Április 28,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VIBRÁTOR


Ennyire tele a gatyájuk?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,566,300 forint, még hiányzik 433,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Orbán az első pillanattól fogva tudja, hogy mi lenne az eredménye egy népszavazásnak a vasárnapi boltbezárásról.

Így hát azt is tudja, hogy ugyanúgy megrengetné hatalmát, mint ahogy a 2008-as „szociális népszavazás” megrendítette a kormányzó koalíciót. Ezért nyilván kiadta a parancsot, hogy erről pedig népszavazás nem lehet.

Eddig még sikerült a fenyegető veszélyt kivédeni a népszavazási törvény megbuherálásával, a Nemzeti Választási Bizottság pártkatonákkal való feltöltésével, jogi csűréssel-csavarással és gyors reagálású „civil” beadványozók csatasorba állításával. Miközben folyt a több éves huzakodás Orbán és az MSZP között, az amúgy nehézfejű párt végül az összes eddigi  trükköt kitanulta, és jól fölkészült, hogy 2016. február 23-a hajnalán beadja kérdését a Nemzeti Választási Irodánál. Mégsem sikerült, mert egyvalamire nem készültek. Arra, hogy miután elfogytak a jogi trükkök, kigyúrt, szekrény nagyságú kopaszok fogják ennen testükkel megakadályozni a kérdés beadását. Olyanok, mint amilyenek eddig csak a város szétverésében, a Fidesz-székház megvédésében vagy tüntető egyetemisták megfélemlítésében jeleskedtek.

Bámulatos, hogy ezek az erős testalkatú polgártársaink egészen rövid idő alatt mekkora politikai és szellemi fejlődésen mentek keresztül. Ehhez a teljesítményhez másfél évig folyamatosan figyelemmel kellett kísérniük a vasárnapi zárva tartással kapcsolatost vitákat és eseményeket. Ki kellett alakítaniuk saját koncepciójukat. Tanulmányozniuk kellett a népszavazás kezdeményezésére vonatkozó paragrafusokat. Meg kellett fogalmazniuk egy életképes népszavazási kérdést. Meg kellett keresniük a térképen, hol van a Nemzeti Választási Iroda. Hajnalban kellett kelniük, hogy mindenkit megelőzzenek. Tudniuk kellett, mikor dönt a Kúria az előző kérdés sorsáról, és figyelniük kellett a Kúria honlapját. És ami a legfontosabb: át kellett lépniük egy határt. Eddig csak az utcán, egyetemi előadóteremben vagy büfében működtek, most először viszont egy KÖZHIVATALBAN.

Most, hogy átlépték ezt a határt, fölmerül a kérdés: mit fog még eltűrni Orbán rendőrsége? Hogy soha ki nem nyomozható verőlegények leckéztessenek meg ellenzéki politikusokat vagy szakszervezeti vezetőket? Hogy az éj leple alatt ismeretlenek verjék meg a maffia üzelmeit leleplező újságírókat? Esetleg nagydarab kopaszok fogják megakadályozni, hogy ellenzéki képviselők bejussanak a parlamentbe, amikor majd a felhatalmazási törvényről szavaznak?

Átléptek egy határt. Már ennyire fél a népszavazástól Orbán Viktor?

Andor Mihály /gepnarancs.hu

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.