Május 19,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Két toporzékolás között mire kötöttél szerződést, te szerencsétlen?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,581,270 forint, még hiányzik 1,418,730 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Vasárnap este mit meséljek nektek, valami vidámat és madárcsicsergőset? Szerintem elsősorban örüljünk annak, hogy Áder János főhorgász, a nem létező köztársaság mindent megúszó államfője kisebb-nagyobb ijedtség árán megúszta az új-zélandi méretes földrengést. Is. Másodsorban örüljünk annak, hogy vadászgörény-szépségversenyt rendeztek Debrecenben, ahol a szóban forgó állatok (Mustela putorius furo) külleme, jelleme és ápoltsága alapján választotta ki a zsűri a legszebb háziasított ragadozót. Nem vagyok lázas, csak az MTI-ből merítettem, ezek mennek nálunk vasárnap a jó estebédhez szóló nóta helyett.

Mindennek semmi köze nincs ahhoz, amiről beszélnünk kellene egy újabb hét hajnalán. Amely hét úgy fog kezdődni, hogy a Jobbik újra benyújtja az Orbán nevű ember keze által jegyzett alaptákolmány-módosítást, azzal az apró különbséggel, hogy megtrollkodja a pompás javaslatot a letelepedési kötvények forgalmazásának megszüntetésével.

A kormányközeli média által nőfalónak, a házasság intézményét nem tisztelő, erkölcstelen, ezzel párhuzamosan homoszexuális kapcsolatairól is ismert gazembernek kikiáltott Vona Gábor pártja arra kíváncsi, hogy az Orbán nevét viselő kormány ragaszkodik-e az offshore cégeken keresztül realizált milliárdokhoz, vagy pedig a magyar emberek biztonságát tekintik elsődlegesnek.

Miközben ezzel szoros összefüggésben a Fidesz rikácsoló magas hangon arról győzködi a sajátjait, hogy a Jobbik cserbenhagyta az országot, és elárulta a hazát, és egymást túllicitálva lemeccselik, hogy melyik fasisztoid alakulat a bűnös miben, az RTL Klub kiderítette, hogy a csodával határos véletlenek országa ez.

Minekutána hosszú hetek óta Ghaith Pharaon professzor úr (=Mészáros Lölö jachtszomszédja, az Orbán nevű Cinege utcai szomszédja, csalással, pénzmosással, vesztegetéssel, fegyverkereskedelemmel, terrorizmus támogatásával, nukleáris technológiával való kereskedéssel, valamint prostitúció és illegális bevándorlás elősegítésével vádolt, a miniszterelnöki családdal üzletileg tökig összefonódó, 25 éve nemzetközi körözés alatt álló szaúdi gazdasági bevándorló és milliárdos migráns) magyarországi ügyködésétől hangos a még létező sajtó és a parlament és a közvélemény értő fele, a Szijjártó cirkuszügyi miniszter segge alatt pöffeszkedő Magyar Nemzeti Kereskedőház szerződést bontott az okleveles bűnöző cégével.

Merthogy a magyar külügyminisztérium cégének, az MNK-nak bizony volt közös üzlete a Pharaon Gamma Kft.-vel, tavaly decemberi egymás nyakába borulásuk éretlen, ehetetlen gyümölcse a Prominence Food Kft. A hírben pedig ennyi a hír: az RTL értesülései szerint a szerződést egy héttel az után bontották fel, hogy Pharaon bűnöző egyik cége kecót vásárolt Orbán árnyékában. Most azt hagyjuk, hogy mit össze nem okádtak a propaganda nagyágyúi Németh Szilárdtól Kontrát Károlyon keresztül Lázár Jánosig; hogy az olajszőke belügyminiszter máig képtelen volt megválaszolni, hogyan kaphatott 2015-ben vízumot Magyarországra ez a bűnöző, korrupt barom, ha élő elfogatási parancs és Interpol-körözés volt és van ellene.

A lényeg, hogy a gyors bűnjel-eltüntetést természetesen tagadta a diplomáciai toporzékolásügy cége. Miután nem voltak hajlandóak szóba állni az RTL stábjával, írásban azt közölték, hogy a cég az elmúlt egy évben nem végzett tényleges tevékenységet. Mostanáig az üzleti stratégiájukat egyeztették, de ez nem volt eredményes, ezért bontottak most szerződést. Pont egy héttel az után, hogy a sajtó megírta: terrorista bankár vett villát a Cinege utcában. Akit azért szólítanak professzornak, mert Lázár valahol azt olvasta, hogy professzor ő.

