztathatnak mindenkit, aki él és mozog, és a jó televíziónéző ismét csámcsoghat a vezető száron, hatóságtól hatóságig cibált ellenzékiek megbilincselt kezeit látván!

Így lesz majd? Én remélem, nagyon remélem, hogy nem! Ha mégis, akkor pedig nem azért, mert ezt én most megírtam, hanem azért mert a hatalom annyira arrogáns és annyira éhes lett, hogy mára a vér sem drága, ha a megtartásról van szó. Gondolkodjunk el ROGÁN MONDATAIN egy kicsit. Csak egy nagyon kicsit! Merthogy magyar itt mindenki. Én is, te is, meg ő is! Remélem segíthettem!

Forrás: thejaszaic 

Az írást a szerző kérésére/engedélyével tettük közzé.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.