Május 17,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Csináljunk kocsmát a Parlamentből

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,564,948 forint, még hiányzik 1,435,052 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Biztosan van még néhány agyament rajtam kívül is, aki a parlament ülését követi odaadó figyelemmel. Megrázó élmény, lássuk be. Elmondom, én hol tartok elmei alapon.

Általában néhány képviselő tölti az idejét az ülésen (lehet, hogy nagytakarítás van otthon), ami nem tudom pontosan, mikor milyen témát dolgoz fel, ugyanis az elejét többnyire nem látom. A nagyra becsült képviselők kérdéseket tesznek fel a kormány véletlenül jelen lévő tagjainak, akik válaszoltak. Valamire. Többnyire nem sikerül rájönnöm, mire. Enyhe túlzással így zajlik a dolog:

Miniszter úr, önök kormányon miért hazudnak, lopnak és csalnak?

– Köszönöm kérdését, képviselőtársam. Ön beszédhibás és csámpás is. A válaszom a kérdésére: tizenkettő és nem csak kormányon.

– Miniszter úr! Hogy áll Horváth András, volt NAV alkalmazott feljelentése ügyében indított vizsgálat?

– Képviselőtársam, Horváth András apja párttitkár volt, az édesanyja pedig egy kulák molnár lánya!

– Tisztelt Miniszter úr, kedves Fidesz politikusok, barátaim, párttársaim! Meg szeretném köszönni a hozzánk való végtelen jóságukat és csak azt akarom mondani (mert az van itt a papíron, amit fel kell olvasnom), hogy állati jók vagyunk! Csak így tovább!

– Képviselőtársam, köszönöm őszinte és spontán felolvasását. A válaszom az, hogy szerintem is baromi jók vagyunk!

Miniszter úr, tisztelt kollégák! Azért kértem szót, mert szerintem is állati jók vagyunk és a kormány áldásos tevékenységének köszönhetően szaporodunk! Annyira nagyon, de nagyon jók vagyunk mi, Fidesz, különös tekintettel a miniszterelnök úrra, hogy mindenki szülni akar! Még a férfiak is!

– Köszönöm, kedves képviselő asszony. Tényleg jók vagyunk!

Miniszter úr! A költségvetésben 25%-al csökkentik a tökmaghántolásra szánt pénzt, ami elfogadhatatlan! Miért teszik ezt?

– Képviselőtársam! Ön, ahogy az egész bukott baloldal, számolni sem tud! A tökmaghántolásra szánt pénz 2010-ben 10,5 milliárd forint volt, most pedig 10 és fél milliárdot ad a kormány a zabhegyezésre! Szemben az önök bukott kormányával, mert mindannyian emlékszünk, regnálásuk alatt milyen drasztikusan csökkentették a szénabálák felvásárlási árát! Tehát megismétlem, figyelemmel az ön és bukott párttársai értelmi képességére! Nemhogy nem csökkentettük 25%-al az összeget, hanem megemeltük 32,8%-al, amit a hülye is láthat!

 

És ez így megy órákon keresztül. Időnként megszavazzák maguknak a bizalmat, elfogadják a miniszterek válaszát akkor is, ha annak semmihez semmi köze nem volt. Mivel többen vannak (majdnem kétharmad, öcsém!), naná, hogy elfogadják. Ráadásul az elektronikus szavazó apparát sem működhet tökéletesen, mert üvöltéssel szavaznak.

Bámulom a képernyőt és azon kapom magam, hogy nemhogy a válaszokat, a kérdéseket sem hiszem el. Töprengeni kezdek, hogy mi a búbánatos francnak tartjuk mi a parlamentet?  Értelme a világon semmi, viszont egy csomó pénzbe kerül. Minden évben van tél, akkor meg még fűteni is kell azt a rohadt nagy épületet. Holott a kórházakat is kellene fűteni, de arra nem futja. Vagy az óvodákat, iskolákat. Jó, értem én, hogy a tisztelt képviselők a Parlamentben vannak és nem óvodában, vagy kórházban. Holott pedig…

Miután nulla haszna van a dolognak, javaslom a parlament azonnali feloszlatását. A nem kormánypárti képviselők mondjanak le mandátumukról (és az illetményükről), a kormánypártiakat meg rúgják ki. Vagy fordítva, nekem mindegy. Értem én, hogy sok pénzről van szó, tekintettel a képviselők javadalmazására, de azt a pénzt lehetne hasznos dolgokra költeni.

Amennyibe egy évben kerül ez a cirkusz, annyiból egy fél stadion is kijönne valami apróbb faluban. A nagyon tisztelt képviselők pedig büszkén gyarapíthatnák a munkanélküliek amúgy sem csekély táborát, de ha jó kapcsolatuk van valamelyik önkormányzat vezetőjével, akár még közmunkát is kaphatnak. Azt is el tudom képzelni, hogy a nonprofit szolgáltató cégek valamelyikénél töltenek be kulcspozíciót, mint kéményseprő, kukatologató, villanyóra-leolvasó. Megoldás lehet még, hogy telemarketingesként kamatoztatják sziporkázó humorukat és hozzáértésüket. Ebben az esetben csak azok fizetnének a produkcióért, akik elég hülyék megvenni a magnetoterápiás dugóhúzót kétszázezerért. Mi meg költhetnénk másra a pénzt.

A magam részéről ezennel felajánlom, hogy a két kutyánkat tornasorba ültetem és felolvasom nekik azokat a kérdéseket, amelyeket a képviselők adnának elő, majd meg is válaszolom azokat, miniszteri szinten. Mindezt társadalmi munkában, egy fillért nem kérek érte. A kutyusok sem. Így meg lehetne spórolni azt a rengeteg felesleges kiadást és foglalkozhatnánk értelmes dolgokkal.

A Parlament épületét át lehetne alakítani kocsmává, a bevételből pedig finanszírozhatnánk a rászoruló gyermekek étkeztetését. Például.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.