Szijjártó futsal tehetség, a mindenkori magyar diplomácia legvállalhatatlanabb arca, aki harsány, öblös visítása és mindenkit kioktatása mellett például arról ismerszik meg, hogy a rábízott sok milliárd forint közpénzt magozott meggykonzervre és vákuumozott csemegekukoricára váltotta és hogy a Magyar Nemzeti Kereskedőházat a maffia pereputtyának kifizetőhelyeként futtatja, éppen időben világosodott meg: nem két hónapja, nem egy fél éve, hanem egy héttel azután, hogy kiderült, Orbán körözött bűnözővel cimborál és szomszédosdit játszik. Arab és gazdasági bevándorló ugyan, de ez most hirtelen nem fontos.

Szijjártóék öntudatra ébredése Pharaon kapcsán pontosan ugyanolyan életszerű, mint minden, amire eddig rátették a korrupt patájukat. Hogy csak egy ártatlan példát említsek: az MNK 3,8 milliárd forintnyi államkötvényt tartott a Tarsoly Csaba-féle Quaestornál vezetett értékpapírszámláján, amelyet a brókercég összeomlása napján, március 9-én menekítettek ki az enyészet torkából. Az is pont olyan véletlen egybeesés volt, mint ez. Mindig kiderül, hogy ezek a mindenkit hülyének néző kretén barmok tök véletlenül kizárólag csaló gazemberekkel üzletelnek úton és útfélen. És amikor nyilvánosságra kerül az aktuális geciség, jönnek az ilyen hajuknál fogva rángatott, népnemzeti hülyének nézést szavatoló magyarázatok.

Szijjártó, bocsánat, hogy megzavarlak két toporzékolás között! De magyarázd már el, ki az az isten barma, aki úgy hoz létre egy céget és úgy köt szerződést, hogy még az üzleti stratégiáról sem tud megegyezni a másik féllel? Akkor mire kötöttél szerződést, te szerencsétlen? Egy nem működő cégnek is vannak költségei, amiket a marha magyarok állnak gavallérosan, hogy nektek legyen hol pénzt mosni, csilliárdokat elfolyatni, mi? Konkrétan erre mennyi ment el vajon közel egy év alatt? És vajon a többi hasonló cég hogy érzi magát? Ja, hogy ott még nem robbant ki ennyire kínos botrány? Majd ha igen, legfeljebb összetéptek pár szerződést, kit érdekel. Ugye, Szijjártó? Hogyan is tudott volna tényleges tevékenységet végezni ez a kamucég ezzel a tulajdonosi háttérrel? Hát nyilván az volt a lényeg, hogy titokban maradjon a dolog, de mivel a sajtó már megint keresztbe tett a lopásnak, gyorsan megvilágosodtatok. Te Szijjártó, látod ezért lett volna jó a piacon érdemi munkát végezni, és nem kizárólag semmihez nem értő balfaszokkal feltölteni az apparátust, mert akkor nem fordulhatott volna elő, hogy egy év alatt nem tudtok egy rohadt stratégiát összerakni. Persze ez csak arra az esetre lenne érvényes, ha nem hazudnátok, ahogy a seggeteken kifér.

Te, figyelj már! Szóljál már ezeknek a Németh Kósáknak, hogy ez a Pharaon akkor mégiscsak az a Pharaon, és nem kell a továbbiakban hülyét csinálniuk magukból. Végül is előfordul, hogy az ember terroristákkal üzletel és egyszercsak meggondolja magát. Bárkivel előfordulhat. Ja. Csak a hülye libsik ezt nem értik és hőbörögnek. Az is igaz, hogy nem sűrűn volt példa arra a legendás elmúltnyócévben, hogy terrorista bankárok költöztek volna a miniszterelnök szomszédságába és az államhatóságok bénultan nézték volna, hogy a seregélyesi kastélytól az egykori Postabank székházáig felvásárolják a magyar tulajdont. De bárkivel előfordul, megértem.

Egy utolsó kérdés, Szijjártoporzék! Szerinted melyik a durvább? Hogy úgy üzleteltetek egy világklasszis bűnözővel (akárcsak Tarsoly elvtárssal) külgazdasági-minisztériumi szinten, hogy tudtátok ki ő és reméltétek hogy titokban marad? Vagy az a durva, hogy halvány fingotok nem volt arról, hogy egy világklasszis, csaló gazember, nemzetbiztonsági kockázatot jelentő seggfejjel üzleteltek? Mert szerintem egyik variáns szörnyűbb, mint a másik. És nincs harmadik válaszlehetőség.

adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.